Η Βιβλιοθήκη μας

Καλωσορίσατε στη δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη του Ελληνικού Σχολείου και του Ελληνικού Νηπιαγωγείου Mainz & Ingelheim.
Η βιβλιοθήκη μας είναι από τις πιο πλούσιες σε αριθμό βιβλίων, σε σύγκριση με άλλα σχολεία Ελληνικής Γλώσσας στη Γερμανία. Ο αριθμός των βιβλίων αγγίζει τα 500.
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική. Υπάρχουν όλα τα είδη βιβλίων: Παιδική λογοτεχνία, ιστορικά βιβλία, μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών, κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου βιβλία, πεζογραφήματα, κλασική λογοτεχνία, θεολογικά βιβλία, και πολλά άλλα.
Στην αίθουσα (011, ισόγειο) του Σχολείου μας στο Μάιντς λειτουργεί η βιβλιοθήκη κατά τις ώρες της λειτουργίας του:                          
Ημέρα Ελληνικό Σχολείο
Ελληνικό Νηπιαγωγείο
 Δευτέρα 13:45-18:15 15:00-17:30
 Τρίτη 13:45-18:15 14:15-17:45
 Τετάρτη 13:45-18:15 14:45-17:45
 Πέμπτη 13:45-18:15 14:15-17:45


Δείτε ένα μέρος από τα βιβλία που έχουμε στη βιβλιοθήκη μας


Η ταινιοθήκη μας περιλαμβάνει 260 περίπου ταινίες, σε DVD, οι οποίες διατίθενται δωρεάν στους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας για μη εμπορικές προβολές.
Περιλαμβάνει κυρίως:
  • Παιδικές ταινίες (μεταγλωττισμένες) σε κινούμενα σχέδια
  • Πάρα πολλά ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό μας και για την Ελλάδα γενικότερα
  • Ελληνικές ταινίες (Κλασική ταινιοθήκη, κυρίως ασπρόμαυρες)

Τι να κάνω για να αγαπήσει το παιδί μου τα βιβλία;

Οι περισσότεροι γονείς νομίζουν ότι τα παιδιά τους θα λατρέψουν τα βιβλία εάν αρχίσουν να τους τα διαβάζουν νωρίς και συστηματικά, αν δίνουν οι ίδιοι το καλό παράδειγμα και αν γεμίσουν όλο το σπίτι με βιβλιοθήκες. Ωστόσο, η άποψη αυτή είναι λάθος, διότι τα παιδιά έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα.

Σύμφωνα με μελέτες δύο είναι οι παράγοντες που καθορίζουν το αν ένα παιδί θα είναι λάτρης των βιβλίων και της μάθησης ή όχι και μάλιστα από την προσχολική ηλικία: τα γονίδια και οι προσπάθειες των γονέων του.


Οι γονείς συχνά εργάζονται σκληρά για να μάθουν στα παιδιά τους τον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων, και πολλές φορές απογοητεύονται όταν διαπιστώσουν ότι το παιδί τους ενδιαφέρεται λιγότερο για το διάβασμα απ’ όσο προσδοκούσαν.


Το να διαβάζουν οι γονείς βιβλία στα παιδιά τους από μικρή ηλικία, μπορεί μεν να αυξήσει το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία αλλά υπάρχει και η περίπτωση τα παιδιά να μην αγαπήσουν ποτέ τα βιβλία όσο θέλουν οι γονείς τους, όσο σκληρά κι αν αυτοί προσπαθούν. Το σημαντικό είναι να προσαρμόζουν πρόθυμα το διάβασμα στο πρόγραμμα και στα ενδιαφέροντα του παιδιού.


Οι γονείς πρέπει να έχουν το νου τους για να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες του παιδιού και να κάνουν το καλύτερο που μπορούν με βάση αυτές, και όχι με βάση όσα οι ίδιοι έχουν βάλει στο μυαλό τους.


Δείγματα ψηφιακών βιβλίων

Όλα τα αρχεία που βρίσκονται εδώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Εάν θεωρείτε πως για οποιονδήποτε λόγο δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του ιστότοπου.

  • Πηνελόπη Δέλτα - Για την Πατρίδα Λήψη
  • Πηνελόπη Δέλτα - Μάγκας Λήψη
  • Πηνελόπη Δέλτα - Τρελαντώνης Λήψη
Ċ
Griechische Schule Mainz & Ingelheim,
13 Μαρ 2010, 11:47 μ.μ.
Ċ
Griechische Schule Mainz & Ingelheim,
13 Μαρ 2010, 11:47 μ.μ.
Comments