letnje haljine

 

 

 OTKRIJTE LETNJE HALJINE KOJE CE ISTACI VASU LICNOST U SVAKOJ PRILICI....

Bela-haljina-sa-jednim-ramenomVecernja haljina u bebi roze bojiTeget-haljina-za-maturu

 

 

 

 

 

Trend maksi haljina pokrenule su holivudske zvezde među kojima su Rejčel Bilson i Paris Hilton sa svojim hipi varijantama, dok je Mari Kejt Olsen promovisala glamurozniju varijantu. Maksi haljinu je u svoju kolekciju za „Topšop” ubacila i Kejt Mos, dok ju je za „Mango” promovisala Penelope Kruz.

Dozvoljene su sve boje i uzorci, a najpoželjniji su cvetni dezen i etno motivi koje su ponudili „Dolče&Gabana” i DKNY.
Možda vam se čini da izdužena, pomalo vrećasta forma maksi haljine ne stoji lepo, ali takve haljine zapravo dobro stoje većini žena. Trik je u tome da se odlučite za jake vertikalne uzorke koji će izdužiti figuru, ali potrudite se da izaberete pravu veličinu, odnosno dužinu.
U gornjem delu haljina bi trebalo da bude usko krojena tako da naglasi grudi i lepo pada preko struka i bokova da se forma tela ne bi izgubila u količini materijala. Visoke žene mogu sebi da dozvole šire varijante, dok su za niže bolji izbor nešto uže haljine koje više naglašavaju liniju tela, da ih haljina ne bi „progutala”.
Haljina bi trebalo da bude dugačka do poda tako da se stopala gotovo i ne vide. Najbolje će ići uz japanke ili ravne sandale.
U zavisnosti od toga koje je doba dana i o kakvoj se prilici radi, možete ih dopuniti krupnim nakitom, finim končanim džemperom ili teksas jaknom.
Zanimljive retro maksi haljine sigurno ćete pronaći u bilo kojoj letnjoj kolekciji, ali ne bi bilo loše da „prekopate” ormar u potrazi za nekim davno zaboravljenim komadom.


Comments