SM Loop 202330 december 2023 om 08:30 h. Sporthal Marsana Molenveldweg 4, 6231 RX Meerssen 50.88111, 5.75353

De organisatie hoopt dat driemaal geen scheepsrecht wordt en gaat na twee keer afblazen de uitdaging van het organiseren van de SM Loop weer aan.

De Gratis SM Loop op de laatste zaterdag van het jaar wordt gehouden op zaterdag 30 december 2023. Het is een "wilde groepsloop" met een vast tempo van 10 km/h over grotendeels onverharde paden langs de oevers van de Geul.

"Wild" wil echter niet zeggen dat het bedoeling is om als "Wilden" te lopen. Lees voor het inschrijven eerst de spelregels . Het wordt dan zoals gewoonlijk weer Gratis Genieten met HOOFDLETTERS..

De Gratis SM Loop van 30/12/2023 wordt in alle opzichten ook nu weer een gezamenlijk loopfeest. De Ultra en Marathon starten de loop samen bij de bronnen van de Geul in Lichtenbusch op de grens van Duitsland en België. Na de opening van het feest bij het Sporthal Marsana in Meerssen worden alle lopers met de bus daarheen gebracht. De Ultra eindigt dan in Voulwames waar de Geul in de Maas uitstroomt en de Marathon bij het Sporthal Marsana in Meerssen.

De zoals altijd goed verzorgde SM loop blijft gratis. De organisatie heeft echter de lopers de puzzeltocht naar Lichtenbusch en het na afloop daar weer terug vinden van hun auto's willen besparen met het busvervoer. Hiervoor wordt een kleine kostendekkende vergoeding gevraagd.. Op de pagina "Inschrijving" is een en ander verder toegelicht. Natuurlijk mag ook met eigen vervoer naar het startpunt Lichtenbusch en vanaf Camerig naar het Sporthal Marsana terug worden gereden.

De niet lopende groupies kunnen - in afwachting van hun vedetten - intussen vanaf de start/finish ontspannen verblijven in het gastvrije Meerssen al of niet in combinatie met een wandeling langs de Geul. Puzzeltochtliefhebbers kunnen natuurlijk op eigen gelegenheid de lopers volgen.