Biografie

Toen ik 20 jaar geleden in de lokale politiek stapte, was dat met torenhoge ambities. Niet zozeer voor mezelf maar voor onze stad en haar bewoners. Ik wou van Ronse een bruisende en gezellige plek maken. Een plaats die kansen biedt aan iedereen en waar wij ons allen echt thuis kunnen voelen.

Dankzij uw steun heb ik eerst als gemeenteraadslid en sinds 2001 als schepen hiervan werk kunnen maken. Ik ben een man van mijn woord en heb mij dag na dag met veel overgave ingezet om mijn verkiezingsbeloftes waar te maken. Na een parcours van meer dan 15 jaar ben ik best trots wanneer de mensen in de straat mij bevestigen dat we goed bezig zijn.

 

Er is dan ook heel wat verwezenlijkt: de ontwikkeling van de sportzone, de uitbreiding van de kinderkribbe, “Bruul for kids” en “Bruul for senoirs”, vernieuwde werkhallen voor de bommelverenigingen, de vrijetijdspas en de kerstmarkt te Ronse om slechts enkele realisaties te noemen.

Het zou echter oneerlijk zijn om al deze dingen louter op mijn naam te plaatsen. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de aanmoedigingen van mijn naasten, de hulp van mijn medewerkers en de steun van alle partijleden. Als ik gaandeweg wel iets geleerd heb, is het dat je enkel grote verwezenlijkingen kan bereiken wanneer je over een hechte ploeg beschikt.

 

Samen met een sterke ploeg van sp.a kandidaten wil mij nu inzetten voor meer sociale welvaart.

 

        Gunther


Politieke loopbaan:

01/01/1994: eerste lidkaart van de sp.a

18/08/1995: oprichter en voorzitter van animo Ronse

01/01/1995: gemeenteraadslid voor Ronse

- 01/01/2001: schepen van jeugd, sociale zaken, informatica, serviceflats en dienstencentrum “De Hoge Winde”, kinderkribbe, feestelijkheden,    begraafplaatsen
- 01/01/2007: 1ste schepen van sport, toerisme, kinderopvanginitiatieven, serviceflats en dienstencentrum “De Hoge Winde”, feestelijkheden en bommelfeesten, begraafplaatsen

- 01/01/2013: gemeenteraadslidMaar nog:

· Erelid van de Raad der Bommels

· Regio voorzitter sp.a (Ronse-Oudenaarde)