SM Loop 2020

Het organiseren van de SM Loop 2020 is onder de huidige omstandigheden een onmogelijke opgave. De mondkapjes met de opdruk SM Loop 2020 zouden we nog wel kunnen uitreiken maar de beperkingen te groot om er een groepsloop te houden. Een troost is dat het parcours op de website staat zodat een privé versie gelopen kan worden.


Verder rest het uitzitten van Corona. Zonder vaccin krijgen wij het allemaal; Met vaccin ook maar daar merken we dan hopelijk niet te veel van. Het licht in de Corona tunnel is het uitzicht op de SM Loop 2021

2 januari 2021 om 08:30 h.

Uitspanning 'De Nachtegaal'

Gemeentebroek 6

6231 RV Meerssen, Limburg

De Gratis SM Loop op de laatste zaterdag van het jaar wordt in verband het vallen van de feestdagen gehouden op de eerste zaterdag van 2021. Het is een "wilde groepsloop" met een vast tempo van 10 km/h over grotendeels onverharde paden langs de oevers van de Geul.

"Wild" wil echter niet zeggen dat het bedoeling is om als "Wilden" te lopen. Lees voor het inschrijven eerst de spelregels . Het wordt dan zoals gewoonlijk weer Genieten met HOOFDLETTERS.

De Gratis SM Loop van 2 januari 2021 wordt in alle opzichten ook nu weer een gezamenlijk loopfeest. De Ultra, Marathon en 1/2 Marathonlopers starten de loop samen bij de bronnen van de Geul in Lichtenbusch op de grens van Duitsland en België. Na de opening van het feest in de Uitspanning de Nachtegaal worden alle lopers met de bus hierheen gebracht. De Ultra eindigt dan in Voulwames waar de Geul in de Maas uitstroomt en de Marathon bij de Uitspanning de Nachtegaal in Meerssen. De 1/2 Marathon eindigt bij de verzorgingspost Camerig op de grens van Nederland en België waarna de lopers hier vandaan met de bus worden teruggebracht naar de Uitspanning de Nachtegaal.

De zoals altijd goed verzorgde SM loop blijft gratis. De organisatie heeft echter de lopers de puzzeltocht naar Lichtenbusch en het na afloop daar weer terug vinden van hun auto's willen besparen met het busvervoer. Hiervoor wordt een kleine kostendekkende vergoeding gevraagd. Deze is € 7,50 voor de enkele reis van de Ultra en Marathonlopers en € 10,- voor het retourtje van de 1/2 marathonlopers. Op de pagina "Inschrijving" is een en ander verder toegelicht. Natuurlijk mag ook met eigen vervoer naar het startpunt Lichtenbusch en vanaf Camerig naar de Uitspanning de Nachtegaal worden gereden.

De niet lopende groupies kunnen - in afwachting van hun vedetten - intussen vanaf de start/finish ontspannen verblijven in de Uitspanning de Nachtegaal al of niet in combinatie met een wandeling langs de Geul. Puzzeltochtliefhebbers kunnen natuurlijk op eigen gelegenheid de lopers volgen.