De hamstery

Wie ben ik?

Ik ben Ayke, 29 jaar en gek op hamsters. Met mijn vriend en dochter woon ik in Nijmegen. Ik werk momenteel aan mijn promotie-onderzoek. Vroeger heb ik heel veel verschillende huisdieren gehad, maar de laatste jaren heb ik alleen nog hamsters en een klein aquarium.

De Hamstery

Hammie’s Hamstery bestaat sinds januari 2012, toen ben ik begonnen met fokken. De hamstery is vernoemd naar twee van mijn inmiddels overleden hamsters. Ik fokte met Syrische hamsters en Russische dwerghamsters, maar heb momenteel een stop ingelast ivm beperkte tijd en een lijn Syren die ik niet meer vertrouwde.

Wat vind ik belangrijk?

  • Aandacht voor alle hamsters in de hamstery. Alle hamsters zijn tam en zijn ons huisdier. 
  • Goede huisvesting voor de hamsters, ik hanteer de gebruikelijke minimum maten voor de hokken en hamsters stromen door naar een groter hok wanneer mogelijk. Syren hebben een molen van minimaal 20cm, maar meestal 28cm. 
  • Lieve en gezonde ouderdieren. Dit betekent niet persé ouderdieren met een grote stamboom, ik kijk echt naar het dier zelf en let daarbij op karakter, bouw, conditie en kleur. Vanzelfsprekend worden zieke dieren niet ingezet voor de fok.
  • Aandacht voor de nestjes. Dit betekent één nestje tegelijk zodat alle hamstertjes de aandacht krijgen die ze verdienen en tam de hamstery verlaten.
  • Een dagboek met foto’s en video’s van de jonge hamsters zodat de toekomstige eigenaren hun kleintje kunnen zien opgroeien.
  • Verkoop van de hamsters aan mensen met een hart voor hun huisdier. Daarom vraag ik nieuwe eigenaren altijd om iets over zichzelf en het toekomstig huis van de hamster te vertellen, en mogen hamsters niet verhuizen als er geen geschikt hok voor ze is.
  • Bij de verkoop wordt geen onderscheid gemaakt tussen fok- of huisdieren, de nieuwe eigenaar mag zelf beslissen of hij/zij met de hamster gaat fokken. Dit is dan ook altijd op eigen verantwoordelijkheid.
Comments