Browsers

Gratis downloaden 

100 % Freeware         100% Goed           100% Gratis

Andere pagina's in deze groep: 

|| Internet Hulpprogramma's || Internet deel-sitemap ||

_____________ 

De programma's op deze site werken met Windows XP

 

______________

 
Navigatie kolom
 
 
 
 
 
 
___________
 
De downloads zijn verdeeld over de volgende groepen:

 

Avant

Avant prijst zichzelf aan als de snelste webbrowser op aarde. Dat is op z'n zachtst gezegd overdreven. Avant is net zoals bijvoorbeeld Maxthon gebouwd rond de Internet Explorer (IE) engine maar heeft veel extra mogelijkheden. Zoals de meeste browsers tegenwoordig maakt het gebruik van tabs waardoor meerdere pagina's tegelijk geopend kunnen zijn. Ook heeft Avant een ingebouwde mogelijkheid om RSS pagina's te lezen. Verder kunnen popups en reclame geblokkeerd worden. Er kunnen 32 verschillende talen gekozen worden. Via de website van GetSkinned kunnen letterlijk honderden skins voor Avant worden gedownload. Je zou kunnen concluderen dat Avant een goede browser is maar dat de aantrekkingskracht een beetje achterhaald is door bijv. Firefox.

Website 

Screenshot

Download 

___________________________________________________

Firefox 

Mozille Firefox is in Nederland na Internet Explorer de meest gebruikte browser. Wereldwijd wint Firefox het zelfs van Internet Explorer(IE). Dat is niet voor niets. Het is zondermeer de veiligste browser die er bestaat.  Doordat AxtiveX en VB-scripts niet worden ondersteund heb je weinig tot geen kans op spyware. De ingebouwde pop-up blokker is zonder meer goed te noemen en Firefox kent automatische veiligheids up-dates. Verder is er natuurlijk het veel geprezen (maar niet unieke) tabbladen systeem. Als je Firefox installeert op je computer kun je bijna automatisch de instellingen, favorieten en plugins van je IE laten overnemen. Ook ondersteund Firefox RSS feeds waardoor in de meeste gevallen een aparte nieuwslezer overbodig is. Tenslotte is er een onnoemelijk aantal plugins en scins te downloaden zoals het een goed open-source programma betaamd. En, als je bang bent dat je er niet uit komt hoe deze browser werkt dan vind je hier een uitgebreide uitleg in het Nederlands.  

Website

Screenshot

Download 

___________________________________________________ 

Portable Firefox

De hier boven beschreven browser, maar dan in de portable uitvoering zodat je je favoriete browser compleet met bookmarks, extensions en opgeslagen wachtwoorden mee kunt nemen op een USB-stick.

Website  

Screenshot

Download

__________________________________________________

Ghostzilla

Volgens de makers is Ghostzilla niet om te gebruiken. Ghostzilla is computerkunst. Natuurlijk, het is een browser, net als Firefox maar als je met Ghostzilla over het web surft is dat niet één, twee, drie te zien door iemand die langs je bureau loopt. Ghostzilla neemt n.l. het uiterlijk aan van ieder ander programma dat je gelijk met deze browser open hebt staan. En om het allemaal nog een beetje meer geheim te maken. Als je Ghostzilla op een CD brand kan je het programma zonder het te installeren gebruiken (een soort portable app. dus) In de V.S. zijn er al bedrijven die het gebruik van Ghostzilla bestraffen met ontslag!

 Website   
 

___________________________________________________
 
___________________________________________________
Kidzbrowser 

De bedoeling van Kidzbrowser is dat kinderen alleen sites die vooraf door hun ouders zijn ingesteld kunnen bezoeken. Of dit echt werkt valt te betwijfelen. Kinderen zullen snel genoeg doorhebben dat pappa's browser welliswaar niet zulke mooie kleurtjes heeft maar dat er veel meer mee kan. Maar voordat het zover is, is dit wel een goed idee.

Website 

Screenshot

Download

___________________________________________________

K-Meleon

K-Meleon is een hele lichte en daardoor snelle browser. Maar, ook een heel onbekende en dat is niet terecht. Net als Firefox is K-Meleon gebaseerd op Gecko engine van Mozilla. Ook deze browser heeft een goed popup blocker en tabblad browsing. Leuk is ook dat K-Meleon helemaal automatsch je favorieten of hoe je ze ook noemt overneemt uit Internet Explorer, Firefox en Opera! En door "ctr. I"  terwijl je aan het surfen bent opent er een Internet Explorer venster. Bij sommige websites kan dat handig zijn. Met deze laatste twee opties is de naam ook metteen verklaard. K-Meleon is net zo veilig als Firefox. Eigenlijk is dit een hele leuke browser.    (En je kunt  zeggen " Firefox?,........ InternetExplorer?.......... ik heb K-Meleon! ...............véééél sneller! ".)

Website 

Screenshot 

Download

 

 

___________________________________________________

 

Maxthon

Maxthon is een krachtige webbrowser met een naar eigen wensen aan te passen interface. Hij is gebaseerd op de Internet Explorer engine (zeer waarschijnlijk je huidige webbrowser) wat betekent dat wat werkt in IE, werkt op dezelfde manier in Maxthon, maar met veel toegevoegde handige functies zoals:

  • Browse interface met tabbladen
  • Super Drag & Drop 
  • Muissturing
  • Reclame stopper
  • Externe Gereedschaps balk
  • Heel veel (apart te downloaden) skins en nog veel meer extra's.  En Maxthon is een heel stabiele browser.
 
 
 
___________________________________________________
Opera

Opera is niet alleen  een webbrowser maar ook een emailprogramma, een nieuwsgroepenlezer en een RSS -lezer. De Bit-Torrent ondersteuning is nog in de bètafase. Opera werkt standaard met een Tabbed document interface (TDI) en  een Multiple Document Interface (MDI). Je  kan ook kiezen voor een Single Document Interface (SDI). Opera was de eerste die al deze modi ondersteunde. Ook was Opera een van de eerste browsers die het concept Tabbed Browsing introduceerde maar tegenwoordig hebben bijna alle browsers dat.Uniek is het werken met muisgebaren. Daarmee kun je  veel gebruikte opdrachten, zoals herladen, nieuwe pagina, terug en dergelijke sneller voeren. Muisgebaren werken door een muisknop in te drukken en tegelijkertijd een beweging met de muis te maken.  Als je opera aan je eigen smaak aan wilt passen kun je hier diverse skins downloaden. Eigenlijk is het enige dat te wensen over blijft ondersteuning voor XSLT. (en natuurlijk dat Google PageCreator deze browser gaat herkennen)

 Website 

 Screenshots 

  Download