Τεχνολογίες (που δουλεύουν)

Τα παρακάτω, αποτελούν δοκιμασμένες τεχνολογίες που εχουν εφαρμοστεί σε διάφορες εγκαταστάσεις. Με αυτές τις λύσεις επιτυγχάνεται υψηλή ασφάλεια στοιχείων και δεδομένων οπως και πιστότητα (Data Security, Data Integrity, Data Validity). Καλύπτοντας τις τρεις αυτες βασικες αρχές σε μια μηχανογράφηση βεβαιώνουμε οτι δεν θα χαθούν στοιχεία, δεν θα αλλοιωθούν και ειναι τα τρέχοντα απαραίτητα για την λειτουργία της εταιρείας.

Πέραν των δεδομένων, οι τερματικοί σταθμοί /σταθμοι εργασίας θα λειτουργούν χωρίς προβλήματα απο ιούς ή άλλα κακόβουλα λογισμικά, όπως και θα ειναι σε πλήρη παραγωγική θέση, ανεξαρτήτως των προδιαγραφών, παρωχημένης τεχνολογίας η απλά με πολλές ώρες λειτουργίας.

Computer Room

Βασική εγκατάσταση σε εξυπηρετητή Ubuntu/Debian Linux

Εγκατάσταση εξυπηρετητή(-ών) στο ανωτέρω μηχάνημα σε εικονικές μηχανές

Εγκατάσταση Remote Desktop Server (σε απλό μηχάνημα με ΜS-WinXP ή MS-Win7 ή και ΣVista - για οσους εχουν αυτοκτονικές τάσεις)

Σταθμοί εργασίας

με Ubuntu Linux. Με την υποδομή του computer room εχουμε απρόσκοπτη πρόσβαση σε εφαρμογές MS-Windows, περισσότερες απο 20.000 εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού (χωρίς κόστος για την άδεια χρήσης βλ. GPL), με εξαιρετική δωρεάν προστασία απο ιούς και λοιπά κακόβουλα προγράμματα χωρίς κόστος επίσης, με συνολική και συμβατή με MS suite (πακέττο) εφαρμογών γραφείου OpenOffice ή IBM-Office (Lotus Symphony) και φυσικά τα γνωστά προγράμματα για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και περιήγηση ιστού.

Σε σχεδίαση 3D και animation δεν υπάρχει πιο εξελιγμένο εργαλείο απο το Blender οπως και αντίστοιχα για σχεδίαση εσωτερικών χώρων, για σχεδίαση κτηρίων, για επεξεργασία εικόνων ακόμα και σε RAW μορφή, είτε σε επικοινωνίες υπολογιστών /δικτύων απο απλή μεταφορά αρχείων, μεχρι VPN και ολες τις δυνατότητες κρυπτογράφησης - SSL/TLS.

Αν υπολογίσετε το ROI και ειδικά TCA η αρχική επένδυση για την εγκατάσταση σε μιά επιχείρηση ειναι ελάχιστη, ακόμα και η μετάβαση σε αυτή την τεχνολογία είναι δελεαστική, ειδικά ως προς το άμεσο κόστος αλλά ακόμη περισσότερο, ως προς το κόστος σε βάθος χρόνου.

Σε αυτή την βάση και μόνο, η μηχανογράφηση παράγει έργο (βλ. χρήμα). Η αξιοποίηση των ενσωματομένων δυνατοτήτων των συστημάτων, παράγει ακόμη περισσότερο, οπως πχ η χρήση των υπηρεσιών για email + hosting + ftp, που δεν χρειάζεται να ειναι πρόσθετο έξοδο σε κάποιον προμηθευτή ή η εγκατάσταση ενος Hylafax server, που μπορεί να εσωματωθεί στην παραπάνω υποδομή χωρίς κόστος. Την στιγμή που οι δυνατότητες αυτού του λογισμικού χρεώνονται απο προγράμματα κλειστού κώδικα απο 500€ για μια μικρή εταιρεία έως 4500€ για μια μεσαία, πέραν του κόστους εγκατάστασης και εκπαίδευσης. Θα προτιμούσατε να πληρώσετε 8000€ για την εγκατάσταση mail server της εταιρείας σας, ή μονο 4 ώρες για εργασίες εγκατάστασης ενος απόλυτα ισοδύναμου λογισμικού (η μάλλον, κατα πολύ ανώτερου λογισμικού χωρίς κρυφές ετήσιες συνδρομές σε πρόσθετες υπηρεσίες για την ασφάλειά του/σας).

Είναι λογικό, τα παραπάνω να μην τα έχετε ακούσει ποτέ. Δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν, ούτε οτι δεν ειναι αξιόπιστα. Ανω του 85% των εξυπηρετητών στον πλανήτη μας, στηρίζονται σε λύσεις ανοικτού λογισμικού εδω και δεκαετίες. Δεν προτείνω κάτι νέο λοιπόν, αλλα κάτι δοκιμασμένο. Ρωτήστε, ακόμη και τους νεότευκτους τεχνικούς Η/Υ γύρω σας.

...(συνεχίζεται, μελλοντικά)