Programok

Ezen programokon vehet részt a községbe

Nevezetes események

  • TorTúra
  • Falusi mennyegző
  • Falunap
  • Szüreti napok 
  • Eger Rally
  • Ifjúsági lelkigyakorlat

TorTúra

Minden évben megrendezésre kerül egy gasztronómiai hétvége, ahol a helyi vendégházak különböző étkekkel és természetesen szőlőből készült nedükkel várják a faluba érkező kedves vendégeket.

Falusi mennyegző

A faluban működő népdalkórus már többször megszervezte ezt az eseményt, ahol népviseletbe öltözve mutatnak be egy eskövőt. Az eseményen fellépő vendégek emelik a program színvonalát.

Falunap

A falunap az a rendezvény ahol a község apraja nagyja részt vesz. Különböző kultúrális programok várják a vendégeket. Neves vendégek színesítik az eseményt, mely tüzijátékkal és utcabállal ér véget.

Szüreti napok

Mivel a község az egyik legnagyobb borvidék tagja, így nem maradhat el a szüret megünneplése sem. 

Eger Rally

Tavasszal a környékre zarándokol a rally csodálatos világa. Felbőgnek a motorok és csikorognak a kerekek egy egész hétvégén át. Találkozni lehet a benzingőz szerelmeseivel.

[További információ ...]

Ifjúsági lelkigyakorlat

A nyár derekán falunkba zarándokol a katolikus ifjúság. Egy héten keresztül tartó lelkigyakorlaton ismerkednek egymással és a hittel. A Dr. Kerényi Lajos piarista atya nevével fémjelzett lelkigyakorlat mindig egy meghatározott téma köré épül, amelyhez az itt elhangzó előadások is kapcsolódnak. Ezeket az igen tanulságos és többnyire felejthetetlen előadásokat Kerényi atya mellett számos, az egyházi és a civil életből meghívott előadó tartja.

[További információ ...]