Home


Hamstery Double Special bestaat sinds 1997, en is gevestigd in Purmerend, Noord-Holland.


In deze hamstery worden Syrische hamsters, Russische en Roborovski Dwerghamsters gefokt die mooi, gezond en lief zijn en er word alleen met hamsters gefokt die aan al deze drie eisen voldoen.
Regelmatig winnen de rusjes uit mijn Hamstery prijzen in Nederland en soms ook in het buitenland. Maar dat ze van uiterlijk fraai zijn is natuurlijk niet alleen belangrijk, het karakter en de gezondheid zijn dat net zo. Veel zorg word er dus ook besteed aan de tamheid van de hamsters, want rusjes horen leuke, gezellige hamsters te zijn die vriendelijk zijn als ze opgepakt en vastgehouden worden. Er word alleen met gezonde lijnen gefokt, als een lijn niet gezond is word deze uitgesloten van verdere fok.


Ik sta vooral bekend om mijn Syrische Hamsters, die ik fok in diverse kleuren, de syren hebben hun eigen site Hamstery Double Special Syrische Hamster Site.
In Hamstery Double Special worden echter ook van tijd tot tijd nestjes rusjes en heel af en toe ook een nestje Robbies geboren.
Omdat steeds vaker de vraag kreeg over waarom de dwerghamsters niet op mijn website stonden, werd het toch eens tijd voor een eigen site voor ze.


Ik fok Russische dwerghamsters in de kleuren wildkleur, parel en blauw wildkleur. Uit zowel de beste Nederlandse als Engelse lijnen.
En Roborovski's in de kleuren wildkleur en recessief whiteface en heel soms andere kleuren.
 

Robbies zijn een uitdaging op zich, op dit moment zijn de meeste lijnen in Nederland niet echt hanteerbaar, meer dan voedertam worden ze niet. Ik probeer een lijn te ontwikkelen die het wel prettig vind opgepakt te worden, maar omdat goede fokdieren schaars bij de Roborovski is dit een lange termijn project.


Indien u interesse hebt in een rusje of robbies bij mij vandaan informeer dan op tijd of er een nestje is of verwacht word.

Ik ben een hobbyfokker van hamsters, dit betekend voor mij dat ieder nest wat gefokt (gaat) worden bedoeld is om hier 1 of meerdere mooie gezonde en lieve hamster(s) voor mijzelf uit te houden, als ik al van te voren weet dat ik uit een nest niets wil houden fok ik dit nest dus niet, ik fok geen nestjes met alleen als doel de hamsters te weg te doen.

Omdat er bijna altijd meer lieve, mooie en gezonde ukjes in een nest zitten dan ik kan en wil houden, gaan de ukjes die niet kunnen blijven naar bevriende liefhebbers en mensen die gewoon een leuk huisdier zoeken (want leuk zijn hamsters zeker).

Geld overhouden met deze hobby doe ik niet, de groente en fruit wat de hamstertjes elke dag krijgen, het droogvoer, knabbelstaafjes en alle voedings-extraatjes, het strooisel, lidmaatschap van de KLN en NKV, dierenarts, nieuwe kooien, loopwielen enz. enz.  maakt dat uw hamstertje meer heeft gekost om groot te brengen dan het u kost om het hamstertje aan te schaffen. Vind ik dat erg dat ik er op toeleg om hamsters te fokken, welnee zeker niet! daar is het een hobby voor, en rijk voel je je als je naar al die lieve tevreden hamstersnoetjes kijkt en hopelijk voelt u zich ook zo met uw (toekomstige) Double Special hamster.