Groene Agenda

De Groene Agenda voor Deventer en wijde Omgeving is een samengestelde agenda van veel groene organisaties in deze streek. Het is een overzicht van plaatselijke openbare activiteiten op het gebied van duurzaamheid en beleven op een groene, natuur- en milieu-vriendelijke manier. U kunt zo in een keer de gezamenlijke agenda's van tientallen websites doorzoeken.

De activiteiten worden door de organisaties zelf in de Groene Agenda gezet en verwijzen naar meer details in hun eigen agenda. Veel activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor andere activiteiten en korte cursussen wordt een kleine bijdrage gevraagd.Deelnemers

De deelnemende organisaties zijn in 4 groepen ingedeeld:

Duurzaamheid Wonen EnergieDe getoonde logo's linken naar de eigen afzonderlijke agenda's. Daarnaast zijn organisaties vermeld met vergelijkbare doelen, maar zonder publieke activiteiten. Het geeft een beeld van de kleurrijke (vooral groene) veelvormigheid.

Overweegt uw organisatie ook om mee te doen? Vul dan het formulier in.Groene Kaart

Het gebied omvat de omgeving van Deventer, vanwaaruit de activiteiten op de fiets goed bereikbaar zijn:
  • Zuid Salland tussen de IJssel, Regge en het Overijssels Kanaal.
  • Midden IJssel tot het Apeldoorns Kanaal en de A50.
  • Noordwest Achterhoek.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1h4L18ord7YAORPiE_nASR1-FlEY&ll=52.2584534275857%2C6.285507761968574&z=11rects=0

De stippen op de Groene Kaart zijn de bezoekadressen van de organisaties en deze linken naar de homepage van hun eigen website. Het zijn dus niet altijd de locaties waar de activiteiten plaats vinden. Deze behoren in de agenda te staan.


De groene terreinen zijn parken, tuinen, erven, weiden en akkers van gemeenten, boeren, particuliere landgoederen en kleine en grote stichtingen. Veel natuurgebieden in deze streek worden beheerd door:

Veel mooie natuur is vaak dichterbij zijn dan u denkt. De terreinmarkeringen verwijzen naar meer info hierover op de website van de organisatie, of anders naar hun homepage.Contact

Staat uw bezoeklocatie of terrein, niet, onjuist of onvolledig op de kaart? Of voor andere vragen, opmerkingen of suggesties over de Groene Agenda zelf, kunt u contact opnemen met:

of

0570-653437

Voor vragen over de afzonderlijke activiteiten kunt u contact opnemen met de betreffende organisatie.