Парохија Свети Ђорђе Победоносац ꒌ Бержерак

Paroisse Saint Georges le Victorieux de Bergerac


српска православна Црква ꒌ епархија западноевропска
Eglise Chrétienne Orthodoxe Serbe † diocèse de France et d'Europe occidentale

ПРОЈЕКАТ † PROJET

дочек . accueil

припадност . juridiction

настојатељ . recteur

проповеди . homélie

дописивање . contacts

збирка слика . galerie photos

везе . liens

радне странице † en construction

питања свештенику

WIKI † Парохија

БЛОГ † Православни Хришћани

порука дана † message du jour


ХРИСТОС ВАСКРСЕ

“Нека се веселе небеса достојно,
и земља нека се данас радује,
и да празнују сви светови
видљиви и невидљиви,
јер Христос, вечна Радост наша,
устаде из мртвих.”

(Пасхална песма)

ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

  Живот истина и пут парохије

Позив за помоћ

на дан Светих мученика Кирика и Јулите, 2006. лета Господњег


Помаже Бог браћо и сестре, мир људима добре воље.

  Позивамо све људе који желе и могу да помогну, материјално или било каквим другим начином, да се ублаже штете нанесене невременом на југозападу Француске.

  Темељи Храма посвећеног Светом Ђорђу Победоносцу је потопљен, те нам је потребна хитна помоћ ради обнове темеља и наставка градње цркве брвнаре. За сва опширнија обавештења можете се обратити настојатељу храма оцу-ђакону Горану Анђелковићу на нашу електронску адресу или у парохији.

Ваши молитвеник пред Васкрслим Господом и брат у Радости, ђакон Горан

† † †Света Литургија у Бержераку
  На дан помена Светог Давида Солунског и иконе Одигитрије, четврте недеље по Духовима 2006 године Господње, у Бержераку је одржана Света Литургија под ведрим небом, поред темеља храма посвећеног Светом Ђорђу Победоносцу. Прву литургију на француском језику одржао је отац Јован (вијетнамац), а прислуживао је старешина храма отац-ђакон Горан (србин), из присуство верника различитих нација: срба, руса, француза, украјинаца, португалаца, вијетнамаца и тд.

† † †

  Добродошли † Bienvenue

уводна беседа † préface


Ваша Светости, Високопреосвештени и Преосвештени Архијереји, Благочестиви Оци благословите. Помаже Бог богомолитвена браћо и сестре у Христу Спаситељу,
мир вам људи добре воље.

  Сећајући се Светитеља и Учитеља наших, благодаримо Господу на сваком па и овом дану у које многа добра примисмо. У молитвама се сећамо уснулих сродника и пријатеља наших, и молимо за покој душа њихових. Молитве уздижемо за духовно и телесно здравље душа: нас, родитеља, деце, рођака, пријатеља и непријатеља наших. Радујемо се, јер и ако расути по свету, дописујемо се и тешимо једни друге духовним даровима и молитвама једних за друге, на славу Бога, у корист Цркве Христове и на радост свих нас и ближњих наших. Богобојажљивим душама нема препрека да са браћом и сестрама поделе радост речи Арханђела Гаврила: ”Радуј се Благодатна Марија, Господ је с Тобом”.

  Парохија Свети Ђорђе је настала из мисионарског рада са боготражитељима и верујућим људима на југозападу Француске. Њима су се прикључили и верујући широм света који прате збивања при мисији путем интернета и на тај начин постали део парохијске заједнице. Настојање наше парохије је да се сви верници обавесте на српском или француском језику, брзо и недвосмислено о догађајима и организацији при храмовима или мисионарском раду на једном месту. Потреба оваквог начина обавештавања парохијана је настала због велике разуђености верних, који су удаљени и по стотинак километара од парохијских храмова.

  Користећи нову технолигију отворисмо врата парохије свима који се на било који начин интересују или сматрају припадницима парохије Свети Ђорђе у Бержераку и учествују у мисији православне Цркве Христове. Зато, молимо све заинтересоване да редовно посећују ове странице, и ако имате могућност обавестите и друге који нису у могућности да прате. Овај пројекат је и у служби подстицања других парохија, како у отаџбини тако и ван ње, те пружање подршке свим верницима који су изоловани или ван Литургијског живота. Свако добро у Господу и лак пост.

Добродошли на веб-странице парохје Свети Ђорђе

настојатељ Горан Анђелковић † ђакон српске православне Цркве
recteur
diacre Gorann Andjelkovic † Eglise Chrétienne Orthodoxe Serbe

на празник Благовести 2006. лета Господњег

† † †

страница у изради † en construction

  Како би веб-странице парохије ”Свети Ђорђе Победоносац” из Бержерака биле интерактивне, поседујемо БЛОГ на који можете оставити ваше коментаре у складу са политиком рада блог-а. Моментално је на српском језику, а планира се да ускоро почне са радом и на француском језику. Поред парохијских обавештења пронаћићете и новости из Цркве, као и питања са одговорима свештеника. Званична електронска адреса сајта је:

 |saint.georges.victorieux|@|gmail.com|

† † †