Nieuws‎ > ‎

Even voorstellen...

Geplaatst 17 sep. 2017 09:29 door GK Zwijndrecht   [ 17 sep. 2017 09:51 bijgewerkt ]

Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Leo van der Eijk, ik ben getrouwd met Marijke en heb drie getrouwde kinderen en zeven kleinkinderen. Ik ben opgegroeid in een degelijk gereformeerd gezin te Monster en was als kind al behoorlijk met het geloof bezig. Ik heb nog een poosje een GJV geleid en leerde mijn vrouw Marijke kennen in een gezamenlijke soos die opgezet was vanuit Hervormd Ter Heijde en Gereformeerd Monster.

Het eerste deel van ons trouwen woonden we in Rozenburg. Ik heb 21 jaar in de chemische industrie gewerkt als kleurspecialist. Ik ben daar ook jeugdouderling en wijkouderling geweest. Na dat tien jaar gedaan te hebben ben ik gaan theologie gaan studeren. Mijn vooropleiding was echter onvoldoende, dus heb ik in twee jaar Grieks, Latijn, Engels, Duits en geschiedeniscertificaten gehaald en werd toen toegelaten tot de doctoraal studie theologie. Zes jaar doctoraal deed ik Utrecht, daarna nog twee jaar kerkelijk vanwege de hervormde kerk. Alles bij elkaar tien jaar in deeltijdstudie, naast een baan en gezin. Ik was echt een ‘late roeping’ en heb ook duidelijk de stem van de Heer daarin gehoord toen ik eraan begon.

De eerste gemeente waar ik een beroep naar kreeg was in Fijnaart. Een fijne leerzame periode van zeven en een half jaar. Toen kreeg ik een beroep naar Heerjansdam. Daar heb ik bijna elf jaar gestaan en ik bewaar dankbare herinneringen aan deze tijd. Zowel in Fijnaart als in Heerjansdam heb ik mijn uiterste best gedaan hervormd en gereformeerd samen te brengen. In Heerjansdam is dat gelukt terwijl ik daar was. Dat heeft mij de moed gegeven om een beroep van de Gereformeerde kerk te Maasdijk aan te nemen vlak voor de fusiedatum van 1 januari 2012. Nu ben ik inmiddels met emeritaat zoals dat heet, maar ik werk nog voor 30% (2 dagen) in Maasdijk in het ouderenpastoraat, tot eind augustus 2018. Dan hoop ik Deo Volente 25 jaar predikant te zijn.

Zodra onze verhuizing naar Zwijndrecht heeft plaats gevonden worden we graag lid van de Bethelkerk. We hopen in december van dit jaar te verhuizen naar de Stationsweg waar appartementen in aanbouw zijn.

De kerkenraad heeft mij gevraagd 1 dag in de week zorg te dragen voor het pastoraat in de leeftijd van 46+ in wijk 3 van collega ds. Arie Mol, totdat er een nieuwe predikant beroepen is. Het is voor mij ook een fijne mogelijkheid een deel van de gemeente te leren kennen en ‘in te burgeren’ in Zwijndrecht. Aan alle 46 plussers uit wijk 3, voelt u zich vrij een beroep op mij te doen. Ik kom graag bij u langs! Wel op maandag, want dan ben ik in Zwijndrecht.

Uiteraard kunt u mij alle dagen van de week bereiken.

Mijn telefoonnummer is 06-12378086.

Een berichtje via Whatsapp kan ook, dan neem ik contact met u op. E-mail: leovdeijk@gmail.com.

Ik hoop u als gemeente tot zegen te kunnen zijn in de komende vacaturetijd en uiteraard ook daarna als lid van de gemeente.

Ds. Leo van der Eijk