VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA
 
 

Föreningen Gamla Hagapojkar bildades år 1946 och föreningen Gamla Hagaflickor 1951. 1992 slogs de båda föreningarna ihop och fick då namnet Föreningen Gamla Hagapojkar – Flickor.
 

Föreningen Gamla Hagapojkar – Flickor

 

 

Föreningen Gamla Hagapojkar bildades år 1946 och föreningen Gamla Hagaflickor 1951. 1992 slogs de båda föreningarna ihop och fick då namnet Föreningen Gamla Hagapojkar – Flickor. Skälen till sammanslagningen var bl.a. att det är billigare att bo under samma tak och att det, trodde man, skulle bli lättare att få folk till olika uppdrag.

 

Vår föreningslokal i Allégården har vi haft sedan 1992. Dessförinnan höll vi till på Fjärde Långgatan 7 B, men när huset skulle byggas om för att ge plats för Alkoholpolikliniken, så fick vi som var nyktra flytta på oss.

 

Hagas äldsta nu bevarade hus, som ligger på Frigångsgatan 19, byggdes i slutet av 1700-talet. Det var under en period museum och visades av våra medlemmar

 

En av föreningens grundare var Filip Asklund. Han var bagare och hade bageri på Haga Nygata 13. Han blev nästan 100 år, så man kan ju säga att det var en riktig gammal Hagapojke.

 

Föreningens medlemsantal har tyvärr minskat från ett par hundra till ca 65 st.

 


Underordnade sidor (3): Aktuellt Kontakt Program