Velkommen til Guideforening Nords hjemmeside


Foreningens formål

Foreningens medlemmer er guider i Frederikshavn kommune - og arbejder for Turisthus Nord, Cruise Skagen eller freelance. 

Foreningens formål er at varetage medlemmernes økonomiske og faglige interesser ved at repræsentere medlemmerne overfor arbejdsgiverne, udadtil i forhold til fælles interesser og arbejde for guidernes kvalifikationer og kompetencer. 

Nyheder

 • 2017 Julehilsen

  2017, 14. december. 


  Guideforening Nords Julehilsen er idag sendt til Anne Sofie, Cruise, - samt René, Tenna, Bent, Mogens og Anne-Grethe, THN, - og Peder Ravn.Flotte tilbagemeldinger, - alle er imponeret over de kunstneriske evner, som flere af guiderne er i besiddelse af!

  Sendt 14. dec. 2017 09.02 af Claus Bruun
 • 2017 Maleaften hos Peder Ravn
  Ialt 16 guider blev, den 1. november 2017,  budt velkommen af Peder Ravn til en rigtig hyggelig aften.
  Rødvin, hvidvin, vand, pensler, maling og staffeli stod klar.
  Sendt 22. nov. 2017 07.01 af Claus Bruun
 • 2016 Maleaften hos Peder Ravn
  En kold efterårsaften, den 25. oktober, fandt 11 guider et varmt og hyggeligt atelier på Havnen hos Peder Ravn (or Peter Raven as he calls himself). En hyggelig aften med vin, pizza og diverse kunstværker. 


  Rita finder maling til den blå time?

  Peder og Katrine blander farver

  Katleen finder de rette farver

  Peder rådgiver og vejleder kyndigt

  Eftertænksom Hanne

  Hyggesang

  Helle skildre sit liv på lærred

  Koncentration om malerierne

  Der synges og spilles lystigt

  Der pustes ud efter den store indsats

  Rita og Claus i dyb konversation (to bajere til bord fire?)

  Mums - pizza fra La Familia med kylling, bacon og masser af ost  Sendt 22. nov. 2017 07.00 af Claus Bruun
 • 2016 Besøg på Klitgården
  Onsdag den 16. marts 2016 besøgte 15 medlemmer af Guideforeningen Klitgården hvor forstander Birte Mortensen tog imod og fortalte om refugiet. 

  Som alle nok er klar over blev Klitgården bygget i 1914 som sommerresidens for kong Christian den X. og hans hustru Alexandrine. 

  Tegningen var af arkitekt Ulrik Plesner og byggeriet blev udført af lokale håndværkere. Regningen for tømrerarbejdet beløb sig til kr. 1.400 og murerarbejdet oversteg ikke kr. 20.000. 

  Her er vi i opholdsstuen, som har en fantastisk udsigt. Kurvestolene er over 100 år gamle og benyttes stadig. (Havde det været Holger Drachmann stol, så måtte man ikke sidde i den). 


  Sofahjørnet blev ivrigt fotograferet. 

  Fra havstuen (ikke havestuen) kom vi ind i spisesalen hvor gæsterne dukker op 3 gange om dagen til morgenmad, frokost og middag kl. 18.30. 

  Tallerknerne er Alumnia og er skaffet tilbage til refugiet fra kongehuset af daværende kommunaldirektør Karen Krause-Jensen som også var en af iniativtagerne til refugiet. 

  Næsten alle tallerkner er forskellige - motiverne er byvåben. 

  Køkkenet er blevet moderniseret siden Caroline-Matildes tid. 

  Her er vi på værelsesfløjen. Desværre for os, men dejligt for Birte, så var alle værelser optaget, så vi kunne ikke kigge ind. 

  Tidligere var hele huset alene opvarmet af kakkelovne - flot eksemplar her

  Det Birte peger på er et udskåret vindue, hvor Kong Christian har indgraveret/ridset datoene for deres besøg på Klitgården. 

  Efter en times tids omvisning fik vi kaffe og kage på Pakhuset - på de nye værters regning. Det blev bekræftet at man gerne må tage en gruppe med ind på Pakhuset alene for at se på Galionsfigurerne. 


  Se mere om Klitgården på deres egen hjemmeside http://www.klitgaarden.dk/klitgaarden_100aar.htm (husk at bruge 24 minutter og 11 sekunder på at hører interviewet med arveprinsesse Caroline-Mathilde (meget morsomt) og se mere  på Skagen Leksikon for lokalguider her: https://sites.google.com/site/guidekursus/home/bygninger/klitgaarden  Sendt 22. nov. 2017 06.59 af Claus Bruun
Viser post 1 - 4 af 4. Vis flere »