Huishouden / Kinderen / Hobby

Gratis downloaden 

100% Freeware         100% Goed       100% Gratis

Andere pagina's in deze groep:  

||

______________ 

De programma's op deze site werken met Windows XP

____________

 
Navigatie kolom
 
 
 
 
 
 
____________
 
De downloads zijn verdeeld over de volgende groepen:

 

Hobby Astronomie

Asynx Planetarium          

2500 sterren, 88 zonnestelsels, onze planeten en alle maanstanden van 4713 voor Christus tot het jaar 9999 gezien vanaf iedere lokatie op aarde. Dat is nog eens iets anders dan Google Earth.
Als je op een ster klikt krijg je gedetailleerde informatie.
Je kunt je eigen vijf locaties instellen om snel te kunnen zoeken.  Je kunt je eigen hemelkaart voor vannacht printen en nog veel meer.

Dit is het klassieke Planetarium programma. De oude Dos-versie (uit 1992) werkte niet meer op de snelle computers van vandaag dus de makers hebben een windows versie ontwikkeld. Als je snel wilt weten wanneer welke ster waar staat is dit de perfecte keus. De animaties en kleuren zijn prachtig. Je moet alleen wat bannertjes voor lief nemen. Maar ja wat wil je, zo'n programma moet nu eenmaal op de één of andere manier worden betaald.

Website                        

Screenshots                      

Download

______________________________________________

Hobby Tuinieren

 

The Virtual Garden

Met dit programma van de BBC kun je in je luie stoel een nieuw ontwerp voor je tuin maken. Je geeft de maten en de vorm van je tuin aan en daarna alle elementen die er in moeten. Vervolgens ga je schuiven met schuttingen, tegels, schuurtjes, bloemen en bomen. Als je tevreden bent met het ontwerp begint het natuurlijk pas echt. Spitten, graven en timmeren. Hoe dat moet kun je op andere sites vinden. Veel plezier met ontwerpen.

Homepage                    

Screenshot                       

Download

____________________________________________________

Hobby Verzamelen 

Biblio  

Iedereen die veel boeken heeft kent het probleem. Waar heb ik dat boek staan, wie heeft het geschreven, aan wie heb ik het uitgeleend?                     Veel boekenverzamelaars bouwen met OpenOffice Base of een vergelijkbaar programma zelf een database om dat soort problemen op te lossen.    Maar waarom zou je zelf het wiel gaan uitvinden als iemand anders dat al voor je gedaan heeft?

Biblio is een kant en klaar databaseprogramma dat je helemaal kunt inrichten naar je eigen wensen. Aan iedere wensbare indeling is gedacht. Je kunt sorteren op ieder gewenst veld en het uitdraaien van een lijst met uitgeleende boeken (compleet met de namen van de leners) wordt een fluitje van een cent. En, Biblio is meer dan een boeken en tijdschriften programma. Met een beetje fantasie kun je de meeste verzamelingen er in bijhouden. Helaas vindt de uitgever van het programma dat hij voor een gratis programma geen webruimte hoeft te gebruiken, dus de website geeft alleen maar een downloadlink.

Websit                   

Screenshot                    

Download

______________________________________________