ΑΡΧΙΚΗ

Αγαπητοί γονείς,

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τα Δεκαπενταμελή Μαθητικά Συμβούλια του Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά  προχωρούν σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ρουχισμού, για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Αττική.

Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε στην προσπάθεια ανακούφισης των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Καθημερινά θα συγκεντρώνονται είδη ρουχισμού, τρόφιμα και κουβέρτες για να προωθηθούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για προσφορά ΚΟΥΒΕΡΤΏΝ και ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ καθώς και για προμήθειες τροφίμων πρώτης ανάγκης, (ΝΕΡΟ, ΓΑΛΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ).

Τα προσφερόμενα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στο χώρο του Σχολείου μας (Αίθουσα Εκδηλώσεων) από αύριο Τρίτη 21/11/2017. Ο ρουχισμός πρέπει να είναι καθαρός, σε  καλή κατάσταση διαχωρισμένος σε ρούχα παιδικά και ενηλίκων.

Είμαστε βέβαιοι για την συνδρομή όλων στην κοινή προσπάθεια αρωγής και αλληλεγγύης.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ένα από τα πλέον γνωστά γνωμικά του Αθηναίου ρήτορα Ισοκράτη: 'Τους πραγματικούς φίλους τους γνωρίζουμε στη δυστυχία’

Τέλος, εφόσον κάποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ως εθελοντής στην ευρύτερη προσπάθεια υποστήριξης, παρακαλείται να επικοινωνήσει απευθείας με το σχετικό αριθμό τηλ. του Δήμου Μάνδρας (213 2014950-1), κα Σοφού.

Με εκτίμηση, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & ΛυκείουΌπως ανακοινώθηκε στο site του σχολείου μας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής (European Robotics Week) η Ιωνίδειος Σχολή διοργανώνει σε συνεργασία με τα Ράλλεια Δημοτικά δύο δωρεάν εργαστήρια ρομποτικής “Robotic Routes – Ρομποτικές Διαδρομές” (hands on πάνω στον Μικροελεγτή Arduino).

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές από Ε δημοτικού έως και Γ Γυμνασίου και οι αιτήσεις είναι ανοικτές και σε μαθητές εκτός των δύο σχολείων.
Περισσότερα για τις δράσεις στον σύνδεσμο:
https://www.eu-robotics.net/robotics_week/events/erw-2017-events/index.html?c=gr

@ Παρασκευή 24/11/2017, ώρα 16.30-19.00 στο Εργαστήριο Πληροφορικής των Ραλλείων Δημοτικών

@ Σάββατο 25/11/2017, ώρα 10.00-12.30 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Φόρμα Συμμετοχής στο Ρομποτικές διαδρομές (Robotic Routes)Ενημέρωση για αίτημα τοποθέτησης πεζοφάναρου

Συνοπτικά παραθέτουμε, για την καλύτερη ενημέρωσή σας, τις ενέργειές μας σχετικά με το αίτημα τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη:


 • Στις 02/06/2017 καταθέσαμε ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, προς το Δήμο Πειραιά, αίτημα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στο ύψος της διάβασης της Ιωνιδείου Σχολής. Το αίτημα μας έλαβε αρ. πρωτ. 22306/02.06.2017 (συνημμένο #1).  

 • Την ίδια ημέρα κοινοποιήσαμε το αίτημα που καταθέσαμε στο γραφεία του Γυμνασιάρχη και του Λυκειάρχη του σχολείου μας ζητώντας και την δική τους υποστήριξη στο αίτημά μας.

 • Στις 28/06/2017 κοινοποιήσαμε το αίτημά μας και προς την Τροχαία Πειραιά υπόψη του Διοικητή κου Σπύρου Λάσκου (συνημμένο #2).

 • Η Τροχαία Πειραιά διαβίβασε το αίτημά μας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Γεν. Γραμματεία Υποδομών, Γεν. Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ/νση Οδικών Υποδομών, Τμήμα ΣΤ) με την επισήμανση ότι η ίδια (Τροχαία Πειραιά) "είναι σύμφωνη για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο εν λόγω σημείο, για την ασφαλή διέλευση των πεζών και ιδίως των μαθητών της Σχολής" (συνημμένο #3).

 • Στις 31/07/2017, μετά από πολλές επικοινωνίες με τη γραμματεία του αντιδημάρχου κου Αλ. Αργουδέλη ενημερωθήκαμε ότι και ο Δήμος Πειραιά ανταποκρίθηκε θετικά και προώθησε το αίτημά μας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (συνημμένο #4).

 • Τα έγγραφα του Δήμου Πειραιά και τις Τροχαίας έχουν χρεωθεί στις αρχές Αυγούστου σε 2 αρμόδιες υπαλλήλους του τμήματος ΣΤ’ της Δ/νσης Οδικών Υποδομών. Και οι δύο όμως ήταν σε άδεια για το υπόλοιπο του Αυγούστου.

 • Μιλήσαμε τελευταία φορά την Τετάρτη 06/09/2017 με την υπάλληλο η οποία διαχειρίζεται το αίτημά μας. Έως τις 15/09/2017 μας υποσχέθηκε ότι θα έχουν ολοκληρώσει την αυτοψία για το θέμα. Αναμένεται να έχουμε λήψη θετικής απόφασης και συνεπώς θα προχωρήσουν σε μελέτη τοποθέτησης του πεζοφάναρου.

 • Την μελέτη το Υπουργείο θα την στείλει προς υλοποίηση στον Δήμο Πειραιά (καθώς το Υπουργείο δεν έχει συνεργεία) ο οποίος και θα πρέπει να υλοποιήσει την εγκατάσταση του πεζοφάναρου.


Προφανώς, θα πρέπει στη συνέχεια, και εφόσον έχουμε όντως την θετική γνωμοδότηση από το Υπουργείο και την αντίστοιχη μελέτη, να διεκδικήσουμε με συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Αλ. Αργουδέλη την έγκαιρη ολοκλήρωση της εγκατάστασης του φωτεινού σηματοδότη είτε από συνεργείο του Δήμου είτε μέσω εργολαβικής ανάθεσης του έργου αυτού.


Με εκτίμηση,


Δημήτρης Γκούμας


Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Προτύπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά     Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας που συμμετείχαν με ιδιαίτερη επιτυχία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2017.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ, www.εεφεε.gr) με την επιστημονική και επιστημονική ευθύνη του Τμήματος Φυσικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 11 Μαρτίου 2017.

 

Πρωτεύσαντες Α’ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ  

1ο Βραβείο Αριστείας

46. Λουδάρου Ευαγγελία

57. Κωστελένου Άλκηστη-Ελένη

2ο Βραβείο Αριστείας

106. Γκούμας Γεώργιος

Εύφημος Μνεία

536. Τσαπρούνης Ευάγγελος

 

Πρωτεύσαντες Β’ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ  

1ο Βραβείο Αριστείας

2. Κιμίνου Φραγκίσκα

13. Λεμπιδάκης Μιχαήλ

35. Θεοδωρίδης Ιωάννης

2ο Βραβείο Αριστείας

72. Δημητρόπουλος Ιωάννης

90. Γουόνγκνικορν Λίνλαντα

3ο Βραβείο Αριστείας

110. Λυρίζης Άγγελος

115. Αλεξάκης Δημήτρης

162. Ποτίδης Βασίλης

194. Δούλια Μαρία-Ζωή

198. Παπαδόπουλος Δημήτρης

Εύφημος Μνεία

255. Λαζαρίδη Ελευθερία

284. Κόκκορης Οδυσσέας

302. Οικονομίδης Μιχαήλ-Ευάγγελος

303. Ζουρούδης Αναστάσης

 

Πρωτεύσαντες Γ’ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ  

1ο Βραβείο Αριστείας

12. Τριανταφύλλου Γεώργιος

34. Βάσιλας Βασίλης

37. Βαγιανός Στυλιανός

3ο Βραβείο Αριστείας

92. Γεωργίου Μαρία

Εύφημος Μνεία

204. Βυζηργιαννάκης Δημοσθένης

 

Αναλυτικά οι πίνακες των πρωτευσάντων μαθητών στο link

Επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά


Φιλοδοξούμε η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει χώρο ενημέρωσης και πληροφόρησης των γονέων & κηδεμόνων των μαθητών.
Απο τον Σύλλογο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη συστηματική ενημέρωση της ιστοσελίδας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο email: sgionid@gmail.com 


Σκοποί του Συλλόγου
 1. Η στενή συνεργασία μεταξύ οικογένειας και σχολείου με στόχο την συμβολή στην αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών
 2. Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη στην οικογένεια και την κοινωνία εκπαιδευτικής συνείδησης που να διέπεται απο τις αρχές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και να εδράζεται στο εκπαιδευτικό πνεύμα των αντιστοίχων αρχών του Συντάγματος της Ελληνικής Επικράτειας
 3. Η βελτίωση των όρων φοίτησης και διαβίωσης των μαθητών σε διδακτήρια σύγχρονα, άνετα και υγιεινά
 4. Ο εξοπλισμός των σχολείων με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας
 5. Η ίδρυση βιβλιοθηκών, αναγνωστηρίων και εργαστηρίων
 6. Η συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την ενίσχυση του έργου τους, για την καλή, απρόσκοπτη και αδέσμευτη άσκηση του λειτουργήματός τους
 7. Η συμπαράσταση στους μαθητές για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας τους και της ευγενικής άμιλλας, για μάθηση και εργασία

Οι τελευταίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων ψηφίστηκαν με το Νόμο 4327/2015 «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Βασικό στοιχείο την αλλαγής που πραγματοποιήθηκε ήταν η κατάργηση του όρου «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.)» και η μετατροπή των υφιστάμενων Π.Π.Σ. σε Πειραματικά Σχολεία. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι σχολικές μονάδες, οι οποίες ορίστηκαν ως «Πρότυπα Σχολεία» όπως καθορίστηκαν στο άρθρο 10 του Νόμου 4327/2015.

Άρθρο 10 (Νόμου 4327/2015) - Διάκριση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

1. Το άρθρο 36 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) αντικαθίσταται ως εξής:

« 1. Οι σχολικές μονάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» αποχαρακτηρίζονται και ορίζονται ως «Πειραματικά Σχολεία», εκτός από τις παρακάτω σχολικές μονάδες που ορίζονται ως «Πρότυπα Σχολεία»:

α) Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο,
β) Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά,
γ) Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης,
δ) Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων,
ε) Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων,
στ) Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής,
ζ) Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά,
η) Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης,
θ) Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων.

Σχετικά:

Νόμος 4327, 14 Μαΐου 2015 «Επείγοντα μέτραγια την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»ΦΕΚ 50, άρθρο 10

Υπουργική Τροπολογία, 27 Απριλίου 2015 «Υπουργική Τροπολογία στο νομοσχέδιο«Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα» Για την Τροποποίηση των διατάξεων τουνόμου 3966/2011 (Φ.Ε.Κ. 119 Α’) όσον αφορά τα Πειραματικά Πρότυπα Σχολεία»Hμερίδα με θέμα: «Εθελοντισμός – Σχολείο - Κοινωνία».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων με αφορμή τη Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αίθουσα συνεδριάσεων Μεγάρου Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα).Κατάταξη σειράς υποψηφίων για το Σχ. Έτος 2017-2018
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ 

Ανακοινώθηκε στο site του Προτύπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 15:08
Αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων υποψηφίων μαθητών/μαθητριών για την Α' Γυμνασίου, με α/α κατάταξης.
Party Αποφοίτησης της Γ' Γυμνασίου


Την Παρασκευή 09.06.2017 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει προγραμματίσει το ‘καθιερωμένο’ πάρτυ αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου.
Το κόστος συμμετοχής των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του Σχολείου μας καλύπτεται από τον Σύλλογο, ενώ για μαθητές άλλων τάξεων ή άλλων σχολείων υπάρχει τυπική χρέωση 5€.
Είναι ευπρόσδεκτοι όσοι γονείς θέλουν να χαλαρώσουν μαζί μας και να περάσουν μία ευχάριστη βραδιά, σε παρακείμενο χώρο, με ατομική χρέωση της κατανάλωσης που θα πραγματοποιήσει ο καθένας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές του Σχολείου μας που αρίστευσαν στο διεθνή διαγωνισμό "Καγκουρό 2017"

Οι διακριθέντες μαθητές είναι:

Α' Γυμνασίου

 • Βασιλείου Ιωάννα

 • Ζυγούρης Δημήτριος

 • Κονιδάρης Χαράλαμπος

 • Μαρμαρινός Αντώνιος

 • Μπούρα Θωμαϊς

 • Παπαζήση Μαρία

 • Πρεντάκης Στέλιος

 • Τζατζάνη Κλειώ

Β' Γυμνασίου

 • Αλεξάκης Δημήτριος

 • Γουόνγκνικορν Λινλάντα

 • Θεοδωρίδης Ιωάννης

 • Καγκελάρης Θωμάς

 • Λυρίδης Άγγελος

 • Μπάτου Κωνσταντίνα

 • Παπαδοπούλου Αναστασία

Σχετικά links:

http://www.kangaroo.gr/

http://www.kangaroo.gr/wp-content/uploads/2017/05/diakrithentes2017.pdfΣυγχαρητήρια στους μαθητές του Σχολείου μας που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2017 που διοργάνωσε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.).

Οι διακριθέντες μαθητές μας είναι:

Α’ Γυμνασίου:  Δαλαμπέκης Ιγνάτιος (Έπαινο)

Β’ Γυμνασίου:  Κιμινού Φραγκίσκα (Βραβείο) και Δημητρόπουλος Ιωάννης, Λεμπιδάκης Μιχαήλ, Δούλια Μαρία – Ζωή (Έπαινο)

Γ’ Γυμνασίου: Γεωργίου Μαρία (Βραβείο) και Βούτας Πάρις, Τζατζάνης Οδυσσέας, Βαγιανός Στυλιανός (Έπαινο)

Περισσότερα στο link: http://eef.gr/sinedria/1449-aποτελέσματα.html

 

Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2017 θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο Τελετών του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ (Eίσοδος από Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω) στις 13 Μαΐου και ώρα 10:00 για τους μαθητές Γυμνασίου.
Η βράβευση αφορά τους διακριθέντες μαθητές όλης της Ελλάδος εκτός της Βορείου Ελλάδος, της Θεσσαλίας και της Κρήτης.

Η εφημερίδα των μαθητών Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής
Ανασυγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Μετά την παραίτηση του τακτικού μέλους του Δ.Σ. Γεννάδιου Νικόλαου (αντιπροέδρου) λόγω αποφοίτησης του τέκνου του από το σχολείο, την θέση του ως τακτικού μέλους του Δ.Σ. καταλαμβάνει το αναπληρωματικό μέλος Μπατζάκα Μαρία.

Μετά από ψηφοφορία μεταξύ των  μελών του, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανασυγκροτείται σε σώμα ως εξής:

Περισσότερα...

Αποτελέσματα Εκλογών Ανασυγκρότησης Δ.Σ.


Συγχαρητήρια στους μαθητές του Σχολείου μας που συμμετείχαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο 15ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.).

Το Σάββατο 08/04/2017 η Α' ομάδα του Γυμνασίου μας κατέκτησε την 2η θέση στην Ελλάδα και η Β' ομάδα του Γυμνασίου μας κατέκτησε την 10η θέση αντιστοίχως. Μεγάλη επιτυχία και για τους μαθητές του Λυκείου μας που κατέκτησαν την 1η θέση.

Στο βάθρο ανέβηκαν:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1η θέση:               Εκπαιδευτήρια ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

2η θέση:               ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ Πρότυπο Γυμνάσιο Πειραιά - Α΄ΟΜΑΔΑ

                            (Μουζάκη Σεβαστή, Αλεξάκης Δημήτρης, Χατζηελευθερίου Ανδρέας,                                             Πραματευτάκη Αναστασία, Παπαδόπουλος Δημήτριος)

3η θέση:               2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας

ΛΥΚΕΙΑ

1η θέση:               ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ Πρότυπο Λύκειο Πειραιά

2η θέση:               ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

3η θέση:               ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ Θεσσαλονίκης “ΑΝΑΤΟΛΙΑ”


http://chessfed.gr/sxolika2017/team-results/

https://www.facebook.com/greeknationalchessfinals/


Η σελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook έχει όνομα: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  Πρότυπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και όνομα χρήστη (username): @s.g.ionideiou

Facebook page 

Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε άμεσα για τις αναρτήσεις μας, κάντε "Like" στην σελίδα μας στο Facebook