Nieuws‎ > ‎

Start kattegiezaatsie

Geplaatst 30 aug. 2017 11:21 door GK Zwijndrecht   [ 31 aug. 2017 10:30 bijgewerkt ]

Zo. De eerste schoolweken zitten er alweer voor je op. Je ziet al je vrienden weer, wordt gebombardeerd met huiswerk (maar echt) en de irritante leraren kijken je over hun brilletje smachtend aan. Misschien ben je de lange schooldagen al gewend of misschien schrik je nog steeds van die zware tas. Ondertussen ben je druk bezig met school, sport, (sn)appen, muziek, bijbaantje en andere hobbies. Maar je merkt ook dat je weer een jaartje ouder wordt. Niet alleen door het nieuwe schooljaar, maar ook door gierende hormonen en vragen die vaker gesteld worden. Wie ben ik? Waar hoor ik bij? Hoor ik er überhaupt bij? Wat is mijn plek in de klas of in het team? Hoe denken anderen over mij? En wat moet ik later doen?

 

Misschien stel je ook vragen over je geloof. Natuurlijk, jouw ouders zijn trouwe kerkgangers en hebben jou laten dopen. Maar hoe zit het dat met jouw geloof? Geloof je wel of wát geloof je? En wat moet je ermee?

Een klein voorbeeldje in de sport. Dirk Kuijt leest bijvoorbeeld wekelijks de Bijbel en bidt voor elke maaltijd. Wesley Sneijder en Yolanthe bidden dagelijks. Wielrenster Anne van der Breggen won goud in Rio en gaat regelmatig naar de kerk.

Geen paniek. Hier hebben ‘ze’ catechisatie (lees: kattegiezaatsie) uitgevonden. Klinkt ouderwets en suf, maar is het totaal niet! Want dit is juist hét uurtje in de week waar je lekker kunt uitrusten en kunt praten met jongens en meiden van jouw leeftijd over wat je bezighoudt. Die hebben namelijk ook dezelfde vragen als jij ;).

Ben jij een…

 

… eerste- of tweedeklasser?

Dan mag je aanschuiven met Loes Breedveld. Elke maandagavond ben je vanaf zeven uur welkom. Je deelname is gratis én niet verplicht! Wij weten ook wel dat het spannend is, maar weet dat je de meesten al van gezicht kent van misschien school, sport, Spirit of IJW-Kamp. En anders leer je ze vanzelf wel kennen!

De eerste avond is op 18 september, dus je hebt nog de tijd om erover na te denken. Heb je nu al zin in een gezellige avond met muziek en lekker eten, dan kun je mailen naar loes@breedveld.net of lekker appen (handig!) naar 06 55 53 77 10.

 

… derde- of vierdeklasser?

Dan heeft Steven Kafoe een plekje voor je vrij om lekker ‘uit te pluggen’ van je drukke leventje. Dit is op een dinsdagavond 
vanaf half acht in de bijzaal van de Bethelkerk. Het duurt ongeveer een uurtje, zodat er ook nog ruimte is voor huiswerk (of Netflix, we don’t blame you). Deelname is gratis én niet verplicht. Kom je er toch niet uit met school of sport, mag je gerust afhaken. De eerste avond is 19 september, dus je hebt nog tijd om erover na te denken. Als je nu al zin hebt in een gezellig avondje relaxen en bijkletsen, dan kun je mailen naar dskafoe@gkzwijndrecht.nl of appen naar 06 30 30 20 26. Handig, zo’n moderne dominee!

... vijfde- of zesdeklasser?
Dan heeft Annelene Metz een gezellig avondje voor je gepland! Elke dinsdag avondvanaf 8 uur (tot ongeveer kwart voor negen) kun je kletsen over Denkstof (met eten en drinken uiteraard). Er zijn actuele en alledaagse thema's. Deelname is gratis en vrijblijvend. De eerste avond is 19 september. Aanmelden kan via a.metz@pkn-zwijndrecht of een appje naar 06 47 68 79 57.

Tot dan!