Home

Grim War Debrecen - A búcsúzás

Sndor Sarkadi, 2011. ápr. 30. 0:35

Tisztelt Debreceni Wargame játékosok!

Fájó szívvel jelentem be, hogy a GRIM WAR DEBRECEN, Debrecen egyetlen terepasztalos és stragéiai játékokkal foglalkozó klubja örökre bezárja kapuit, az érdeklődés hiánya miatt.

Klubvezérként utolsó feladatomnak tekintem hát az elbúcsúzást, a klub feloszlatását, és az anyagi javak feletti ítélet kimondását.

Határozatlan ideig megint nem tudunk bejutni a termünkbe az Euróba, érettségik miatt. Legközelebb augusztus környékén látok erre esélyt, amikor is bérelek/kölcsönzök egy személygépkocsit, és kipakolunk a szekrényből MINDENT. A szekrényt ott hagyjuk, a plakátokból is csak azt visszük, ami kell valakinek. Ezután egy előre megbeszélt időpontban feljöttök Hozzám, és a búcsúparti során felosztjuk a klub vagyonát, terepét, és egyéb kellékeit (Érc élvez elsőbbséget ebben).

A hobbit remélem továbbra is tudjuk majd űzni páran, de sajnos erre Debrecenben nagy mértékben, klubszerűen nem látok semmi esélyt.

A Grim War Debrecen Topikot két hét múlva zároltatni fogom, addig megemlékezések, nosztalgiás történetek és egyéb kérdések, kommentek jöhetnek ide. Utána, ha Zombie megengedi, a Debrecen topikban fogjuk folytatni tevékenységünket.

Köszönöm mindenkinek a segítségét, munkáját, és erőfeszítését, amit beleölt a klubba. Ha voltak is viták és kemény időszakok, remélem mindenkinek egy remek, egész életre szóló élményt nyújtott a Grim War Debrecen, ahogy nekem is.

Külön köszönet Ércnek, Vikingnek és Zombie-nak, akik nélkül soha nem jött volna létre ez a remek baráti közösség.

Tisztelettel:
Sarkadi Sándor (Kabaman)
A Grim War volt klubvezére

Mi is az a Grim War Debrecen? - 2010. 11. 22.

Sndor Sarkadi, 2010. nov. 22. 10:54

No, akkor bemutatkozunk.
Én Sarkadi Sándor, alias Kabaman vagyok, a jelenlegi klubvezető. A klub 2006-ban alakult, Érc, Zombie és Viking alapítótagok által, de akkor még főleg W40K ment.

A klub célja a terepasztalos, modellező hajlamú emberek összekovácsolása, és a jó társaság. A figurákat mi rakjuk össze, mi fessük ki, és azzal megfelelő szabályokkal játszunk, amik hamar hónap alatt könnyen megtanulhatók. Ezért előny, ha jó a kézügyességed, de ha nem, az sem baj, valakinek a stratégia az igazi előnye grin

Van szabálykönyvünk minden játékhoz, némelyik magyarul is megvan. De ne aggódj, segítünk az angolban, és könnyen érthetőek általában a szövegek. Minden sereghez tartozik továbbá egy külön könyv (seregkönyv vagy kódex), amiben csak a seregre jellemző dolgok olvashatók (pl. Elfek, orkok, törpék, emberek stb).

Jelenlegi klubtagjaink és seregeink:
-Xearo
Fantaziból a Vámpírokat vezeti, Warhammer 40000-ben Káosz démonokat (őket most adja elfelé), de fő serege a Nekronok. Flames of Warban (második világháborús játék) pedig németekkel játszik.

-Bfg900
Warhammer 40000-ben Tiranida és Dark Angel sereget vezet. Infinityből (ez egy sokkal kisebb léptékű kommandós játék) pedig Nomádokkal harcol.

-Pogi
Warhammer 40k-ban három hatalmas méretű sereggel büszkélkedhet: Birodalmi gárda, Orkok és Űrfarkasok. Fantaziból tervez egy skaven sereget, amihez már van egy kezdőserege. Őt most sokáig nem fogjuk látni, külföldre utazott és soká jön haza.

-Endre
40k-ban hatalmas Ork és Űrgárdista serege van. Más játékokba még nem fogott bele, de ami késik, nem múlik wink Ő is most utazott ki Angliába, 3 hónap múlva várjuk vissza a klubba. Ő szerezte Nekünk a klubhelyet.

-Konyak és Grushnik
Tau illetve Ork seregekkel nyomják majd, ők a legutóbbi kezdő játékosok.

-Canasta
Veterán harcos, néha-néha feltűnik játszani, de sok ideig hírét sem halljuk. Űrgárdistákkal és eldákkal játszik.

—————————————————————————————————

Klubnapjaink és klubdélutánjaink az Euró szakközépiskolában tartjuk, ami a Tócóskertben van, szemben a Medgyessy Ferenc gimnáziummal, a Holló László sétány mellett. Megközelíthető kocsival a Derék és az István király utca felől is, busszal pedig a 24, 30, 19 és 25-ös busszal.

A klubdélutánok ideje (előtte mindenképpen egyeztetni szoktunk):
Hétfő 14-től 18-ig
Pénteken 13-tól 18-ig
Szombaton 10-től 18-ig.

Kapcsolatfelvétel

Sndor Sarkadi, 2010. nov. 15. 14:14   [ 2010. nov. 15. 14:47 frissítve ]

Üdvözlök minden Klubtagot és Olvasót!

Úgy döntöttem, hogy a toborzást megkezdem nagy léptékkel Debrecenben. Sajnos mostani klubtagjaink nagy része sok időre itt hagy minket. Mihamarabb várjuk őket vissza Debrecenbe!

A mai plakátolás alkalmával bejártam három középfokú oktatási intézményt is, és a Bethlen Gábor Szakközépiskolába és a Csokonai Vitéz Mihály
Gimnáziumba sike resen ki is tettem egyet-egyet. A hét során pedig kikerül még egy a Tóth Árpád Gimnáziumba is.

Ma este összegyűjtöttem, Debrecenben milyen modellezős és makettezős társaságok vannak még rajtunk kívül. Örömmel láttam, hogy három társaság is létezik:

     • -Debrecen Városi Modellező klub (DVMK)
          honlap: http://www.dvmk.hu/
     • -Debreceni Makettező klub (DEMAK)
          honlap: http://www.demak.hu/
     • -Hajdú Expressz Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület (Hexvave)
          honlap: http://www.hexvave.hu/
      (Nekik most lesz a GamesDay hétvégéjén kiállításuk Debrecenben, lásd plakátot a honlapon)


A DEMAK-kal mindenképpen szeretném felvenni a kapcsolatot, a többiekkel szintén. Ne gondoljatok itt semmi radikálisra, nem fogunk beolvadni egyelőre egyikbe sem, de egy baráti kapcsolatot szeretnék kiépíteni a másik három társasággal. Előfordulhat, hogy egy-két ember ide meg oda is fog járni, azaz valaki elsősorban makettezős, de szereti a terepasztalos játékokat is, és fordítva is, de elsődleges célom, hogy megosszuk tapasztalatainkat a másik klubbal. Illetve a GWD sok hasznos tanácsot és segítséget kaphasson, mivel lehetne még jobbbá tenni a klubozást.

Esetleg még később Rpg.hu-n vagy neten keresztül felveszem a kapcsolatot a debreceni szerepjátékosokkal is, hiszen a Warhammer 40k világát ők is remekül ismerik, és ha mást nem, legalább tapasztalatot és sok új ismerőst szerezhetünk.

Várom a véleményeteket a dologról, esetleg megjegyzéseket, és tapasztalatokat a fent említett társaságokról!

Üdv: Kaba

OSZAKE 2010. febr. 27.

Sndor Sarkadi, 2010. jan. 23. 23:12   [ 2010. jan. 25. 23:49 frissítve ]

Üdv!

Lesz megint Oszake rendezvény a Medgyessyben, ahová ismét meghívtak minket is. Gondolkodjatok, ki szeretne jönni és milyen sereggel. Fő téma a 40k lesz, de más témájú seregeket is lehet hozni mutogatni, ha szépen ki vannak festve. Ezekről majd előre kéne szólnom Khaos-nak, hogy felírhassák a plakátra. Akinek van klubpólója annak érdemes abban jönni. Tagfelvételre ez alkalmas esemény lenne, készíthetünk majd plakátot is a felvételi alapkövetelményekről, mivel már van egy biztos klubhelyünk, ahová lehet jönni játszani.

További információk: http://oszake.fw.hu/

Továbbá még a szegediek is jelezték, hogy esetleg feljönnének megismerkedni a Grim War tagjaival, de ez még nem lefixált.
Most állítólag külön termet fogunk kapni a kártyásokkal.

Jelentkezők és bemutatott seregek:
Xearo (40k--> Nekronok, WHFB-->Vámpírok)
Kaba (40k-->Démonok, WHFB--> Orkok és goblinok)

Képek majd megtekinthetőek lesznek a galériában.

Kaba

Klubhelyszemle

Sndor Sarkadi, 2010. jan. 6. 4:47   [ 2010. jan. 8. 0:33 frissítve ]

Szevasztok!

Khaos megkeresett és a következőket mondta:


Most péntekre (január 8-ra) Khaos szervezett Nekünk egy megbeszélést a másik klubbal, hogy igénybe vennénk a klubhelyüket részlegesen.
Ez a klubhely Debrecenben, az Attila téren van (a Szent Anna meg a Wesselényi kereszteződése), egy görög katolikus templom mellett, a 6-os szám alatt. Ez körülbelül 3 percnyire van a Tágtól.

15:45-kor találkozunk ott, Khaos fog minket elkalauzolni a klubosokhoz. Aki nem tud jönni akkorra, az jöhet később is. Nem akarok megint egyedül menni, mint Csapókertre!

A buli nem lenne ingyenes, ahogy kiderült. 500 forint per hó fejenként, és ebből egy hónapban bármennyiszer el tudunk menni a klubhelyre, ha előre lefixáltuk a "vendéglátóinknál" az időpontokat. Vagy ha valaki nem akar ennyiszer menni, akkor 200 forint per alkalom. Szerintem az 500 is vígan kifizethető.

Kulcsot nem kapunk, mert az egy egyesületé (akikkel a mentálcsavar klub együttműködik, akikkel már Khaos-ék már "összeolvadnak" egy hónapon belül).
Csak a felelősöknek van kulcs, akik adott időpontokban vannak. A hely zárható ebből kifolyólag, ha megbeszéljük lehet bevinni szekrényt is, mert nincs berendezés.
Lopás, egyéb nincs, nyilván van tartva a jelenlét.

Klubnapokat/délutánokat tehát egyeztetés után tudunk szervezni, megtudjuk mikor van fixen/lehetőgségszerűen nyitva a klub.

Szerintem ez kiválóan megoldaná a klubhely problémáját, de mindenképpen nézzük meg előtte a helyet. Akkor dől el az egész.
Ha valakinek van valami kérdése, az forduljon bátran Hozzám, vagy tegye fel a kérdését élőben személyesen pénteken.

Üdv: Kaba

 


Klubos megbeszélés

Thomas Araya, 2009. dec. 6. 11:50

Akkor a tegnapi megbeszélés alapján összefoglalnám mi az ami biztos illetve mi az ami még megbeszélés tárgya. Természetesen bárki hozzászólhat illetve javasolhat mást is

Ami biztos:
-januártól mindenki tag aki tag szeretne lenni
-minden tagnak 1000 pontnyi TTQ festésű sereggel kell rendelkeznie, az illető saját belátására bízzuk mikor van meg
(TTQ azt jelenti 3 szín illetve shadow vagy highlight)
-klubdíj januártól 500 forint (tagságért)
-Battlezone Debrecen 40k verseny szervezése (sok 40k-s verseny miatt csak egy forduló)
-Két fordulós fantasy verseny szervezése
-500 Ft versenytámogatás
-Plakátok kirakása és a debreceni warhammer/asztali stratégia összefogása
-Megegyeztünk a klubnak szüksége van vezetésre amely kérdésekben nem demokratikusan dönt
-Tereptárgyakat kifestjük, erre a festéket a klub fedezi
-A toronyban mostantól minden héten szombaton lesz klubnap

Ami még nem tuti
-Kaba vállalta a pénztári szerepet a klubban amennyiben a többieknek is megfelel
-klubvezetésre tett javaslat
    -Pogi: Zombi és Xearo
    -Bfg: Bárki aki elvállalja
    -nem volt tolongás érte ;)
-meg kell beszélni ki vállalja a 40k illetve Fantasy verseny szervezését
-illetve szó volt a klubhely / esetleges terem vagy garázs bérléséről

Mely versenyeken veszünk részt? (Jó lenne ha mindenki jelezné ötletét véleményét)
-Legendás
-Klubok közötti
-Cow(én ezt támogatom mindenképpen)
-FFZ
-Liga
-KCS
-Egyéb

Illetve ha bármilyen versenyt szervezünk azon a tagok nagy része jelenjen is meg.

Festőverseny

Grim War Debrecen, 2009. okt. 1. 1:33   [ 2009. okt. 2. 1:35 frissítve ]


Gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal és festőversenyt hirdetek.

Nevezni két kategóriában lehet:
Karakter kategória.: egy karakter kifestése bármilyen technikával, a lényeg, hogy szép legyen.
Sereg kategória.: 1000 pontos normál szabályos sereg kifestése legalább TTQ-ra, és a sereg főparancsnokának indítása a karakter kategóriában.

Nem titkolt célom az, hogy ösztönözzem a játékostársakat és magamat is a miharabbi kész alapseregek megléte felé. Értelemszerűen célszerű játszós sereggel nevezni (W40k, WFB, FoW, WAB). ;-)

Jelentkezési határidő: október 4. vasárnap dél, a klub e-mailjére (grimwardebrecen@gmail.com).
Nevezési díj: 200 Ft. és bárki jelentkezhet
Díjak: Első helynek The Golden Space Marine (!!!) + oklevél + csoki + elismerő hümmögések. :-)
Karakter kat.-ban és további helyezetteknek nincs Golden SM!

Zsűrizés: személyesen kell látni a seregeket, szóval fénykép róluk nem elég! Minden induló kitölt egy-egy értékelő lapot, és ezeket összesítjük.
Ideje: október 31. szombat.

Érc

Tabletop Quality

Grim War Debrecen, 2009. szept. 30. 1:51   [ 2009. szept. 30. 3:42 frissítve ]


Sokszor elhangzó rövidítés a TTQ (Tabletop Quality), vagyis a wargame-re szánt festési színvonal, ahol nem a festés minősége a cél, hanem a gyorsan, nagy mennyiségben kiállítandó játékra szánt figurák kifestése nem a legjobb, de nem is a legrosszabb szinten.

Mivel nincs letisztázva pontosan, hogy mit nevezünk TTQ-nak ezért veszem a bátorságot, hogy ajánlatot tegyek a meghatározására.

TTQ standard:
- a figura alapszínei legyenek felfestve, kiegészítőkkel együtt (pl.: ruházat alapszíne, tarisznya, bőrszín, bakancs, kulacs, öv, stb.),
- egy darab jól elkülönülő árnyékolás legyen, ez lehet bármilyen technika, ill. shadow vagy highlight, az nem számít (drybrush, ink, dipping, élkihúzás, stb.),
- a base legyen elkészítve, legalább egy réteg homok vagy fű legyen rajta, ezt nem fontos kifesteni.

TTQ premium:
- a figurán az apróságok is ki legyenek festve, illetve jelzések is kerüljenek fel (szegecsek, gombok, szem, matricák, rendfokozat, stb...),
- árnyékolás és highlight is legyen a figurán, legalább egy-egy rétegben,
- a base legyen elkészítve és legyen kifestve, továbbá legalább kétféle anyag legyen rajtuk (pl.: homok + fű, homok + törmelék, stb.).

Szerintem ez teljesíthető és nem megerőltető.

Javaslatokat, észrevételeket, hozzászólásokat szívesen fogadok.

Érc

(kép FoW, festése)

Feliratkozások

Grim War Debrecen, 2009. szept. 15. 4:56


Akinek nincs meghívója a weblapra értesítsen engem és küldök neki meghívót (klubtagoknak), hogy fel tudjon iratkozni játékokra és tudjon játékszervezéseket indítani, tudjon hozzászólni a weben olvasható dolgokhoz.
Google fiók szükséges hozzá!

Szeretném, ha a meghirdetett játékokra feliratkoznátok, hogy lássuk, mennyi érdeklődő van.

Nem klubtagot játékra klubtag felírhat. Legalább így látjuk ki vállal kezességet érte. ;-)

Viszont aki belerondít a weblapba, attól visszavonom a jogot!

Érc

2009. szeptember 9. - Megújulás.

Grim War Debrecen, 2009. szept. 9. 14:24   [ 2009. szept. 30. 3:44 frissítve ]

2009. szeptember 9. - Megújulás.Tartottunk egy összejövetelt a Club Imperialban, amin elhatároztunk pár dolgot a klubbal kapcsolatban. A legfontosabb az, hogy újragondoljuk a hozzáállásunkat a dologhoz, reméljük jól fog elsülni.
A fő csapásiránynak azt tartjuk, hogy legalább TTQ minőségben festett seregekkel, szép terepasztalon tudjunk játszani olyan emberkékkel akik szintén hasonlóan gondolkoznak a hobbiról.

1-10 of 10