Nieuws‎ > ‎

De pest aan Spirit

Geplaatst 14 nov. 2017 11:54 door GK Zwijndrecht   [ 14 nov. 2017 11:54 bijgewerkt ]
4 november was een belangrijke avond bij Spirit. We behandelden het onderwerp pesten. Hoe word je een goede pester die gevreesd word op het schoolplein en op de werkvloer? Iemand pakken op zijn zwakke plekken en deze genadeloos uitvergroten, is een vaardigheid die je met zorg moet vormen. Is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Malligheid natuurlijk, het ging er wel degelijk serieus aan toe. 
Het goede nieuws van die avond was dat onze koters zelf niet gepest worden (of dat zeiden ze tenminste). Maar om hen heen gebeurt het genoeg, en het is verrekte lastig om iemand te helpen. Dit leverde zoveel gespreksstof op, dat we de helft van het programma konden skippen. Scheelt weer voorbereiden voor de volgende avond. 
Er werd kort 'over de streep' gespeeld, maar de vragen peurden niet al te diep in de ziel. Vervolgens werkten de tieners aan het onderlinge vertrouwen door per persoon geblinddoekt over de kubussen te lopen. Bijkomstigheid was dat deze nog wel eens werden verschoven. Afsluitend werd de bovenkamer gemasseerd door een quiz. 

De volgende Spirit is op zaterdag 18 november, 19.30 uur in de Pastorie voor klas 1,2 &3. We gaan dan een spoedcursus EHBO doen! Uiteraard wel op zijn Spirits, dus dat je zelf iets oploopt is niet eens uitgesloten.

Namens de Spiritleiding, 
Roland van Twist