Nieuws

Gunther Deriemaker strijdt voor meer sociale welvaart

 

Gunther in het kort

Samen met de andere kandidaten van sp.a ga ik voor een Vlaanderen dat iedereen perspectief biedt. Met jobs waarmee je op het einde van de maand de rekeningen kunt betalen en een pensioen waarmee je, na 42 jaar werken, kan genieten van een welverdiende rust. Een Vlaanderen waarin elk kind, zonder onderscheid, zijn talenten kan ontwikkelen en elk gezin over een comfortabele en betaalbare woning beschikt. Een Vlaanderen met een goede gezondheidszorg voor iedereen en niet alleen voor wie het kan betalen.

 

Wij denken niet alleen in cijfers, maar ook in mensen. Daarom gaan wij voluit voor sociale welvaart: welvaart die we samen creëren en waarvan we samen de vruchten plukken.

Gunther Deriemaker,                                                                             

3de opvolger VlaanderenEen sterke economie? We maken er werk van

·         We voeren een gerichte loonlastenverlaging door die het voor bedrijven voordeliger maakt om laaggeschoolden, jongeren en 50+ers aan te werven.

·         We maken werk van een duurzame economische groei door het verhogen van het budget voor innovatie.

·         We versterken de basisfinanciering voor het hoger onderwijs te verbeteren de kennisdoorstroming tussen onderwijs en bedrijven.

·         We versterken het maken elke loopbaan even lang: 42 jaar. Wij kijken naar het aantal kilometers op de teller en niet naar de leeftijd of het diploma

·         We versterken het sociaal statuur voor zelfstandigen door een hoger wettelijk pensioen, recht op kinderopvang een automatisch vervangingskomen vanaf de eerste ziektedag

·         We behouden de index. Als het leven duurder wordt, dan moeten lonen, pensioenen en uitkeringen mee stijgen.

·         Dit alles is zeker betaalbaar indien wij ook winsten uit vermogens gaan belasten. Het is immers niet eerlijk dat inkomen uit arbeid belast wordt en inkomen uit speculatie niet.


Onze kinderen zijn onze toekomst

·         Wij geven lokale besturen de nodige middelen om volop kinderarmoede te bestrijden.

·         Wij garanderen dat iedere ouder binnen drie maanden een plek voor zijn of haar kind vindt. Dit doen we door het uitbreiden van het aantal plaatsen en het wegwerken van de administratieve rompslomp.

·         We voeren ook voor het secundair onderwijs een maximumfactuur in en verwerpen een stijging van het inschrijvingsgeld voor hoger onderwijs.

·         We stimuleren het systeem van brede scholen waarbij leerlingen na de schooltijd kunnen proeven van sport en cultuur.

 

Comfortabel en betaalbaar leven

·         We renoveren ons energieverspillend sociaal patrimonium. Goed voor het milieu en goed voor bewoners.

·         We verplichten de distributienetbeheerder om een renteloze lening te verstrekken voor de investeringskost van energiebesparende verbouwingen.

·         Samen gaan we sneller vooruit. Wij vergroten het aanbod openbaar vervoer en geven u Via één enkele transportkaart toegang tot bus, tram, trein en gedeelde fiets- en autosystemen (zoals Cambio).

 

Minder kopzorgen door een solidaire zorg

·         Bij een arts betaalt u in de toekomst enkel het remgeld (ongeveer 6 euro) en hoeft u het door de mutualiteiten betaald gedeelte niet meer voor te schieten.

·         Brilglazen, tandzorg, geestelijke gezondheidszorg en hoorapparaten zijn geen luxe en laten we dus terugbetalen.

·         Ook hospitalisatieverzekeringen nemen we op in een solidair en beter betaalbare verplichte verzekering.  • 39 jaar
  • Vader van Felien en Nils en echtgenoot van An
  • Al meer dan 20 jaar gemeenteraadslid
  • 12 jaar schepen geweest