Mit liv som "skabskristen"

Udbydes ikke pt.

Da bønnebogen fik fast plads på hospitales sengebord.


Med i rygsækken fra min barndom på en gård på Thyholm fik jeg en klippefast barnetro. Aftenbøn og godnat sang var faste ritualer.
Og aftenbønnen har jeg meget diskret holdt ved i mit voksne liv.
I perioder, hvor der har været ubehagelige bump på livets landevej, har jeg bedt lidt mere intensivt og fundet trøst i kendte skriftsteder.
Af tunge begivenheder, som fik biblen frem, kan nævnes min brystkræft i 2004, og allersværest min ældste datters uventede død i 2007.

Men nytåret 2013 sendte mig ud på en lang rejse af usikkerhed, hvor jeg læste i biblen mange gange om dagen. Årsagen var, at man fra 2 januar og til 18 februar ledte efter en eller anden form for kræft. I den lange ventetid opstod tanken hos mig: "Hvad siger mon Gud til, at man bare sådan kommer rendende, når det brænder på?. Når man ellers ikke til daglig skilter med sin tro. Gud syntes åbenbart det var ok, for han hjalp mig til at finde skriftssteder, som jeg kunne finde ro og trøst i. Disse skriftssteder vil jeg gerne dele med jer og så diskutere det at være "skabs kristen," og hvordan man kommer ud af skabet.


Comments