Déus de l'Olimp

En la mitologia grega, els déus olímpics són els principals déus del panteó grec, que habitaven al cim del mont Olimp, el més alt de Grècia.

Hi va haver, en diferents èpoques, catorze déus diferents reconeguts com olímpics, encara que mai més de dotze a la vegada. Per això de vegades es faci referència a ells com els dotze olímpics, també coneguts com Dodekatheon.

Els dotze olímpics van guanyar la seva supremacia en el món dels déus després que Zeus portés als seus germans a la victòria en la guerra contra els Titans.Zeus, Hera, Posidó, Demèter, Hestia, Hades, i Quirón, eren germans.Ares, Hermes, Hefest, Atenea, Apol·lo, Artemisa, les Càrites, Hèracles, Dioniso, Hebe, Perseu i Perséfone eren fills de Zeus.

Zeus, Hera, Posidó, Ares, Hermes, Hefest, Afrodita, Atenea, Apol·lo i Artemisa són sempre considerats déus olímpics. Hestia, Deméter, Dionís i Hades són els déus variables que completaven la dotzena. I, encara que Hades sempre va ser un dels principals déus grecs, el seu estatge en el món subterrani dels morts feia la seva relació amb els olímpics més delicada, per això, no tenia un seient al panteó, ja que va passar gairebé tot el seu temps en l'inframundo, en el qual era el rei.

 

Vídeo de YouTube


Vídeo de YouTube