Nieuws‎ > ‎

Spirit naar het museum

Geplaatst 14 okt. 2017 05:00 door GK Zwijndrecht   [ 14 okt. 2017 05:03 bijgewerkt ]

Jazeker, ook op zaterdagavond doen we gewoon aan vorming!

De kampstaf van het IJW-kamp was zo goed geweest een heus museum uit de grond te stampen in verband met het veertigjarig bestaan. Dit bood ruime mogelijkheden voor een echte speurtocht door 40 jaar kampgeschiedenis. Hoeveel verschillende kamphuizen heeft het IJW-kamp bezocht? Hoeveel jaar ging Ronald Berger mee als leiding? Wat was het programma van de Bonte Avond 1996?

Ook hele makkelijke vragen, zoals 'hoeveel jaar ging de kampstaf van 2017 gemiddeld mee op kamp?' Zo konden we zien dat veel hetzelfde bleef, maar ook veel veranderde, met name de terugtrekkende haargrens van menig leiding. Een enkel groepje had wat moeite met de speurtocht, want het woord 'bijschrift' was toch zeker iets typisch uit de jaren '90 en toch veel te moeilijk voor een brugklasser, aldus het commentaar.
Daarna hebben we nog het spel '30 seconds' gespeeld als slijpsteen voor de geest. Hierbij moet je binnen 30 seconden 5 dingen omschrijven, en je tegenspeler deze uiteraard raden. Weet u toevallig wat het 'blad met mooie vrouwen' is (citaat)?
De volgende Spirit is op zaterdag 21 oktober, 19.30 uur in de Pastorie voor klas 1, 2 en 3.

Namens de Spiritleiding,
Roland van Twist