Nieuws Archief‎ > ‎Nieuws 2011‎ > ‎

Nieuws 2012

Het bestuur en de leiding wenst iedereen

PRETTIGE FEESTDAGEN

EN EEN

GEZOND EN SPORTIEF 2013

 

Het Grote Gymfeest op 4 januari!

 

De KNGU organiseert in de eerste week van januari het grote gymfeest ism Epke Zonderland.
Wij hebben besloten om dit Grote Gymfeest te vieren op vrijdag 4 januari as in de gymzaal van de Jachtlaan.
We maken dan een uitdagend parcours met turnen, dansen, acro en ritmische gymnastiek.

 

Dus kom met al je vriendjes en vriendinnetjes op de onderstaande tijden naar de gymzaal aan de Jachtlaan in Winschoten:

 

    13.00 - 14.00 uur - groep 3 en 4 basisschool

    14.00 - 15.00 uur - groep 5 en 6

    15.00 - 16.00 uur - groep 7 en 8
 

LET OP:
     GEEN LES OP 
20 DECEMBER!

In verband met alle kerstdiners/feesten op de basisscholen is besloten om donderdag 20 december geen Gymmieturnles te geven.


Wijziging Lestijden
 

Omdat er helaas te weinig gymnasten tijdens een aantal  lessen zijn, is het bestuur genoodzaakt om de lessen van gymnastiek en ritmisch per

1 december anders in te delen.

 

De nieuwe tijden en indeling van de Gymmieturnlessen  op de Donderdag van juf Petra zijn:

16.00-17.00 uur - groep 3/4/5

17.00-18.00 uur - groep 6 en hoger

Het laatste uur van 18.00-19.00 komt hierbij te vervallen. De leden die in dit uur les hebben, gaan naar 17.00-18.00 uur.

 

De les Dans en Recreatief RG van juf Jetty blijft op de woensdagmiddag  van 16.45-17.45 uur.

De selectie-uren van Ritmische worden ook anders ingedeeld. De RG-selectieleden krijgen in een aparte mail de nieuwe indeling en tijden.

 

Alle wijzigingen gaan in met ingang van 1 december


Nieuwe Penningmeester

 

Daarnaast hebben we een nieuwe penningmeester gevonden.

Zijn naam is Gert Kuiper. Hij neemt de financiële taken met ingang van 1 december over van Heleen Smit.

 

 


Open Week - Kijklessen!
 
Van maandag 19 november tot en met vrijdag 23 november heeft Bato de jaarlijkse open week.
 
Tijdens deze week kan iedereen een kijkje komen nemen bij alle lessen.
Verder kan ook iedereen mee doen bij de recreatieve lessen!
 
Dus kom allemaal eens een kijkje nemen op één van de lessen van Bato!
 
 
 
 
 
 

Sint Maarten en Sinterklaas!
 
 
 
 
- Op maandag 12 november as wordt er Sint Maarten gelopen in Winschoten. Er is dan geen les van Ritsmische Gym in de Delta en voor de Acro valt het eerste uur uit. er is wel les voor Acro van 19.00 - 20.00 uur en ook de Damesgym heeft normaal les.
 
- Op woensdag 5 december vallen alle lessen uit ivm de Sinterklaasviering! 
 
 
 
 

Kampeerweekend groot succes!
 
Het kampeerweekend is weer achter de rug. Het was weer een super gezellig weekend met vele hoogtepunten.
Een hilarische hoogtepunt was de olympische act van de heren-leiding.
Klik HIER om de act te bekijken!
 
Tijdens het hele weekend zijn veel foto's en films gemaakt! Deze zijn natuurlijk weer te bestellen via het Stencil Bestelling Film en Foto's
Onder Foto's Bato Kamp vind je al een paar leuke foto's!
 
 

 
Kampeerweekend 14, 15 en 16 september!
 
We gaan in het weekend van 14, 15 en 16 september al weer op Bato-kamp. Je kunt je nog opgeven via het opgavestencil
 
Om alvast in de sfeer te komen kun je nog eens naar een impressie kijken van 2011. 
 
 
 
 
 

We gaan weer beginnen!! 
 
De lessen beginnen weer op maandag 3 september. Kijk voor een actueel lesroorster hier 

 


FIJNE ZOMERVAKANTIE!!! 
 
Wij wensen iedereen een fijne en mooie zomervakantie.
Op maandag 3 september beginnen onze lessen weer! 
 
Tot dan,
Bestuur en Leiding GV Bato 
 

BATO GYMFEEST zeer geslaagd! 
 
Zaterdag 30 juni was het in de sporthal een zeer gezellige boel. Een kleine 200 leden hebben tijdens het GYMFEEST hun beste kunnen laten zien aan de belangstellenden op de tribune. De peuters en kleuters lieten een mooi dansje zien met de parachute en ook op de toestellen konden ze zich uitleven. De ritmische gymnasten waren mooi aangekleed en lieten vele moeilijke onderdelen zien van de ritmische
sport. De meisjes en jongens van de gymmieturnlessen lieten hun beste kunnen zien op o.a. de trampoline, balk en de tumblingbaan.
Tussendoor werden er enkele demo's gegeven door de selectie-groepen Acro, Turnen en Ritmisch. Tot slot werd er afgesloten met de polonaise en kreeg iedereen een rugzakje mee met een paar leuke spulletjes er in. Al met al een zeer geslaagd GYMFEEST ! 
 
 
 
 
 

Desiree en Noa Clubkampioen 2012!
 
Vrij
dag 29 juni werden de clubkampioenschappen Turnen en RG gehouden in de sporthal. Ruim 50 selectieleden deden hun best om zo hoog mogelijk te scoren. 
Bij de ritmische afdeling werd de aanmoedigingsbeker gewonnen door Elise Immenga. De strijd om de clubkampioen werd uiteindelijk gewonnen door Desiree Rijkens. Bij de turnafdeling werd de aanmoedigingsbeker gewonnen door Anouk Haan. De beker voor de clubkampioenen werd overtuigend gewonnen door Noa Bouwers. Allen Gefeliciteerd!
 
De complete uitslagen zijn te vinden onder :
 
 

RG 1C Nederlands Kampioen!
 
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek voor groepen van 23 juni jl. hebben de teams van Bato goed gepresteerd. De meiden van 1C lieten een prachtige oefening zien, waarmee ze zeer verdient eerste werde. Het andere team in dit niveau werd 3e. De jongere meisjes, 3C, lieten ook twee keurige oefeningen welke hun een derde plaats opleverde! Prima gedaan meiden, gefeliciteerd!
Een verslag en uitslagenlijst volgt!  
 

Mooie oefeningen op NK Acro
 
Zaterdag 16 juni werden de nederlandse kampioenschappen Acro gehouden in Surhuisterveen. Vier Bato-teams hadden zich hiervoor geplaatst. Als eerste mochten Eva en Chelsea aantreden. Dit zeer jonge duo steeg boven zichzelf uit en turnde een prachtige oefening. Met een topscore van 25.600 behaalden ze een hele mooie 6e plaats. Dit was een topprestatie want ze waren als 14e in de finale binnen gekomen.
Chiara, Yvet en Anouk kwamen bij de senioren als eerste in actie. Ze lieten een prima oefening zien, maar de jury was nog wat voorzichtig met de punten. Hun score werd 25.00 en daarmee werden ze 11e.
's Middags kwamen de jarige Kyra en Guusje in actie bij de pupillen. Hun oefening verliep goed en het nieuwe gooi element ging heel goed. Ook de uitstraling was goed. Ze missen alleen nog iets aan techniek, maar daar gaan ze het komend seizoen hard aan werken. Ze werden uiteindelijk ook 11e. Als laatste kwamen Sherelle, Daniek en Jasmijn in de D-lijn in actie. Hun oefening ging ook heel goed. Met een mooie hoge salto en een tilsplit lieten ze hele mooie elementen zien, helaas vonden we de cijfers iets aan de lage kant. Maar met 25.50 werden ook zij eveneens 11e.
 
Een zeer geslaagd resultaat van alle teams, want met slechts 1 uurtje training in de week kunnen de meiden zich toch goed staande houden tussen teams die velen malen meer trainen! Proficiat dames!
 
 
Avond4daagse 2012
 
Dit jaar werd er door drie groepen van Bato met de avond4daagse meegelopen! De junioren en senioren deden de 5 km en de Jeugd liep een gezellige gezongen 10 km. Er zijn een aantal foto's gemaakt die HIER kunnen worden bekeken!
 
 
 
 
 

Succesvolle Districtwedstrijden Ritmische Gymnastiek!

 

Zaterdag 9 juni jl werden de districtwedstrijden Ritnische Gymnastiek gehouden in Scheemda. 's Ochtends begonnen de jongste meisjes. Lois wist een mooie derde plaats te behalen in de 5C-2 klasse.

Bij de meisjes 4C-2 wist Kayleigh een eerste plaats te behalen. Vesna en Indy werden resp. tweede en derde. In de 4C-1 klasse pakte Aurora het zilver en Vera het brons. 

Bij de meisjes 3C-2 behaalden Sylvana (1e), Cecil (2e) en Daisy (3e) het podium. Anna behaalde een tweede plaats in de klasse 2C. Bij de oudste turnsters werd Miriam tweede en Marlou derde. Bij de duo's werden ook nog eens 11 podium plaatsen behaald!

 

Een mooie afsluiting van het seizoen 2012! Gefeliciteerd meiden!  
 

 


Wendy en Marlou winnen brons op NK!

 

Zaterdag 2 juni jl. werden de NK Ritmische Gym voor de C-lijn gehouden in hillegom. Bato gymnastes Wendy Schaaf en Marlou Wester hebben daar een een geweldige prestatie neergezet. Ze wisten in het zeer sterke deelnemersveld een bronzen medaille te behalen!

Super gedaan meiden! Gefeliciteerd!

 

Een uitgebreid verslag en foto's volgen !

 

 
 
 
 

 

 


Mooie prestaties tijdens Open Groninger Acro Kampioenschappen!

 

Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei werden in Scheemda de Open Groninger Acro Kampioenschappen gehouden. Maar liefst 22 teams deden hier namens Bato mee. Zaterdag kwam de E-lijn in actie. Iris, Fleur en Marieke deden het bij de junioren zeer goed en wisten met 25.633 een verdiende tweede plaats te behalen.  Bij de senioren gingen Eryn, Laura en Renee met een derde plaats naar huis. Bij de duo's junioren deden Chelsea en Eva het heel goed en werden ook derde. Op zondag kwamen de D en C-lijn in actie. 's Ochtends deden Sherelle, Jasmijn en Daniek het zeer goed en in een groot deelnemersveld behaalden ze een mooie derde plaats. Max en Martijn lieten tijdens hun laatste wedstrijd samen, twee mooie oefeningen zien en werden eerste.

 

Foto's                                Foto's zondagmorgen Hans Bakker

 

Uitslag zaterdag deel 1        Uitslag zaterdag deel 2

Uitslag zondag Trio C-lijn     Uitslag zondag Trio D-lijn en Duo Pupil

Uitslag zondag Duo C-lijn     Uitslag zondag Duo D-lijn

 


Marlou en Desiree komen goed voor de dag in Gent!

 

Op 18 en 19 mei kwamen Marlou Wester en Desiree Rijkens uit op de Happy Trophy in Gent. Beide meiden lieten twee goede oefeningen zien en wisten  daarmee op een mooie 7e en 8e plaats op deze internationale wedstrijd te komen. De meiden en trainster Jetty kunnen zeer tevreden terug kijken op dit internationale evenement.

 

Uitslagen

Foto's

Parade filmpje


Ook Groepen Ritmische Gymnastiek naar NK!
Afgelopen zaterdag ( 12 mei) werden in Dordrecht de 2e plaatsingswedstrijden gehouden voor groepen C-niveau. In cat 1c en 3c kwam Bato met maar liefst 6 oefeningen op de vloer. Bato 1 ( Wendy Schaaf, Annelien Sikkenga, Miriam Plugge, Marlou Wester en Desiree Rijkens)  en Bato 2 ( Nicol van ’t Hof, Annelien Sikkenga, Naomi Sprenger, Eline Franzen en Anna Winkel) moesten in de ochtendwedstrijd hun beste beentje voor zetten. 
Bato 1 draaide de oefening bal-lint en de hoepel-knots . Beide oefeningen verliepen prima en zij mogen dan ook met 2 oefeningen deelnemen aan het NK.  Bato 2 behaalde met een mooie oefening hoepel-touw de finale.  In cat 3c moesten Daisy vd Land, Sylvana Rijks, Cecil Heeren, Roos Veen, Aurora Houwen en Vera Griever met een hoepel-oefening en een bal-oefening op de wedstrijdvloer verschijnen. Beide oefeningen waren ook weer goed beoordeeld en ook deze meiden mogen (voor het eerst!) met maar liefst 3 oefeningen naar de finale in Almere op 23 juni as. 
Alle meiden van harte gefeliciteerd!!

 

 
 

Avondvierdaagse 2012

 

De avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van  4 t/m 8 juni. Natuurlijk doen
we dit jaar van gymnastiekvereniging Bato ook weer mee. We willen proberen in drie groepen te starten, nl jeugd 5 km, jeugd 10 km en senioren 5 km.
 

Klik hier voor het opgave formulier!

 
 
 

RG turnsters naar Gent!   

Op 18 en 19 mei zullen Marlou Wester en Desiree Rijkens  deelnemen aan een toernooi

Ritmische Gymnastiek in Gent, de Happy Trophy. Samen met  meisjes van Be Quick uit Franeker zullen zij met een hoepeloefening en een knotsoefening voor het eerst aan een buitenlandse wedstrijd meedoen.  Net als de juf zien Marlou en Desiree deelname als een mooie en waarschijnlijk leerzame ervaring achter de jurytafel en op wedstrijdvloer. Na de wedstrijd zullen beide dames verslag uit brengen op de Bato-site.
 

 

 

RG-gymnasten mogen naar NK in Hillegom!

Een groot aantal Bato-RG-gymnasten hebben nav de 2e plaastingswedstrijd in Bergum zich weten te plaatsen voor het NK-C-niveau in Hillegom op 2 juni as. Het zijn;

Cat 4c duo: Vera Griever –Aurora Houwen

Cat 4c ind: Aurora Houwen

Cat 2c duo: Britt Kingma-Anna Winkel

Cat 2c ind: Britt Kingma ( hoepel en knots)

Cat 2c ind: Anna Winkel ( hoepel/knots)

Cat 1c duo: Wendy Schaaf-Marlou Wester

Cat 1c duo: Annelien Sikkenga-Naomi Sprenger

Cat1c ind: Miriam Plugge ( hoepel en knots)

Bovenstaande dames mogen voor het district Noord uitkomen en een poging doen individueel, in duo of als team op het podium te belanden. Succes dames!!


Demo's Acro tijdens Lentefair 2012
 
Zondag 29 april werden er tijdens de Lentefair in de Reiderhaven demo's gegeven door de Acro-selectie.
Ook op zaterdag zouden er demo's plaats vinden, maar toen liet het weer ons in de steek. Maar op de zondag werd het een leuke en gezellige middag!
 
 
 
 

Vier ACRO-teams naar NK!
 
Zaterdag 21 april en zondag 22 april werden de eerste landelijke halve finales acro gehouden in Oss. Zaterdag was de C-lijn aan de beurt. Astrid en Sofia lieten twee keurige oefeningen zien en wisten een mooie 9e plaats te behalen. Janiek en Isabel hadden niet echt hun dag en maakten wat dure foutjes in beide oefeningen en daardoor kwamen ze op een 21e plaats terecht. Helaas geen finale plaats voor de beide groepjes, want er plaatsten zich slechts zes teams. 
Zondag werd er door zes teams deelgenomen aan de wedstrijd op Pupil/D-E-lijn niveau. Anouk, Chiara en Yvet mochten de spits afbijten, want ze moesten als allereerste van de hele dag op de vloer verschijnen. Gelukkig pakte dit heel goed uit en verliep de oefening zeer goed. Uiteindelijk behaalden ze een mooie 7e plaats en plaatsten ze zich voor het NK. Ook Chelsea en Eva traden direct in het begin aan en ook hun oefening ging heel goed. Ook zij werden 7e en dus door naar het NK. Het junior trio Aniek, nike en Jose was nogal onder de indruk van alles en daardoor verliep de oefening niet zoals gewenst en werden ze 11e. Helaas niet voldoende voor de finale. 
 
In de middag kwamen Kyra en Guusje als eerste van de pupillen in actie. De oefening verliep gelukkig goed en na de oefening werd de spanning pas opgevoerd toen er in eerste instantie een verkeerd "te laag" cijfer op het scorebord kwam. Gelukkig werd dit na een half uur stress hersteld en behaalden ze een keurige 4e plaats en dus plaatsing voor NK! Sherelle, Daniek en Jasmijn kwamen bij de trio D dames in actie. De oefening verliep op een klein schoonheidsfoutje na, zeer goed. Ze behaalden een 7e plaats welke voldoende was voor doorstroming naar het NK. Loretta en Noa kwamen pas in het laatste blok in actie en dat het lange wachten invloed had op hun oefening was wel een klein beetje te zien. Het verliep iets minder goed en strak dan de vorige keer. Doordat het verschil tussen alle teams zeer klein is, is elke honderste punt belangrijk. Helaas werden ze met maar weinig verschil 12e en dit was niet voldoende voor plaatsing! 
Maar toch een geslaagde dag en met vier teams naar het NK op 16 juni in Surhuisterveen!
 
 
  
Sherelle Provinciaal Kampioen Turnen 3e divisie
 
Zaterdag 14 april werd in Delfzijl de 2e wedstrijd Turnen 3e divisie gehouden. Noa kwam als eerste in actie tijdens de eerste wedstrijd. Ze draaide een goede stabiele wedstrijd en werd in een groot deelnemersveld 7e. In de totaal einderankschikking over twee wedstrijden werd ze 5e.
 
In de tweede wedstrijd kwamen Isabel en Sherelle bij de pupillen 2 in actie. De meiden begonnen goed bij vloer en sprong. Sherelle behaalde op beide toestellen de hoogste score. Op brug missen ze nog een belangrijk onderdeel, maar gelukkig turnen de meeste andere meisjes in dit niveau dit element ook niet! Op balk turnde Sherelle een super oefening en scoorde ze wederom de hoogste score. Isabel turnde ondanks een val wel de tweede score op balk. Na vier onderdelen bleek Sherelle overtuigend eerste te zijn en Isabel kwam net 0.25 te kort voor het podium en werd vierde. Ook over twee wedstrijden bleek Sherelle eerste te zijn en mag zich dus nu Provinciaal Kampioen noemen.
In de laatste wedstrijdronde kwamen de jongste meisjes in actie. Guusje en Anouk namen het op tegen maar liefst 25 turnsters. Ondanks dat Guusje bij vloer even door haar voet ging, turnde ze een mooie wedstrijd. Anouk liet ook goede oefeningen zien en vooral haar balk was dit keer zeer verrassend goed. In het groot en sterk deelnemersveld werden Guusje en Anouk respectievelijk 12e en 16e.
Prima gedaan allemaal en nu maar weer trainen voor een nieuw seizoen! 
 
 
 

2e plaatsingswedstrijd RG met verrassende uitslagen

 

Op 14 april jl werden in Burgum ( Fr.) de 2e plaatsingswedstrijden georganiseerd. Naast de plaatsing voor de C1 en C2 finale op 9 juni as in Scheemda kunnen er ook nog tickets voor het NK op 2 juni as in Hillegom verdiend worden.

In cat 5c deden er voor bato 4 meisjes mee. In een groot deelnemersveld behaalde Elise Immenga een mooie 6e plaats. Mette Blik, Meerle Burg en Lois Klooster werden resp. 13e, 14e en 17e met een oefening ZM en een touwoefening.

In cat  4c draaide Karlijn Heikens een zeer mooie oefening ZM, en behaalde daarmee een 2e plaats. Bij duo’s in 4c wisten Aurora Houwen en Vera Griever een bronzen plak te bemachtigen.

In 3c ging Cecil Heeren met een zilveren medaille naar huis, ook een zeer mooie prestatie in een groot deelnemersveld. In cat 2c werd Anna Winkel 3e met haar hoepeloefening en knotsoefening. Met haar duo-partner Britt Kingma behaalde zij ook nog eens brons op hun duo-baloefening. In cat 1c werd het duo Marlou Wester en Wendy Schaaf 1e, en in de individuele klasse wist Miriam Plugge beslag te leggen op het brons.

 

Helaas zijn de officiële uitslagen nog niet binnen en kunnen we de doorstroming naar de finales van 2 juni en 9 juni nog niet bekend maken. Maar met 7 podiumplaatsen op deze Fries/Drents/Gronings-kampioenschappen kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

 

Foto's en uitslagen volgen!

 

Onderlinge turnwedstrijd zeer geslaagd!
 
Zaterdag 7 april werd in Drieborg een onderlinge turnwedstrijd gehouden voor de allerjongste meisjes van de turnselectie. Samen met SV Drieborg en het Turninstituut werd het een leuke en gezellige wedstrijd.
's Ochtends kwamen de niveau 11 meisjes in actie. Bij de grote groep
mini-instappers wisten Eileen en Laura zelfs een tweede en derde plaats te bemachtigen. 's Middags bij de mini-instappers niveau 10 werden Hilde en Eva tweede en derde. Omdat alle turnsters goed hun best hadden gedaan, ontvingen alle turnsters een mooie medaille! 
De complete uitslagen volgen onder Turnselectie.
 
Foto's van deze turndag kun je HIER vinden!
 
 

Noa en Loretta Districtkampioen ACRO!!
 
Afgelopen zaterdag organiseerde BATO de Districtfinale Acro-gymnastiek in de Sporthal te Winschoten. Vrijdagavond werd er reeds door vele vrijwilligers gewerkt om de zaal in te richten voor deze grote wedstrijd.
Zaterdagochtend stroomde de zaal al vroeg vol met alle deelnemers en publiek. Na de warming up kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Namens bato kwamen Kyra en Guusje als eerste in actie. Doordat het een thuiswedstrijd was, was het toch wel extra spannend allemaal. Gelukkig verliep de oefening stabiel en werden ze vijfde. Bij de Trio dames in de D-lijn was het niveau zeer
hoog. Daniek, Jasmijn en Sherelle lieten een prachtige oefening zien en
behaalden 
met een score van 25.833 zelfs een podiumplaats. Ze werden
derde in dit sterk deelnemersveld met 21 teams. Aniek, José en Niké lieten bij de junioren een prima oefening zien en behaalde met 25.00 een mooie 5e plaats. 's Middags kwamen Loretta en Noa in actie. Nog maar 2 maanden trainen ze samen en dat de klik er is tusse
n de dames was goed te zien op de vloer. De elementen verliepen super goed en de uitstraling was top! Met een topscore van 26.033 werden ze zeer verrassend maar welverdiend eerste en districtkampioen.
De bovenstaande teams hebben zich overtuigend geplaatst voor de landelijke halve finale. Ook het trio bestaande uit Yvet, Chiara en Anouk (7e) en het duo Eva en Chelsea (8e) wisten zich te plaatsen voor de landelijke halve finale!
 
ALLE VRIJWILLIGERS
DIE MEE HEBBEN GEHOLPEN VOOR/TIJDENS EN NA DE WEDSTRIJD VAN HARTE BEDANKT
VOOR JULLIE INZET!
  
  

BATO organiseert Districtfinale Acro op 31 maart in Winschoten
 

Op zaterdag 31 maart as organiseert de gymnastiekvereniging BATO de Districtfinale Acro-gymnastiek in de Sporthal te Winschoten. Ruim 300 deelnemers uit Groningen, Friesland en Drenthe zullen naar Winschoten komen om te strijden om de districttitel en een plaatsbewijs voor de landelijke wedstrijden.

Om deze wedstrijd goed te organiseren komen vele vrijwilligers van GV BATO in actie om er een geslaagde dag van te maken. Enkelen zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen en verder zullen er velen helpen om voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen te leiden.

De wedstrijd wordt medemogelijk gemaakt door een aantal sponsoren! Klik hier voor het programma met daarbij alle sponsoren!


Zusjes Smit winnen turnmedailles!
 
Zaterdag 24 maart werden de plaatsingswedstrijden 4e en 5e divisie gehouden in Ter Apel. Bijna de gehele turnselectie kwam in actie. Bij de pupillen 1 meisjes wist Niké Smit vooral goed te turnen op balk en vloer. Hierdoor wist ze een ruime voorsprong op te bouwen en werd overtuigend eerste. Naomi van Oeveren deed het in dit niveau ook zeer goed en werd 4e. Bij de pupillen 2 meisjes werd Chelsea Gen eveneens 4e. 
Bij de Jeugd meisjes deden maar liefst 33 turnsters mee en was het super spannend tot het laatste onderdeel. Colet Smit wist haar zenuwen goed onder bedwang te houden en turnde zich met een mooie brug en vloer oefeneing naar een verrassende 3e plaats. Marieke Edzes Koerts werd in dit grote deelnemersveld keurig 9e. Bij de Junioren meisjes turnden Isa, Yvet en Chiara. Alle drie de meisjes lieten nog wat kostbare puntjes liggen. Ze werden resp 5e, 7e en 8e.
Bovengenoemde turnsters mogen nu samen met Neneh, Julia en Jose deelnemen aan de Provinciale Kampioenschappen op 21 april as te Uithuizen. Succes dames!
 
De eerste foto's van 24 maart staan HIER!
 
Zondag 25 maart kwamen Sherelle en Noa in actie op landelijke halve finale in Leek. Het was een grote wedstrijd wat veel indruk maakte op de meisjes. Sherelle liet daardoor helaas niet haar beste wedstrijd zien en Noa was ook wat wisselvallig. Ze behaalden een 33e en 34e plaats. Dit was niet voldoende voor doorstroming naar het NK! Maar beide dames zijn wel weer een mooie ervaring rijker!    
 

ACRO-duo's plaatsen zich voor landelijke halve finale!

 

In de turnhal in Vries werden zaterdag 17 maart de Districtkampioenschappen ACRO C-lijn gehouden. De duo's begonnen in het eerste deel van de wedstrijd. Helaas konden Max en Martijn niet mee doen omdat Max zijn vinger zwaar gekeusd had. Beterschap Max!

Astrid en Sofia lieten twee keurige oefeningen zien en behaalden in een sterk deelnemersveld een mooie vijfde plaats. Janiek en Isabel begonnen ook goed aan de wedstrijd, maar bij de flikflak kwam de voetblessure van Janiek weer naar boven. Daardoor werd de tweede oefening voor Janiek een dikke twee minuten doorbijten geblazen. Gelukkig verliep alles prima en behaalden ze nog een mooie achtste plaats. In de eindrangschikking over drie wedstrijden behaalden de duo's respectievelijk een 6e en 7e plaats. Dit was ruim voldoende om door te stromen naar de landelijke halve finale! 

Bij het trio Leonie, Henriette en Suzanne verliep de balans-oefening dit keer zeer goed. Maar helaas werd er een duur foutje gemaakt bij de tempo-oefening. Het trio behaalde daardoor een 17e plaats. Helaas was het net niet voldoende voor doorstroming.  

 

  

 


ACRO-teams goed op dreef tijdens Provinciale Kampioenschappen!

 

Zaterdag 10 maart werden de provinciale kampioenschappen ACRO Pupil/D/E-lijn

gehouden in de sporthal in Finsterwolde. Ruim 150 deelnemers uit de provincie Groningen streden op D/E-niveau om een plaats op het podium en om een plaatsbewijs voor de districtfinale. Maar liefst 18 teams van BATO kwamen in actie.

 

Bij de Trio’s E-lijn Senior deden Anouk, Chiara en Yvet het zeer goed. Met een stabiele oefening behaalden ze 24.950 en werden tot hun grote verrassing eerste! Het trio José, Marijke en Lynn deed het in dit niveau ook zeer goed en werd met maar een klein verschil derde. Beide teams hebben zich hierdoor geplaats voor de districtfinale. Bij de junioren E-lijn was er een fraaie zilveren medaille voor Fleur, Iris en Marieke. Helaas geen doorstroming omdat ze nog te jong zijn. Aniek, Jose en Niké werden dit keer helaas weer vierde, maar mogen wel deelnemen aan de districtfinale.

Bij de duo's E junioren straalden Eva en Chelsea gedurende hun hele oefening en ook technisch was alles super in orde. Met een mooie score van 25,383 werden ze overtuigend kampioen. In dit niveau werden Naomi en Senna 6e en mogen ook deelnemen aan de districtfinale. Bij de duo’s Pupillen werd een uitstekende oefening neergezet door Kyra en Guusje. Met een score van 25.850 behaalden ze de provinciale titel.

  

 

In de D-lijn deden Noa en Loretta voor het eerst mee. In vier weken tijd hebben ze de oefening geleerd en gelukkig verliep alles in de wedstrijd zeer goed. Met een score van 25.050 behaalde ze een mooie zilveren medaille. Bij de trio's was het weer een spannende strijd. Anniek, Daphne en Anniek wisten door stabiel te turnen een mooie score neer te zetten welke goed was voor een derde plaats en voor doorstroming. Ook de trio's Sherelle, Daniek en Jasmijn (4e) en Colet, Lesley en Carmen (5e) mogen deelnemen aan de districtfinale op 31 maart as te Winschoten! 

 

Foto's Acro 10 maart 2012

 

Foto's Hans Bakker

 

Foto's Huismanmedia

 

Complete uitslagen van alle Bato-teams staan onder Selectie Acro

 

Verslag op: Het Streekblad


Acro C-lijn teams Provinciaal Kampioen! 
In Sneek werden op 3 maart jl. de provinciale kampioenschappen Acro voor de C-lijn gehouden. In het mooie sportcomplex kwamen Leonie, Suzanne en Henriette in het eerste deel in actie. Dit keer lieten ze twee mooie stabiele oefeningen zien en met ruim anderhalf punt hoger (49.600) dan de vorige keer werden ze nipt vierde. 
Bij de duo's deden Martijn en Max het weer super goed. Met 46.350 punten behaalden ze de eerste plaats. Bij de dames duo's was het een spannende strijd en het verschil zeer klein tussen alle deelnemers. Uiteindelijk behaalden Astrid en Sofia met precies 50.000 de eerste plaats en het andere Bato-duo, Janiek en Isabel, behaalde met slechts 0.20 puntjes minder de tweede plaats. Door deze notering zijn de beide dames duo's al bijna zeker van doorstroming naar de landelijke wedstrijden. Er rest nog één voorwedstrijd en die is op 17 maart te Vries. Succes daar allemaal! 
 
 

Verslag op: Het Streekblad

 

Gezellige Bowlingavond Damesgroep!
 
Maandag 27 februari was het jaarlijkse avondje bowlen van de damesgroep. Er werd natuurlijk begonnen met kofiie en een heerlijk gebakje! Nadat de groepjes dmv loting waren gemaakt, begon de competitie. Enkele supertalenten gooiden de ene naar de andere strike, terwijl andere al lang blij waren dat de bal op de baan bleef. Ook merv.Krom, ons oudste actieve lid met 92 jaar, was van de partij.
Na twee ronden werd de uitslag bekend gemaakt. De winnaar werd Gré Dijkstra. Terwijl de tweede plaats gedeeld werd door Antje v/d Veen en Wennie Edens. Zij gingen elk met een mooi bosje bloemen naar huis. De anderen ontvingen ook allen een leuk prijsje. Het was weer een geslaagde avond vol gezeligheid!  
 

Brons voor Sherelle tijdens plaatsingswedstrijd Turnen 3e divisie
 
Zaterdag 25 februari jl. werd in Tweede Exloermond de plaatsingswedstrijd Turnen 3e divisie gehouden. Noa kwam als eerste in actie tijdens de eerste wedstrijd. Op sprong begon ze iets wisselvallig en liet ze een paar tienden liggen. Op brug en balk werkte Noa zeer stabiel en netjes. En op het laatste toestel vloer kwam haar nieuwe oefening goed uit de verf en scoorde een mooie 3e cijfer. In totaal greep ze net naast de medailles en werd 4e in een groot deelnemersveld.
In de tweede wedstrijdronde kwamen de jongste meisjes in actie. Guusje en
Anouk namen het op tegen maar liefst 30 turnsters. Beiden begonnen zeer goed op
sprong met 12.6 en 12.7. Op brug was Anouk stabiel en scoore 12.4. Guusje moest helaas met ophurken de brug verlaten en dit koste een vol punt. Op balk herstelde Guusje dit prima door mooi te turnen. Helaas gingen zowel Guusje als Anouk bij de koprol nog naast de balk. Op vloer wisten beide dames verrassend keurig te turnen. In het groot en sterk deelnemersveld werden Guusje en Anouk respectievelijk 11e en 13e. Prima gedaan op zo'n eerste grote wedstrijd. 
In de namiddag kwamen Isabel en Sherelle bij de pupillen 2 in actie. De meiden begonnen super goed bij sprong. Met een score van 13.583 behaalde
Sherelle op dit toestel de hoogste score van de pupillen. Isabel behaalde met 13.183
de tweede hoogste score. Op brug turnden beide een nette oefening, maar helaas missen ze beide nog een belangrijk onderdeel en dit gaf 2 volle punten aftrek. Op balk turnden ze geen vlekkeloze oefening, want beiden vielen er af bij de radslag. Maar door hun juiste ho
uding en goede uitvoering van de andere elementen scoorden ze wel de 1e en 3e score op dit toestel. Op vloer gingen Sherelle en Isabel nog één keer voluit. De oefening ging super mooi en de jury was zeer verrast door hun uitstraling. Helaas missen ze beide nog de stut 1/2 draai en dat gaf dus weer aftrek. Maar met een 3e en 4e score op dit onderdeel waren we niet ontevreden. Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat Sherelle een mooie 3e plaats had behaald. Isabel werd zeer goed 5e. Prima gedaan meiden en op naar de provinciale kampioenschappen van 14 april as!
 
Sherelle en Noa hebben zich met deze goede uitslag geplaatst voor de Landelijke Halve Finale 3e divisie Turnen op 24 of 25 maart te Leek! Succes meiden!
 
Foto's Turnen 3e divisie                                        Regiosportplaza
 

Zeer succesvolle Provinciaal Kampioenschappen Ritmisch!
 

Op 18 febr jl. werden in Bergum (Friesland) de eerste wedstrijd voor de RG C-niveau georganiseerd. Deze wedstrijd was naast de eerste plaatsingswedstrijd ook de dag waarop de provinciale titel in de acht kon worden gesleept.  De dag begon met de jongste meisjes ( 5c). Met een ZM en een touwoefening wist Elise Immenga  van Bato de titel te behalen. Een mooie 2e en 3e waren er weggelegd voor clubgenootjes Mette Blik en Lois Klooster.

In cat 3c had Daisy van der Land een goede dag, zij werd 1e met haar ZM. Sylvana Rijks mocht het zilver in ontvangst nemen. Beide dames behaalden met hun duo-oefening met bal weer een gouden plak! Cecil Heeren en Roos Veen wisten het zilver voor zich op te eisen. In cat 4c werden ook de ZM en de duo-oefening met bal gedraaid. Aurora Houwen behaalde op beide onderdelen de eerste plaats, samen met haar partner Vera Griever.  Het zilver was bij de duo’s voor Karlijn Heikens en Kayleigh van der Land, gevolgd weer door het bato-duo Indy Rohde en Vesna Eerkens. Helaas verliep de bal-oefening bij Elise Brouwer en Kayleigh van der Land niet geheel vlekkeloos en zij werden 4e.

Na de lunch was het tijd voor de categorieën 2c en 1c. In 2c werden Anna Winkel en Britt Kingma kampioen van Groningen met hun duo-oefening met bal. Ook was er een gouden plak voor Anna voor de onderdelen knots en hoepel.  In cat 1c werd er weer een bato-podium gerealiseerd. 1e werd Miriam Plugge op het onderdeel knots en hoepel, gevolgd door Desiree Rijkens en Annelien Sikkenga. Bij de duo’s scoorden Marlou Wester en Wendy Schaaf hoog, en werden met hun duo-oefening kampioen. Het zilver was weggelegd voor Annelien Sikkenga en Naomi Sprenger. Al met al weer een geslaagde dag,  met mooie en leerzame momenten.  Op naar de volgende wedstrijd! 

Foto's zijn te vinden onder Ritmische Gym

De volledige uitslagen zijn te vinden onder Selectie RG


ACRO-teams presteren goed op eerste wedstrijd!

 

Zaterdag 4 februari werd de eerste ACRO wedstrijd van dit seizoen gehouden in Grijpskerk. Ruim 150 deelnemers uit de provincie Groningen streden op D/E-niveau om een plaats op het podium. Maar liefst 15 teams van BATO kwamen in actie.

 

Bij de Trio’s E-lijn junior kwamen Fleur, Iris en Marieke in actie. Ze lieten een prachtige oefening zien met een mooie choreografie op muziek van sneeuwwitje. De score die behaald werd, was 25.250 punten. Dit was voldoende voor een hele mooie gouden medaille. Aniek, Niké en José deden het ook zeer goed en kwamen net naast het podium op een vierde plaats. Bij de Senioren ging de strijd tussen het trio Renée, Laura en Eryn en het trio José, Marijke en Lynn. Beide trio’s behaalden 25.200, maar van het eerste trio was het technische deel hoger en daarom werden zij uiteindelijk eerste en moesten de andere turnsters genoegen nemen met een zilveren medaille.

 

In de D-lijn was het deelnemersveld aan elkaar gewaagd. Doordat Anniek, Daphne en Anniek stabiel turnden, behaalden ze zeer verrassend het brons. Bij de duo’s werd er bij de Pupillen een uitstekende oefening neergezet door Kyra en Guusje. Met een score van 25.650 behaald ze een mooie eerste plaats.

 

Foto's Hans Bakker       Foto's                  Regiosportplaza

 

 

 
 
 

Onderlinge Turnwedstrijden in Wildervank!
 
Op zaterdag 28 januari organiseerde SV Clias uit Wildervank een onderlinge turnwedstrijd met SV Dynamica Nieuwe Pekela en GV Bato. Ruim 50 turnsters deden hun uiterste best om hun oefeningen goed te turnen. Het ging allemaal best goed en vooral voor de meisjes die nog nooit een wedstrijd hadden geturnd was het super spannend. Er werden prima scores behaald en iedereen weet nu waar die nog even extra op moet oefenen voor de volgende wedstrijd.
Alle turnsters kregen een mooie diploma met al hun cijfers er op. Het was een zeer geslaagde ochtend en met een prima organisatie van SV Clias!
 
Helaas viel de broer van Hilde na afloop buiten bij de sporthal van een muurtje. Hij moest naar het ziekenhuis want zijn elleboog was uit de kom! Gelukkig was niets gebroken en is het netjes weer op zijn plek gezet! Daan, we wensen je heel veel beterschap toe!
 
De exacte uitslagen en foto's volgen!
 

Acro C-lijn teams presteren goed tijdens eerste wedstrijd!
 
In Vries werd op 21 januari jl. de eerste Acro-wedstrijd voor de C-lijn gehouden. In het eerste deel kwam het trio bestaande uit Leonie, Suzanne en Henriette in actie. In hun tempo-oefening zaten twee wat grotere fouten welke hun belangrijke punten kostte. De balans-oefening had één onstabiel element. In totaal scoorden ze 48,067 en werden 15e in een groot deelnemersveld. Bij de duo's deden Martijn en Max het zeer goed. Voor hun is de overgang naar de c-lijn best pittig, maar beide oefeningen verliepen zonder dikke fouten en uiteindelijk werden ze eerste.
Astrid en Sofia lieten twee mooie oefeningen zien. Jammer dat de jury een belangrijk element afkeurde, maar desondanks behaalden ze met 48.600 een mooie 5e plaats. Voor Janiek en Isabel was het ook heel spannend. Gelukkig lukten alle elementen en werden er maar een paar kleine schoonheidsfoutjes gemaakt. Ze scoorden 48.500 en werden 6e. Prima gedaan allemaal en op naar de provinciale kampioenschappen!  
 
 

Goede start wedstrijdseizoen voor ritmische groepen Bato

 

Op zaterdag 21 januari jl werden in Burgum ( Fr.)  de noordelijke district wedstrijden voor groepen C georganiseerd. Deze wedstrijd kan gezien worden als een mooie voorbereiding op de landelijke wedstrijden. Met een nieuwe groep in cat 3c verscheen Bato in totaal met 7 oefeningen op de vloer. De 1c ( Bato1)groep bestaande uit Miriam Plugge, Wendy Schaaf, Desiree Rijkens, Annelien Sikkenga en Marlou Wester mocht het spits af bijten met hun nieuwe oefening bal-lint.

Bato 3c, bestaande uit Aurora Houwen, Vera Griever, Roos Veen, Cecil Heeren, Sylvana Rijks en Daisy vd Land mochten beginnen met de oefening zonder materiaal (ZM). Zij draaiden deze oefening erg netjes.

Helaas ging het bij de andere 2 oefeningen iets minder

( hoepel en bal), maar daar mag bij vermeld worden dat de concurrentie 1 oefening draaide en onze Bato-meiden al met 3 oefeningen op de wedstrijdvloer zijn verschenen. De laatste groep van Bato 1c ( Bato 2), bestaande uit Anna Winkel, Nicol van ’t Hof, Naomi Sprenger, Eline Franzen, Annelien Sikkenga en reserve Desiree Rijkens hadden wat meer pech met de bal-lint combinatie. Gelukkig werd dit met de andere oefening ( hoepel-lint) weer aardig recht getrokken. Ook de andere combi ( hoepel-knots) van Bato 1 werd nagenoeg zonder grote fouten uitgevoerd en uiteindelijk beloond met de hoogste score!

Met 2 gouden plakken, 1 x zilver en 1x brons kunnen we terugkijken op een goede en leerzame start van het groeps-seizoen.

 

Meer foto's: Ritmische Gym


Oefenwedstrijd Acro

Op 14 januari jl. had de Acro-selectie een oefenwedstrijd. De belangstelling van ouders, familie en vrienden was groot. De teams konden voor het eerst hun oefeningen aan iedereen laten zien. Het was een zeer geslaagde namiddag en iedereen ging vol zelfvertrouwen weer naar huis.

 

Foto's 14-01-2012

Comments