Programma‎ > ‎

2017 - "Kunst en oorlog"

"Groote Oorlog, kleine herinneringen"

Tijdens het weekend van 22 en 23 april 2017 organiseren de erfgoedraad en de raad voor kunst en cultuur samen een kunsttentoonstelling met werken die geïnspireerd worden door ‘de Groote Oorlog’.

Alle inwoners van Ranst worden uitgenodigd om deel te nemen. Zowel amateurs als professionele kunstenaars kunnen inschrijven. Ook scholen en verenigingen die actief zijn op het grondgebied van Ranst mogen hun (groeps)werk tentoonstellen.

Om de kunstenaars te inspireren moeten zij een voorwerp(en) uit WO I kiezen en van daaruit vertrekken om het kunstwerk vorm te geven. De werken moeten ‘nieuw’ zijn en verband houden met het thema.

In 2014 werd in het Vrieselhof een collectiedag gehouden waar mensen voorwerpen uit WO I konden laten beschrijven en toelichten. Deze beschrijvingen werden opgenomen in een online te raadplegen databank. In ‘Europeana 1914-1918' vind je foto’s van onder andere deze voorwerpen waardoor je je kan laten inspireren. (http://www.europeana1914-1918.eu/nl/explore)
Mogelijk heb je zelf een voorwerp in gedachten (bijvoorbeeld een brief van grootouders of familie, maar ook doodsprentjes, huwelijksaankondigingen, geboortekaartjes en foto's uit die tijd). Dat kan je natuurlijk ook gebruiken. Zolang je inspiratiebron en het daaruit voortkomende kunstwerk maar een duidelijke link met WO1 heeft.

Meer informatie kan je verkrijgen op de cultuurdienst, Hilde Jacobs helpt je graag verder. Cultuurdienst – 03 225 34 19 of hilde.jacobs@ranst.be


De inschrijvingen zijn afgesloten.