Google Lapkészítő Info

 


Weblap pár perc alatt, egyszerűen, programozói tudás nélkül!

Általános kérdések


Szerkesztési tanácsok

Mintaoldal  
Webmesterek Toplistája
DVD Programleírások


Magyar Vers

Szeretnél egy weblapot, de nincs hozzá energiád?
Nem tudod melyik tárhelyet válasszad?

Használd a Google Lapkészítőt (
Page Creator)
Egyszerű, gyors, pár pillanat alatt saját weblapod lesz a weben publikálva!
Nem blog, nem kell naponta frissítgetni, nem lesz napló alakja, ingyen van, képeket , linkeket tehetsz bele. Ennél egyszerűbben nem tehetsz a webre honlapot az tuti.
Eddig aki arra az elhatározásra jutott, hogy weblapot készít, annak a következőket kellett végrehajtani a klasszikus formáció szerint.

Először is egy webszerkesztő program kellett. Ami már úgy ahogy minimális html tudás nélkül is használható az nagyon drága. Vannak persze ingyenesek is. Ezekhez már igencsak kell a webszerkesztői tudás, hisz alig van, vagy nincs is grafikus felületük. Persze aki, nagyon vágja a webszerkesztést, annak megfelel egy egyszerű notepad is. Ez az oldal és a Web Creator nem nekik szól!

Aztán a  publikáláshoz domain név kellett. Ez vagy két hét várakoztatási idő , vagy egy ingyenes site-on választasz valami info, vagy no-ip.org végződésű nevet.
Itt ezt sem kell. A google fiókod neve lesz a honlapod kezdőneve, kiegészítve a  googlepages.com- mal.

 (http:// yoursitename.googlepages.com ) Érdemes tehát már olyan fióknevet regisztrálni, ami a weblapod témájához kapcsolódik, ha csak a weblap szerkesztéséért  regisztrálsz.
Például, ha a kedvenc filmedről akarsz egy oldalt, akkor érdemes  már azzal a névvel regisztrálni. pl. prison-break.googlepages.com , vagy szokes.googlepages.com, a-szokes.googlepages.com....

Újdonság! Egy gmailes regisztrációval 5 domainnevet tudsz már csinálni.  Szóval ha gyurcsany@gmail.com gmail belépéssel már csinálhatsz orban.googlepages.com oldalt. Már ha szabad még a név:)

Aztán még ott a tárhely kérdése. Szervert csak nem fogsz bevinni egy szolgáltatóhoz, tehát marad a tárhely bérlés. Ez megint pénz.  Alternatívaként ott vannak az ingyenes tárhely oldalak.  Ezek viszont általában vele járnak a reklámcsíkjuk futtatásával.

Mi a megoldás? A Google Lapkészítő !
Itt 100mb tárhelyet kapsz ingyen.

Azt sem árt tudni, a Google Whatsnew oldán szerepel, hogy
minden oldalnak, amit a Lapkészítővel csinálsz van egy
mobiltelefonra optimalizált változata
. Telefonböngészővel is tudod nézni az odalt.


A következő oldalakon segítséget nyújtok, egy weblap gyors szerkesztéséhez, a Google lapszerkesztővel.


Tovább>>