Nieuws Archief‎ > ‎Nieuws 2011‎ > ‎

Nieuws Archief

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie!

De lessen beginnen weer vanaf maandag 23 augustus!

Gezellige afsluiting van het seizoen!

Zaterdag 3 juli werd het seizoen afgesloten met een fietspuzzeltocht en een BBQ. Het was een gezellige boel en het weer was uitstekend.

Een aantal foto's zijn te vinden in het  Fotoboek BBQ 2010  

Zeer natte laatste les Acro en Turnen! 

Tijdens de laatste les van turnen en acro werd het een natte boel. Vanwege de hitte werd besloten om een watergevecht te houden. Met waterpistolen, flesjes en emmers ontstond er een leuke waterballet!   

Foto's Laatste les Turnen en Acro  

Top oefeningen op NK ACRO

Zaterdag 12 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Acro D/E-lijn gehouden in Oss. Drie teams van Bato deden hier aan mee en alle meiden lieten hun beste oefening van het seizoen zien.

Marielle em Noa turnden op hun best en scoorden 25.900. Daarmee werden ze 6e bij de Pupillen. Carmen en Sherelle scoorden 25.550 voor hun prima uitgevoerde oefening en werden daarmee 7e bij de Duo's. Isa, Zoe en Quintcy-Jill kregen voor hun zeer nette oefening een iets te laag cijfer naar ons oordelen. Met 24.15 werden ze 10e in een sterk deelnemersveld. Met 1 uur training in de week waren dit drie topprestaties! Gefeliciteerd meiden!

 

Foto's NK Acro  

Uitslag NK Acro D/E-lijn 2010  

Hyve Acro-Bato  

Medailleregen voor ritmische gymnasten GV Bato in finale district

.

Op zaterdag 12 juni jl werden in Hardegaryp de finale voor het district Noord gehouden. In alle categorieën was Bato vertegenwoordigd, met uiteindelijk een zeer mooi eindresultaat. In cat 5c1 werd Amy Slootweg met haar hoepeloefening en ZM verdiend 2e. Voor Kayleigh vd Land was er een 1e plaats in de cat 5c2. In cat 4c2 was er eveneens een gouden plak voor Nienke Hulsebos. In cat 3c2 werd Britt Kingma 2e, en clubgenootje Danielle Vegt 3e. Voor de duo-oefening met hoepel behaalden beide gymnasten een 3e plaats. In cat 2c1 was Nicol van ’t Hof ook dit keer weer de sterkste in de hoogste categorie. Met een baloefening en lintoefening behaalde zij de districtstitel, voor Eline Franzen was het brons weggelegd. Beide meisjes behaalden met hun duo-oefening ook nog weer de eerste  plaats. Ook voor deze gymnasten is het  een zeer goed seizoen, met deelname aan 2 NK’s! Voor Anna Winkel was er in cat 2c2 een bronzen medaille, en ook voor de duo behaalde zij met haar partner Danielle Vegt een 3e plaats. In cat 1c1 er in een sterk deelnemersveld een bronzen plak voor Esther de Vries. Zij draaide een mooie constante wedstrijd en kon het seizoen ook naar tevredenheid afsluiten. In cat 1c2 was er goud voor Marlou Wester,gevolgd door Naomi Sprenger met zilver. In de cat1c voor de touwoefening was het een Bato-podium:  1e Miriam Plugge, 2e Alissa Rijkens, 3e Marlou Wester.  

De ritmische meiden hebben een zeer mooi resultaat neergezet met 6 districttitels, vorige week nog 3 NK-titels en  op het NK-duo ook nog eens een bronzen plak. Al met al een seizoen waar iedereen met trots op terug kan kijken. -------------------------------------------------------------------------------- 

3x Goud op NK RG Groepen!

Op Zaterdag 5 juni werden in Hellendoorn de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek voor groepen op C en D-niveau gehouden. De ritmische turnsters van GV Bato onder leiding van Jetty Schuringa hadden zich met 3 oefeningen geplaatst voor deze finale. Een een bus vol deelnemers en supporters reisde ’s ochtends op tijd af naar Hellendoorn.

In de categorie 2C-2 bestond de Bato-groep uit Anna Winkel, Atalia Jansen, Eline Franzen, Desiree Rijkens, Felien van Kooy en resreve Britt Kingma. Hun hoepel-oefening bestond uit vele moeilijke gooi combinaties en lenigheidselementen. De gehele oefening verliep vlekkeloos en de jury beloonde hun prestatie met de hoogste dagscore van 18.975. Hiermee werden ze overtuigend kampioen van Nederland!

De Bato-meiden in een leefdtijscategorie hoger (1C-1) lieten een mooie knots-oefening zien. Annelien Sikkenga, Naomi Springer, Desiree Rijkens, Esther de Vries en Nicol van ’t Hof overtuigenden de jury van hun kunnen en ze scoorden 15.908. Met ruim verschil op nummer twee werden ze kampioen van Nederland!
 
In de klasse 1C senioren streden de oudste Bato-meiden mee om een podium plek. Christa Bos, Wendy Schaaf, Alissa Rijkens, Marlou Wester en Miriam Plugge zetten hun beste beentje voor en het harde trainen van de laatste weken bleek hun vruchten af te werpen. Want met een score van 16.775 werden ook zij eerste van Nederland.

Gefeliciteerd meiden en nu maar flink oefenen want wie weet staat er een promotie naar de B-lijn te wachten!

uitslag rg  

regiosportplaza   

Kyra wint Zilver!

Zaterdag 5 juni werden de toestelfinales 1e en 2e divisie gehouden in de sporthal van Leek. Per toestel hadden zich de beste 8 meisjes uit Groningen, Friesland en Drenthe geplaatst. Kyra was de enige van de 40 noordelinge turnsters die zich voor alle 4 onderdelen wist te plaatsen. Dit was natuurlijk al een gewelige prestatie op zich!Terwijl andere meisjes zich konden concentreren op 1 onderdeel moest Kyra een complete wedstrijd draaien.

Op sprong deed ze het zeer goed en behaalde ze een mooie zilveren medaille met 12.050. Op brug werd ze nipt 4e met 10.900 en op balk scoorde ze 10.966 en werd 6e. Op vloer werd haar oefening afgewaardeerd met 0.50, wat wij wel heel dubieus vonden! Hierdoor werd ze ipv 3e nu 6e. In totaliteit draaide Kyra een van haar beste wedstrijden van het seizoen. Het was een mooie afsluiting van een zeer succevol seizoen in haar eerste jaar in de Jeugd-klasse.

Op naar volgend jaar!

 

 

Miriam en Kyra opnieuw clubkampioen !

De afdeling Turnen en Ritmsiche hielden vrijdag 28 mei de jaarlijkse clubkampioenschappen. Onder toeziend oog van veel publiek werd het een spannende wedstrijd. De clubtitels werden behaald door Kyra Benthem (Turnen) en Miriam Plugge (Ritmisch). De aanmoedigingsbekers gingen naar Chelsea Gen en Amy Slootweg.

Onder kopje Clubkampioenschappen  zijn de uitslagen en foto's te vinden!

Bato-teams in de prijzen tijdens OGK 2010

Tijdens de open groninger acro kampioenschappen van 22 en 23 mei te Scheemda hebben alle acro-teams van Bato hun uiterste best gedaan. Op zaterdag wisten Carmen en Sherelle het succes van vorige week door te zetten en werden dit keer 1e van maar liefst 36 teams. Marielle en Noa werden met een zeer klein verschil 2e bij de pupillen. Zondags zetten Martijn en Max de zaal op zijn kop. Ze scoorden dit keer een hoog cijfer en werden 1e. Janiek en Isabel scoorden maar liefst 26.10 en werden daarmee met 0.10 verschil 2e. Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten en op naar het volgend seizoen of het NK!!

Foto's OGK Zaterdag - Hans Bakker   

Foto's OGK 2010 Bato teams  

Uitslagen OGK 2010   

 

 

Dames op reis met de bus!

Dinsdag 11 mei was het weer zover. De dames van de gymfit/sportfit groep (met nog enkele vriendinnen) gingen 's ochtends op tijd. De verrassingstocht ging dit keer naar Twente waar ze o.a. een rondleiding kregen door het gebied waar de regionale serie is opgenomen. De dag werd afgesloten met een lekker hapje en drankje.

Enkele foto's van deze dag zijn te vinden op onderstaande link.

Foto's Damesreis 2010   

3 Bato-teams plaatsen zich voor NK Acro

Zaterdag 16 mei werd de 2e halve finale Acro-gymnastiek gehouden in Oss. Op D/E-niveau kwamen dit keer 5 teams van Bato in actie. Er werd gestreden voor een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen Acro D/E-lijn. Bij de turnsters E-lijn Duo’s draaide Sherelle Stäbler en Carmen Schaper een prima wedstrijd. In hun oefening lieten de meiden mooie acrobatische onderdelen zien. Hun oefening werd uiteindelijk beloond met een hoge score van 25.850 punten. In een zeer groot deelnemersveld werden ze uiteindelijk zeer verrassend 3e. Door deze goed klassering is het duo zeker van deelname aan het NK. Marielle Honings en Noa Bouwers behaalden bij de Pupillen een mooie score van 25.850. Daarmee werden ze jammer genoeg 4e, maar gelukkig betekende dit wel doorstroming naar het NK. Bij de Heren duo’s D-lijn was er wel een gouden medaille voor Martijn Spithoff en Max Bemthem. Helaas voldeden zij niet aan de limiet voor doorstroming naar het NK. Bij de Junioren E-lijn was er bij de trio’s een mooie 6e plaats voor Isa Oosterhuis, Zoe v/d Zwaag en Quintcy-Jill Bolt. Daarmee zijn ook zij zeker door naar het NK. Isabel van der Meide en Janiek Luttjeboer lieten een zeer strakke oefening zien in de D-lijn, maar helaas werd er één foutje gemaakt waardoor ze kostbare punten verloren. Ze werden uiteindelijk 12e .

Iedereen prima gedaan en gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten! We wensen iedereen heel veel succes op het NK Acro op 12 juni te Oss.

Regiosportaktueel   

Chelsea 4e op provinciale kampioenschappen 4e divisie 

Zaterdag 15 mei waren voor de jongste meisjes de provinciale kampioenschappen Turnen 4e divisie in Bedum. Chelsea Gen deed namens Bato mee en draaide een mooie wedstrijd. Ze liet zeer goede oefeningen zien en werd uiteindelijk 4e in een groot deelnemersveld.

Prima gedaan meid!  

 

1e landelijke halve finale in Oss

Zaterdag 1 mei mochten Tess, Nicole en Melissa als eerste reserve invallen tijdens de eerste landelijke halve finale in Oss. In een sterk deelnemersveld lieten ze een prima oefening zien. Alle moeilijke onderdelen verliepen uitstekend en de uitstraling was helemaal super, ze waren aan het genieten tijdens de oefening en dat kon je zien!! Ze behaalden 25.050 en werden daarmee 11e en voor een reserve team was dat helemaal niet gek! Goed gedaan meiden!

De andere 5 Acro-teams van Bato zullen zondag 16 mei in actie komen tijdens de 2e landelijke halve finale in Oss.  

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Graag nodigen wij u uit voor de ALGEMENE LEDENVERGADERING van de GV BATO

Datum: Woensdag 28 april 2010

Plaats: Zalencentrum Lamain, Bosstraat 25

Tijd: 20.00 uur

Comments