2. Groepen en lestijden

Op dit moment hebben we bij Gymnastiekvereniging O.S.S. de volgende groepen:

- Peuter-kleutergym (3 tot en met 5 jaar)
Spelen en beweging in 3 kwartier.
De meeste kleuters vinden het heerlijk om te klimmen en te klauteren, te hollen op de bank te rollen of te springen. Spelen en in beweging zijn is belangrijk voor kleuters. De meeste ouders begrijpen ook dat bewegen belangrijk is en zullen hun peuter of kleuter daarvoor ruimte en gelegenheid geven. Helaas is lang niet overal voldoende speelruimte voor de kinderen. Door druk verkeer, kleine huizen en tekort aan speelzalen krijgen kinderen soms weinig kans om zich lekker uit te leven. Dat is onder andere één van de redenen waarom wij speciaal iets organiseren voor kleuters in de vorm van kleutergym.
Deze groep gymt op vrijdag van 17:00 - 17:45
- Recreatiegroep - 6 tot 9 jaar

gymnastiek- en turnlessen voor jongens en meiden van 6 tot 9 jaar. Dit is hét uurtje voor kinderen die lekker willen sporten en die het leuk vinden om hun grenzen te verleggen. Er wordt veel met toestellen gewerkt, maar ook de warming-up is aanwezig. Het ringzwaaien, over kasten springen, in de touwen klauteren, een leuk spel doen; het hoort er allemaal bij. Wij hebben geen speciale jongensgroepen. De jongens turnen gelijktijdig met de meisjes.
Deze groep turnt op maandag of dinsdag van 18:00 - 19:00- Recreatiegroep - Vanaf 9 jaar

Deze groep gaat verder met de groep van 6 tot 9 jaar. 
Wij hebben geen speciale jongensgroepen. De jongens turnen gelijktijdig met de meisjes.
Deze groep turnt op maandag of dinsdag van 19:00 - 20:00


- Recreatiegroep - Vanaf 12 a 13 jaar

Deze recreatiegroep is speciaal voor meisjes die op de middelbare school zitten. Tijdens deze lessen gaan de leden verder aan de slag met de verschillende turnvaardigheden en oefeningen op de toestellen.
Deze groep turnt op donderdag van 17:00 - 18:00


- (Pré) selectie groep

Voor deze groep kunt u uw kind niet inschrijven. Leden voor deze groep zijn geselecteerd voor de leiding. Het oefenen voor wedstrijden begint bij deze leeftijdsgroep. Vanaf 8 jaar mag er deelgenomen worden aan de wedstrijden binnen de regio c.q. district. Bij deze lesuren worden er oefeningen uit het landelijk oefenstof systeem geoefend. De toestellen waar op geoefend wordt tijdens deze lesuren zijn: ongelijke brug, lange mat, evenwichtsbalk en sprong. De leden van préselectiegroep zijn jonger dan de meesten van de wedstrijdgroep. Deze groep geldt als springplank naar de wedstrijdgroep. 
Deze groep turnt op donderdag van 17:00 - 18:00


- Wedstrijdgroep

Naast recreatie turnen kan je bij Gymnastiekvereniging O.S.S. óók terecht voor wedstrijd- of selectie turnen. Er zijn hierbij verschillende niveaus. Je doet dan mee aan wedstrijden, zoals wedstrijden op regionaal niveau en bij hoge waarderingscijfers zelfs nog hoger en natuurlijk tijdens de onderlinge wedstrijddag van O.S.S. tegen het einde van het turnseizoen. Bij het wedstrijdturnen is bij de kinderen véél inzet, kracht, doorzettingsvermogen, een goede motivatie en natuurlijk véél plezier nodig. De aanwezige de deskundige leiding zet zich in om dit te realiseren.
De leden van de wedstrijdgroep turnen 2 uur in de week in plaats van 1 uur per week en krijgen een meer deskundige begeleiding gericht wedstrijd - en selectieturnen. 
Deze groep turnt op donderdag van 17:00 - 20:00 (verschilt per leeftijd)

              


Samenvattend turnen de bovenstaande groepen op de volgende dagen en uren:

Maandag
18:00 - 19:00        Recreatiegroep - 6 tot 9 jaar o.l.v. Rika 
19:00 - 20:00        Recreatiegroep - vanaf 9 jaar o.l.v. Rika

Dinsdag
18:00 - 19:00        
Recreatiegroep - 6 tot 9 jaar o.l.v. Brenda
19:00 - 20:00        Recreatiegroep - vanaf 9 jaar o.l.v. Brenda

Donderdag
17:00 - 18:00        Recreatiegroep - oudste meiden o.l.v. Rika
17:00 - 18:00        (Pré)selectiegroep o.l.v. Brenda 
17:00 - 20:00        Wedstrijdgroep o.l.v. Brenda en Rika

Vrijdag
17:00 - 17:45        Kleutergym (3 tot en met 5 jaar) o.l.v. Linda 
 

Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen! Zie ook onze agenda. Wij zijn een vereniging met vrijwilligers en zijn dan ook tijdens schoolvakanties afwezig.

De eerste lessen van het nieuwe turnseizoen vinden plaats in de week van maandag 2 september 2019. Het seizoen eindigt op vrijdag 26 juni 2020.

Alle lessen vinden plaats in de sportzaal van: 
De blauwe tram,
Louis Davidsscarré 1
2042 LZ  ZANDVOORT 


Comments