FILMFESTIVALS

This is a list of film festivals in Europe

 
 



http://www.filmfestival.nl - PUBLIEK / PROFESSIONAL / VRIJWILLIGERS / PERS

Een gesprekje met Stef Lohr van 227Media.nl

YouTube-video

Het is 20 September 2017 en het is alweer de 1e dag van het Nederlandse Film Festival in Utrecht, ..
Dit jaar doe ik mee als vrijwilliger en ben ik actief voor de CarService, dus chauffeur.
Deze week zal ik acteurs en actrices van A naar B brengen of juist van B naar A.
Maar misschien mag ik ook als een runner soms wat spullen verplaatsen.
Verder is er gratis koffie voor vrijwilligers bij de StayOkay op het Neude, waar je uit het raam kan kijken en het Goude Kalf kan zien die prominent midden op het plein is gezet.
Een prachtige tent waar je een drankje kan drinken als bezoeker en waar vele professionals elkaar ontmoeten.
De filmmakers vanuit heel Nederland, maar ook vanuit de EU of wereldwijd die geinteresseerd zijn in Nederlandstalige films.
Een prachtig item dus voor PraatNederlands.nl en WieWaarWat.TV



Een gesprek met Aron Fels, een van de makers van Split Second VR

YouTube-video

Korte films die je ook thuis kan zien ...
Dan is het middag, je ziet duidelijk dat nu de dingen beter worden, geluidsinstallaties doen het opeens terwijl er eerst een probleem was met een kabeltje of een apparaat. Het streamen van video gaat ook goed bij http://www.shorts.tv 
Ik kijk de eerste video's die speciaal zijn geselecteerd voor het filmfestival. Er blijkt een lijst te zijn van ongeveer 90 minuten en daarna gaat deze containerbioscoop live-streamend verder gedurende de komende 10 dagen met de content die het kanaal online ook live presenteerd. Een product waar veel mensen misschien nog geen gebruik van maken of zelfs van gehoord hebben, maar het lijkt op spotify maar dan in video-wereld. Echter zijn veel mensen in Nederland al wel abonnee.
Ik praat nog even met de begeleider van dit project die vanuit Engeland - London werkt en door heel Europa reist met deze bioscoopcontainer. Wat mij verbaasd is dat het geluid even weg valt en dat het beeld even moest bufferen, maar dit is iets wat normaal niet gebeurd.

een impressie van de 1e dag ... NFF 2017 .. http://www.filmfestival.nl

YouTube-video

Via een flyer zie ik dat ook ik zelf mee kan doen met een stemronde, goudenkalfvanhetpubliek.nl
Tot 25 September 2017 kan iedereen nog een stem uitbrengen met kans op 1 jaar gratis bioscoop of een leuke Nationale Bioscoop bon van 25, 50 of zelfs 100 euro. De films die op de flyer staan heb ik gezien in de Pathe bioscopen, ..
Mees Kees langs de lijn, Onze Jongens of toch Soof 2. Dat jaartje gratis naar de bios kan ik best gebruiken, zou me weer in de kosten schelen, want naar de bioscoop ga ik toch.

Ik geniet van de dag, ben gelukkig lid van Pathe en kan deze avond net als alle andere filmfans de openingsfilm zien Tulipani, want ik heb mijn kaartje geboekt via de Pathe app bij de Cinemec Bioscoop in Utrecht om 20:30.


Het is eind van de middag en ik zit even gezellig buiten in het zonnetje op een van de bankjes bij de fontijn en geniet van een rust-momentje. Kort spreek ik met Susan Schoonwater die zich ook inzet voor het NFF, netzoals 350 andere vrijwilligers.
zie de video.

Daarna ga ik nog even naar Pathe Rembrandt om de menigte te filmen die zich klaar maakt voor de publiekspremiere Tulipani.
Ik spreek 2 dames, die niet vaak naar de film gaan en deze bijzondere kaarten gekregen hebben.
zie de video.




ga naar filmklusjes.nl of filmchores.com voor meer informatie over de filmindustrie.