habbo‎ > ‎regels‎ > ‎

veiligheid

Veiligheid

Op deze pagina vind je informatie over veiligheid.

WAT MOET IK DOEN ALS IEMAND OM MIJN PERSOONLIJKE GEGEVENS VRAAGT?

Allereerst is het belangrijk te begrijpen dat je in een boel problemen kunt komen, als je je persoonlijke gegevens (MSN, e-mailadres, echte naam en woonplaats) aan de verkeerde personen geeft. En als iemand je wachtwoord weet kan hij bij je meubels en credits. Vergelijk het maar met de pincode van je bankrekening. Als iemand je om persoonlijke gegevens vraagt of je een ongemakkelijk gevoel geeft roep dan een van de Moderators om hulp via het blauwe vraagteken rechts onderin je scherm.

HOE KAN IK VEILIG INTERNETTEN EN CHATTEN?

Hou het online veilig en leuk met deze 7 tips:
1. Je echte leven is privé. Geeft nooit je echte naam, adres, telefoonnummer, foto's en gegevens over je school of werk aan mensen die je alleen van internet kent. 
2. Hou je online vrienden online. Spreek niet af met mensen die je alleen van internet kent. Als iemand je vraagt om een afspraak, zeg dan 'Nee, bedankt' en vertel het aan je ouders of een vriend. 
3. Geef je niet bloot. Je hebt geen controle over wat iemand anders doet met de foto's en webcambeelden die jij met ze deelt. Ze kunnen ze aanpassen, doorsturen en je ermee pesten of chanteren. 
4. Wees niet bang om jezelf te beschermen. Als iemand iets doet wat jou een vervelend gevoel geeft, zeg er dan iets van tegen die persoon en tegen iemand die je vertrouwt. 
5. Wees een slimme surfer. Websites die gratis Meubi of Credits beloven, kopieen van Habbo Hotel en zogenaamde sites van medewerkers van Habbo zijn speciaal gemaakt om jouw te bestelen. Laat hier nooit je gegevens achter en download geen bestanden van deze sites. 
6. Negeren kun je leren. Sommige mensen gebruiken het internet alleen om het anderen lastig te maken. Log uit, negeer de persoon en ga gewoon iets leuks doen! Aandacht geven aan en boos worden op mensen die jou niet respecteren is jammer van je tijd. 
7. Aardig zijn loont. Je hebt veel meer plezier en maakt veel makkelijker vrienden als je aardig en behulpzaam bent en de verschillen tussen mensen respecteert.

WAT IS EEN SCAM? EN EEN SCAMMER?

Scamming is het Engelse woord voor oplichterij. Scammers in Habbo Hotel proberen andere Habbo's hun meubels en Credits af te troggelen, simpelweg omdat ze geen zin of geen toestemming van hun ouders hebben om zelf credits te kopen. In Habbo zijn Moderators aanwezig om je te beschermen tegen deze personen, maar het allerbest kun je jezelf ertegen beschermen - door deze simpele regels te volgen: 
- Geef nooit je password, msn of mailadres aan een andere Habbo, wat die ook beweert! 
- Habbo Cheats of Gratis credits bestaan niet. Iedereen die zegt van wel heeft het mis. 
- Blijf op de hoogte van de meest gebruikte oplichtertrucs.

WAT IS EEN GOED PASSWORD?

Een goed password is tussen de 6 en de 9 tekens lang, en bestaat uit hoofdletters, kleine letters en cijfers. Maak het lekker gek en moeilijk te raden! Gebruik voor je Habbo ook nooit het password van je MSN of Hotmail, want als een oplichter je Habbo password heeft geraden, dan kan hij meteen ook in je mail! Niemand van Habbo heeft je password nodig om je te kunnen helpen. De Moderators niet en de Habbo Staff ook niet.

MAG IK MIJN EMAILADRES EN MSN NAAM GEVEN?

Het is niet okay om andere Habbo's je persoonlijke gegevens te geven. Die persoon is misschien heel anders dan hij/zij zegt! In Habbo Hotel hebben anderen geen e-mailadres of msn van je nodig om met je in contact te komen. Voeg elkaar gewoon toe aan je vriendenlijst, en zo kun je veilig berichten uitwisselen zonder dat je persoonlijke gegevens bekend hoeven te worden. Als iemand eenmaal je mailadres heeft, kan hij je daarop lastigvallen, of in het ergste geval zelfs een virus sturen.

KAN IK EEN VIRUS IN MIJN PC KRIJGEN DOOR EEN BEZOEK AAN HABBO HOTEL?

Nee, dat kan niet. Niemand kan via onze website programma's en bestanden met anderen uitwisselen. Het is dus niet mogelijk om in Habbo een virus op te lopen.

WAT IS EEN BAN? HOELANG DUURT DAT?

Iedereen die inlogt in Habbo gaat accoord met de Algemene Voorwaarden en de 'Spelregels' van Habbo Hotel. Gebruikers die zich niet aan de Habbo Regels houden lopen het risico verbannen te worden uit het hotel. Een ban kan 2 uur duren, maar in sommige gevallen is de overtreding zo ernstig (zoals bij stelen, het vragen om persoonlijke informatie die een andere Habbo in gevaar kan brengen) dat we de Habbo nooit meer terug willen zien in het hotel, en zelfs de hele computer de toegang willen ontzeggen. Als je lang plezier wilt houden van dit spel, zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de Habbo Regels voordat je eraan begint.

IEMAND DREIGDE DAT HIJ EEN VIRUS ZOU STUREN, KAN HIJ DAT DOEN?

Niemand kan je in het Hotel een virus sturen. Wees gerust. Als iemand zoiets zegt, dan is dat bluff. In het hotel kun je geen bestanden versturen. Habbo Hotel geeft geen e-mailgegevens van zijn gebruikers aan andere Habbo's. Maar, als je tegen al onze waarschuwingen in zo onverstandig bent geweest om die persoon zelf je msn of e-mailadres te geven... Tja.

HOE KAN IK HULP INROEPEN?

Ben je in het Hotel en weet je het even niet meer? In Habbo Hotel zijn overdag en 's avonds Moderators aanwezig. Zij kunnen je helpen met vragen die je in de FAQ niet kunt vinden. Ze kunnen ook gebruikers die de Habbo Regels overtreden waarschuwen, uit een kamer gooien en zelfs verbannen uit het hotel. Van 6.30 uur 's morgens tot 1.30 uur 's nachts zijn ze aanwezig. Ze hebben, net als de Hotel Manager en de Community Manager, een 'Habbo Staff" badge. Met klik op het gele vraagteken in het scherm kan een Moderator om hulp worden geroepen, vanuit elke kamer in het hotel. Klik op het blauwe vraagteken, en kijk eerst in de FAQ of daar misschien een antwoord te vinden is op je vraag. Ben je daarmee niet geholpen, roep dan een Moderator. In het schermpje zet je duidelijk en beleefd je vraag. Op het moment dat je dat doet wordt een registratie van het gesprek uit de kamer naar de Moderators gestuurd. Zo weten ze wat er aan de hand is. Het kan soms druk zijn in het Hotel. Hou er dus rekening mee dat het een tijdje kan duren voor een Moderator je te hulp kan schieten. Als er na 15 minuten nog niemand is, doe dan opnieuw een oproep. Brutaal worden of boze berichten plaatsten helpt niet, je loopt zelfs de kans dat je verbannen wordt als je het te bont maakt!

IK BEN BESTOLEN, WAT MOET IK DOEN?

Oneerlijke ruil of oneerlijk spel Als iemand je een meubel heeft afgetroggeld in het Hotel, is dat heel vervelend. Maar... we waarschuwen op onze homepage voor vervelende Habbo's die op jouw meubels uit zijn. De Moderators en Habbo Staff kunnen je niet helpen een eenmaal gegeven meubel terug te halen, omdat je het zelf uit handen hebt gegeven. Wees wijs met je meubels! Geef nooit zomaar je meubel, in ruil voor werk, in een spel of wat dan ook. Kijk altijd eerst of de eigenaar van de kamer wel goede bedoelingen heeft. Lees ook onze Tips tegen teleurstellingen, dan trap je de volgende keer niet meer in zo'n flauwe grap! Iemand is op je Habbo ingelogd Als iemand je Habbo heeft gestolen, en je kunt nog wel inloggen in het hotel, verander dan meteen je wachtwoord, zodat die oplichter niet meer op je Habbo kan inloggen, en lees verder bij "Je Habbo terugkrijgen". Als iemand je Habbo heeft gestolen, en je kunt niet meer inloggen volg dan de aanwijzingen hieronder. Kom je er niet uit? Vraag dan een ouder of vriend om hulp. Je Habbo terugkrijgen Niemand kan zomaar je spullen oppakken. Alleen als jij ze weggeeft, of als iemand je wachtwoord heeft kan hij bij je spullen. Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen om het risico op verlies van spullen of je Habbo aanzienlijk te vermideren: Ga dus eerst na hoe iemand achter je password heeft kunnen komen! Wat die makkelijk te raden? Heeft iemand je gezegd je password te veranderen? Heeft iemand je gezegd je e-mailadres te veranderen? Heb je via mail of MSN een bestand geaccepteerd dat niet deed wat je dacht dat het zou doen? Controleer je computer op virussen en keyloggers. Een keylogger is een spionageprogramma dat alles dat jij in je keyboard intoetst naar de oplichter stuurt. Oplichters vertellen je dat het een programma is voor gratis spullen, of andere leugens. Zo'n keylogger kun je vinden en verwijderen met verschillende programma's: Spybot, Ad Aware of Hitmanpro. Lukt je dat niet, mail dan de afdeling Player Support voor hulp. Weet je zeker dat je computer virus- en keyloggervrij is, dan heeft het nut een ander wachtwoord te vragen. Ga daarvoor naar de homepage van Habbo, en gebruik de Habbo Help Tool om een nieuw wachtwoord op te vragen.

WAT MOET IK DOEN ALS IEMAND MIJN WACHTWOORD VRAAGT?

Allereerst is het belangrijk te onhouden dat je wachtwoord alleen voor jouw ogen bestemd is. Als iemand je wachtwoord weet kan hij bij je meubels en credits. Vergelijk het maar met de pincode van je bankrekening. Als iemand om je wachtwoord vraagt heeft die altijd verkeerde bedoelingen, hoe mooi zijn/haar verhaal ook klinkt. Ben je in het hotel, roep dan een van de Moderators om deze persoon te verbannen, via het blauwe vraagteken rechts onderin je scherm.

WAT MOET IK DOEN ALS IK DENK DAT IEMAND MIJN WACHTWOORD WEET?

Verander je wachtwoord! Ga in het hotel naar het Hotel Overzicht en klik op "Mijn Habbo ID aanpassen", ga naar het tweede scherm, en klik "wachtwoord veranderen". Je moet de geboortedatum weten die je bij het aanmaken van je Habbo hebt ingevuld, om je wachtwoord te kunnen veranderen. Weet je die niet? dan kun je op dat mometn je wachtwoord niet veranderen. LET OP: Verander nooit je wachtwoord in iets dat een ander je heeft opgegeven! Als een ander je wachtwoord weet, kan hij inloggen op jouw Habbo account. Als iemand om je wachtwoord vraagt, gebruik dan het blauwe vraagteken om om hulp te vragen.

ALS IK MIJN WACHTWOORD TYP, KOMT ER DAN BOBBA TE STAAN, OF STERRETJES?

Nee, als je je wachtwoord typt in het hotel, kan iedereen in de kamer die zien. We hebben geen systeem om alle verschillende wachtwoorden in het taalfilter te zetten. Als iemand je vertelt dat, als je je wachtwoord typt, er dan *** of bobba komt te staan, dan is dat een truc om achter jouw wachtwoord te komen. Roep dan een Moderator om die persoon te laten verbannen, door op het blauwe vraagteken te klikken. Verlaat daarna de kamer.


Comments