Nieuws‎ > ‎

Mijn opa, mijn opa

Geplaatst 14 okt. 2017 04:58 door GK Zwijndrecht   [ 14 okt. 2017 05:03 bijgewerkt ]
U leest het goed, Spirit ging op de ouderen-van-dag-toer! 

Nadat we met moeite drie geboden uit de aanwezigen hadden geklopt, besteedden we aandacht 'eert uw pa en ma'.  Het bekende liedje van mevrouw Schmidt bood daarna een avond vol activiteiten. We begonnen met het maken van 'toffies', maar ons (uw?) kroost heeft nog een lange weg te gaan voordat zij de status keukenprins(es) bereiken.
De schuimspaan bleek niet hittebestendig, hopelijk is er nog ruimte op de begroting. Ja, één kind leek het een topidee om de temperatuur van de karamel te meten aan de huid van 's leidings hand. Bijna hadden wij Spreuken 13:25 toegepast. Daarna werd zelf een spel verzonnen, 'bejaardenverstoppertje'. Hierbij mocht je niet rennen. 
Naar aanleiding van 'oma's aan de top' van K3 en Prinsjesdag moesten de kinderen een miljoen verdelen onder diverse posten, en uitleggen waarom. Ontwikkelingshulp kwam er bekaaid vanaf, voortaan wordt ten zuiden van Italië gezongen 'in heel Europa zorgt er niemand goed voor mij'. Het aanleren van het bijbehorende K3-dansje werd in protest gesmoord. Als echte oudere-van-dag maak je natuurlijk nog een kruiswoordpuzzel, althans volgens Kinderen voor Kinderen ('Voor altijd jong'). U enig idee bij no. 16 Spaanse danser, 4 letters horizontaal?
Toen hebben de kinderen de leiding nog geholpen met schoonmaken ('hoe doet u dat zonder vaatwasser hier?'). Conclusie, een goede opa/oma zijn, is nog knap vermoeiend!
 De volgende Spirit is op zaterdag 7 oktober. Tijden en locatie volgen i.v.m. het IJW-museum (tip!). 
Namens de Spiritleiding,
Roland van Twist