Déus de l'Olimp‎ > ‎

Hefest

Fill de Zeus i Hera. 
És la personificació del foc, però, no representa el foc domèstic, sinó al foc com a força creadora. 
És el déu dels ferrers i del foc dels volcans que aconsegueixen doblegar als metalls. 
El seu virtuosisme per crear limita amb la màgia. 
Era tan deforme quan va néixer, que la seva mare el va llançar de l'Olimp perquè no la avergonyís davant els altres déus. Hefest va caure al mar, on les Oceánides Tetis i Eurinome el van recollir i van cuidar durant nou anys. En el novè any de la seva vida, Hera va descobrir una joia que Tetis portava i va voler saber qui l'havia realitzat. Tetis li va confessar que l'havia fet Hefest. Hera entusiasmada amb els treballs del seu fill li va demanar que tornés a l'Olimp. Però Hefest ressentit amb ella, li va regalar un bell tron ​​que la empresonar en seure-hi. 
Més tard va fer les paus amb Hera, fins i tot va ser llançat per segona vegada de l'Olimp, aquesta vegada per Zeus, en posar de part Hera en una discussió que aquesta mantenia amb Zeus.
Va estar casat amb Carite, Aglaye i amb Afrodita de la qual estava molt enamorat i a la qual perdonava seus freqüents relliscades amorosas. 
En l'Olimp es va construir un radiant palau de bronze on treballa ajudat per unes autòmats, que el mateix havia realitzat. Fabricava els raigs de Zeus, la fletxes d'Artemisa i Apol·lo, les armes d'Aquil·les, la cuirassa d'Hèracles, les cadenes de Prometeu, va modelar el cos de Pandora i l'autòmat de Talos entre moltes obres.