Χριστούγεννα στο σχολείο μας

Η γιορτή μας το 2009

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Μαθητές & μαθήτριες των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής (Τ.Π.Α.) & των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας (Τ.Ε.Γ.) των σχολείων μας  (Mainz & Ingelheim), πιο γνωστά ως Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Ελληνικό Σχολείο απήγγειλαν ποιήματα, έπαιξαν σε μουσικά όργανα μουσικές νότες των Χριστουγέννων ενώ η χορωδία του σχολείου μας ερμήνευσε τραγούδια της Θείας Γέννησης και είπε τα κάλαντα. Παρουσιάστηκαν τα θεατρικά κομμάτια: «Η Ζωή και ο Ατρόμητος» (Νηπιαγωγείο), «Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία» (Δημοτικό). Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι του σχολείου μας. Την γιορτή μας τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Πατήρ Γεώργιος (από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Wiesbaden-Mainz), ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου στη Φρανκφούρτη κος Κουτρουμάνος και oι διευθυντές του γερμανικών σχολείων που φιλοξενούμαστε, κος Michael Krück & κα Kinski. Φωτογραφίες καθώς και βίντεο της γιορτής μας (2009) μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό λεύκωμα του σχολείου μας. (Θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης).

Η γιορτή μας το 2008

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 έγινε στο σχολείο μας η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Μαθητές & μαθήτριες των σχολείων μας (Mainz & Ingelheim) απήγγειλαν ποιήματα, έπαιξαν σε μουσικά όργανα μουσικές νότες των Χριστουγέννων ενώ η χορωδία του σχολείου μας ερμήνευσε τραγούδια της Θείας Γέννησης και είπε τα κάλαντα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά στη γιορτή του σχολείου μας συμμετείχαν και τα παιδιά από τα νέα νηπιαγωγεία μας στο Maonz & Ingelheim. Παρουσιάστηκαν τα θεατρικά κομμάτια: «Τα Χριστούγεννα των παραμυθιών» (Νηπιαγωγείο), «Το χαμένο Αστεράκι» (Μικροί μαθητές) & «Τα Χριστούγεννα της κ. Νικολέτας». Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι του σχολείου μας. Την γιορτή μας τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Πατήρ Γεώργιος (από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Wiesbaden-Mainz) και oι διευθυντής και υποδιευθύντρια του γερμανικού σχολείου που φιλοξενούμαστε, κ. Michael Krück & Brigitte Bauer. Φωτογραφίες της γιορτής μας (2008) μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό λεύκωμα του σχολείου μας. (Θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης).

Η γιορτή μας το 2007

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007 έγινε στο σχολείο μας η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Μαθητές & μαθήτριες των σχολείων μας (Mainz & Ingelheim) απήγγειλαν ποιήματα, έπαιξαν σε μουσικά όργανα μουσικές νότες των Χριστουγέννων ενώ η χορωδία του σχολείου μας ερμήνευσε τραγούδια της Θείας Γέννησης και είπε τα κάλαντα. Τέλος παρουσιάστηκε, από μαθητές και μαθήτριες της 4ης 5ης και 6ης τάξης το θεατρικό κομμάτι «Η κυρά Καλή και οι δώδεκα μήνες». Για πρώτη φορά σε γιορτή του σχολείου μας συμμετείχαν και παιδιά από τα νέα νηπιαγωγεία μας στο Mainz & Ingelheim. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι του σχολείου μας. Την γιορτή μας τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Πατήρ Γεώργιος (από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Wiesbaden-Mainz) και o Μορφωτικός Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου Φρανκφούρτης, κύριος Θωμάς Κουτρουμάνος. Φωτογραφίες της γιορτής μας (2007) μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό λεύκωμα του σχολείου μας. (Θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης).

Η γιορτή μας το 2006

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006 έγινε στο σχολείο μας η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Μαθητές & μαθήτριες των σχολείων μας (Mainz & Ingelheim) απήγγειλαν ποιήματα, έπαιξαν σε μουσικά όργανα μουσικές νότες των Χριστουγέννων ενώ η χορωδία του σχολείου μας ερμήνευσε τραγούδια της Θείας Γέννησης και είπε τα κάλαντα. Τέλος παρουσιάστηκε, από μαθητές και μαθήτριες της 4ης και 5ης τάξης το θεατρικό κομμάτι «Νύχτες γιομάτες θάματα». Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 100 γονείς και φίλοι του σχολείου  μας. Την γιορτή μας τίμησε, επίσης, με την παρουσία του και o Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη, κύριος Κοντοβουνήσιος. Φωτογραφίες της γιορτής μας (2006) μπορείτε να δείτε στο φωτογραφικό λεύκωμα του σχολείου μας. (Θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης).

Comments