QUI SOM?

INTRODUCCIÓ HISTÒRICA

L’any 1982 un xicotet grup d’amics trobaren interessant formar un agrupament scout al nostre poble. Encara que al principi, el grup comptava amb un reduït nombre de persones, l’ajuda del vicari José Vicente Sellent, feu que la gent del poble començara a participar massivament en el funcionament del grup. El grup agafà el nom del patró de Massamagrell, Sant Joan. Així va ser l’inici d’un projecte educatiu que porta en funcionament al nostre poble 35 anys.

 

LES BRANQUES

Als agrupaments ens organitzem en cinc branques (grup de xiquets i xiquetes d’un mateix interval d’edat), cadascuna d'elles té un nom concret.

CASTORS (de 5 a 8 anys)

LLOPS (de 8 a 11 anys)

EXPLORADORS (de 11 a 14 anys)

PIONERS (de 14 a 17 anys)

COMPANYS DE RUTA
(de 17 a 19 anys)

Cada branca treballa independentment en els seus projectes, encara que es basen tots en una mateixa proposta metodològica i un projecte educatiu de grup.

El mètode escolta està pensat per treballar progressivament amb xiquets i joves des dels 5 fins als 19 anys. En cadascuna d’estes etapes, el xiquet creix i es forma fins acabar el procés educatiu. En este moment, el o la jove pot optar per continuar compromés amb el treball al grup o bé participar en altres entitats socials.