Start

Hallo Muziek Solidair Fonds

Er zijn veel zelfstandige musici. Als zelfstandige moet je zelf zorgen voor je inkomen als je ziek wordt.

Dat is bij een griepje van een paar dagen niet zo erg, maar als dat langer duurt kan dat voor sommigen problematisch worden.

Nu kan je natuurlijk een AOV afsluiten bij een verzekeraar, maar daar zitten ook haken en ogen aan. Voor een zelfstandige in de cultuursector komt een goede AOV verzekering gauw op een maandelijks bedrag tussen de € 250, - en € 750, - per maand. Voor velen zijn de kosten al een hobbel. Komt nog bij dat je pas, als je ziek wordt, weet of en zo ja hoeveel je uitgekeerd krijgt van een verzekering.

Boeren in Groningen had dat in het begin van de vorige eeuw heel anders geregeld. Als één van de boerderijen door brand verwoest werd legden ze hun centen bij elkaar om de getroffen boer te helpen. Om te voorkomen dat zij op het moment van een calamiteit geen geld zouden hebben spaarden ze in een zogenaamd waarborgfonds.
Deze vorm van verzekeren is de inspiratiebron voor Hallo Muziek Solidair Fonds. Wat aanspreekt is de onderlinge solidariteit onder beroepsgenoten, die elkaar helpen als de nood aan de man is. Het fijne is dat met behulp van ICT het organiseren van zo'n fonds heel gemakkelijk en flexibel is geworden. Deze vorm van zelforganisatie noemen we een SmartFund. En SmartFund Hallo Muziek Solidair Fonds is de zelforganisatie voor onafhankelijke verbindingen verbonden met Hallo Muziek.

Recente aankondigingen

  • Per 1 juli wordt SmartDeposit vernieuwd Per 1 juli 2020 wordt een nieuwe versie van SmartDeposit uitgerold. Grootste verandering is voor aspirant deelnemers. - Het is niet meer nodig om je via Smart Workspaces aan te melden ...
    Geplaatst 14 jun. 2020 07:39 door Smartfund Hallomuziek
Berichten 1 - 1 van 1 worden weergegeven. Meer bekijken »