Nieuws‎ > ‎

Dr. Gerrit Vreugdengil over inzicht in de geestelijke wereld 23 januari

Geplaatst 13 jan. 2018 02:52 door GK Zwijndrecht   [ 13 jan. 2018 02:52 bijgewerkt ]
Deze vierde avond 'Ontdekkingstocht Bijbelse Spiritualiteit' geeft meer inzicht in de geestelijke strijd die er is in deze wereld en in ons persoonlijk leven. Geestelijk bewustzijn is een steeds bekender begrip op allerlei plaatsen in de samenleving en enig inzicht en kennis op dit terrein is niet overbodig.

Dinsdagavond 23 januari spreekt dr. Gerrit Vreugdenhil van de St. Janskerk te Gouda over dit onderwerp. Hij verbleef een aantal jaren als zendeling in Chili en werd daar geconfronteerd met twee polen: de persoon en het werk van de Heilige Geest en de realiteit van kwade machten. Gerrit is gepromoveerd op dit onderwerp en schreef o.a. het boek "Geestelijke strijd in de kracht van Jezus, gelovig weerstand bieden aan de boze". Hij wil ons aanreiken wat hij geleerd heeft over het krachtenveld tussen deze twee en hoe we daar rekening mee kunnen houden in ons dagelijks leven. Aan de hand van Bijbelteksten proberen we met elkaar te ontdekken hoe relevant deze dingen zijn.

Er zijn reeds drie prachtige avonden geweest over Bijbelse spiritualiteit met veel ervaring en bemoediging. Komt u ook? Iedereen is welkom. Aanvang is 20.00 uur (koffie/thee vanaf 19.45 uur). Voor aanmelden; mail uw naam en 'ontdekkingstocht' naar pastoraat@gkzwijndrecht.nl of bel 612 28 49.

Vorming & Toerusting en Pastoraat Bethelkerk