quotes

Vrijwilligerswerk - na pensioen en na commissariaten -
Divers vrijwilligerswerk, voornamelijk m.b.t. mensen met financiele perikelen
Sommigen via de gemeente of andere instanties aangereikt en sommigen uit mijn persoonlijke netwerk

Voorbeeld

Commissaris IME Technologies
De afgelopen drie jaar hebben wij met plezier samengewerkt met Happy in zijn rol als commissaris en als coach voor het management.
Happy weet zijn ervaring op het gebied van leiderschap, management en operationele organisatie op praktische wijze om te zetten in gevraagde en ongevraagde adviezen,
waarbij Happy altijd het bedrijfsbelang voorop weet te stellen.
Dit alles met een scherpe, analytische en positief kritische insteek, gevoel voor verhoudingen en relativeringsvermogen.
Met de inbreng van Happy heeft IME een gedegen basis weten te leggen voor verdere groei en ontwikkeling, waarvoor heel veel dank!
Jan van Helvoirt, CEO IME

Ook vanuit de aandeelhouders willen wij Happy graag van harte danken voor zijn onvermoeibare inzet en begeleiding de afgelopen jaren.
Zijn kritische maar altijd opbouwende opmerkingen zijn zeer op prijs gesteld en ter harte genomen.

Henk de Boer (TIIN Capital) en Ilse Massart (BOM Capital)


Commissaris Norma 
Norma is een dynamisch en ondernemend bedrijf dat altijd de uitdaging zoekt.
De laatste jaren zijn we zeer sterk gegroeid in omvang maar ook met name in professionaliteit. 
Happy is daarin erg bepalend geweest. Met de juiste mix aan ervaring, visie en analytisch vermogen heeft hij Norma enorm voorwaarts geholpen. 
Voor mij persoonlijk kan ik de geweldige betrokkenheid erg waarderen en heb ik veel steun aan zijn mening en inzichten. 
Het is inspirerend maar vooral ook leuk om met Happy te werken. 
Stan Oude Mulders, CEO Norma 

Adviseur / commissaris eSCeTe
Uitstekende steun in lastige tijden. Gewillig oor, nuchtere blik, draait er niet om heen om mensen de waarheid te vertellen in het belang van de continuïteit van de organisatie. Bewust van neutrale commissaris/adviseurrol, gaat niet op de directiestoel zitten, wat ook belangrijk is." 
Ir. Roel D. Reintsema, voormalig directeur eSCeTe.

Coachen directie Prosysta
Het met elkaar ingeslagen traject van de afgelopen maanden is voor mijn collega en mij en dus voor Prosysta van groot belang geweest. 
Eindelijk iemand die ons begrijpt en waar wij alles gewoon mee kunnen bespreken. 
Je geeft duidelijke en concrete op- en aanmerkingen op onze gekozen weg als management. 
Daardoor kunnen wij enkele gaten in die weg ontwijken en soms nieuwe wegen kiezen door een afslag te kiezen op basis van jouw advies.
René Meijerink, directeur Prosysta

Coachen directie en leidinggevenden Micronit
De coaching van Happy in het afgelopen jaar is zeer waardevol gebleken. Met name de nieuwe inzichten die zijn ontstaan op het gebied van leidinggeven werken erg verhelderend. De gestructureerde no-nonsense aanpak spreekt ons zeer aan, en daarbij is Happy qua persoon ook iemand waar we graag mee samenwerken.
ir. Micha Mulder, directeur Micronit 

Adviesraad Private Investment Fund

De heer Brens heeft vanuit zijn achtergrond de bijzondere combinatie van uitgebreide corporate en hands-on ondernemers ervaring bij verschillende ondernemingen. Hij combineert daarbij vanuit zijn technologieachtergrond een sterke strategische visie en zeer praktische operationele skills. De heer Brens is een zeer gewaardeerde people manager en coach. Als TechFund doen wij graag een beroep op hem als commissaris en chairman bij maak-industrie georiënteerde bedrijven. 
Ir. Willem H. van den Berg, TechFund B.V.

Gastcollege Universiteit Twente 

Happy Brens weet op zijn directe, informele en beeldende wijze studenten een middag lang te boeien en uit te dagen.Hij draagt essenties over van leiderschap en weet eigen ervaringen van studenten te mobiliseren. Studenten zijn heel enthousiast, de docenten niet minder!
Prof. dr. ir. O.A.M. Fisscher, Universiteit Twente Sparring partner Vitalent

Happy is een uitstekende ‘spiegel’. Hij analyseert snel en ziet direct de zwakke plekken in een betoog. Vervolgens geeft hij meteen waardevolle input, zonder daarbij zijn mening op te dringen. Onze gesprekken waren erg constructief en vooral ook erg leuk, al is het alleen al vanwege zijn fenomenale one-liners. Vergeet vooral niet de sectie hierover op de website te bezoeken! 
Drs. Ing. Matthijs Vermoolen, managing consultant, Vitalent

Commissaris HAT
Hij werd gevraagd als commissaris vanwege zijn kennis en netwerk van de Nederlandse maakindustrie, doch na de gerezen marktproblemen van een belangrijke aandeelhouder en tevens grootste afnemer, ontpopte zijn tweede kracht: op het juiste moment bruggen slaan, emoties terugbrengen tot normale proporties. 
ir. Jaap J. Stapel, voormalig algemeen directeur Holec Algemene Toelevering

Sparring partner Braamhaar Hoveniers 
In een voor Happy totaal vreemde branche weet hij snel de sterke en zwakke punten te analyseren. Door zijn vele contacten in de ondernemerswereld in contact gekomen met enkele bijzondere mensen op gebied van marketing. Een luisterend oor, humoristisch,en doorvragend tot op de kern. Zeer verhelderend, en begrijpbare taal die omgezet is in een werkbaar plan om de kansen in de markt te benutten. 
Jan Braamhaar, dir. Braamhaar Hoveniers

Hoofdbestuur NEVAT
Happy Brens was ruim 8 jaar lid van het hoofdbestuur van NEVAT. In die tijd heb ik hem leren kennen als een mens die professionaliteit en humor met elkaar weet te verbinden. Dat werkt stimulerend. Happy heeft een groot analystisch vermogen en weet zijn inzichten op een unieke manier met anderen te delen. Daardoor kan hij mensen met elkaar te verbinden en tot resultaat te brengen. 
Hans van der Spek, directeur NEVAT

Raad van Advies Saxion Hogeschool, Industriële technieken
Een scherp inzicht en daadwerkelijke hulp in het nadenken over organisatie en beleidslijnen voor technisch onderwijs. Ik waardeer vooral het feit dat hij een problematiek van meerdere kanten kan benaderen en invullen. Dat alles in een zeer pragmatische context. 
ir P.L.A. van Dam, Saxion Hogeschool Enschede, directeur academie Life Science, Engineering & Design