Nieuws

U zoekt een bericht en het staat hier niet bij?
Kijk dan in het Nieuws Archief.

9 juni 2017 ASPERGE-DINER

Geplaatst 24 apr. 2017 02:24 door GK Zwijndrecht   [ 24 apr. 2017 02:25 bijgewerkt ]

Op vrijdag 9 juni is er weer een jaarlijks terugkomend aspergediner. Bij voldoende aanmeldingen wordt het in de nieuwe (feest)kas op ’t Struweel gegeven. Adres: Rijksstraatweg 5 te Rijsoord.

U bent welkom vanaf 19.00 uur voor een drankje en vervolgens kunt u aanschuiven voor het diner om ongeveer 19.30 uur.

Het is een gezellig terugkomend evenement en de opbrengst komt ten goede aan de projecten van de ZWO.
Kosten € 30,- voor een 4-gangendiner  inclusief alle drankjes.
Met dieetwensen wordt rekening gehouden indien u dit aangeeft.

Kom gezellig alleen (niemand voelt zich alleen) of neem iemand mee. Alles kan, niets moet.

U kunt zich opgeven bij Anneke de Roon tel. 612 06 90 of per e-mail aderoon@xs4all.nl.

Namens ZWO tot ziens,
Anneke de Roon

8 april - SWITCHKONIJNEN

Geplaatst 18 apr. 2017 03:39 door GK Zwijndrecht   [ 18 apr. 2017 03:44 bijgewerkt ]

Op 8 april maakte Switch weer een heel spektakel van de zaterdagavond. De beleidvolle leiding gaf een eigen draai aan Pasen. Twee teams, 'de blije eihuh' en 'OnsTeamHeeftGeenNaam' namen het tegen elkaar op in een zinderende strijd.

De opening bestond uit het beschilderen van een paasei. Eerlijk is eerlijk, van een ei beschilderen hadden de jongens geen kaas gegeten. Aansluitend werd de Pastorie binnenstebuiten gekeerd op zoek naar de verstopte eieren. Op ongezette tijden klonk de opdracht 'doe een konijn na'! U begrijpt, daar kon zelfs Bugs Bunny een puntje aan zuigen. Met een beetje pech was er ook nog een roofdier in de buurt, dan moest je snel het hazenpad kiezen! Al die behendigheid kwam goed van pas op het hindernisparcours, waarbij je een ei ongeschonden naar een doosje moest loodsen. Toen zelfs de leiding er moeite mee had, hebben we de randvoorwaarden maar iets aangepast. Met al deze spellen werden paaseitjes verdiend, die je kon inzetten bij een zinderende eindquiz. Volgende week allemaal naar de tandarts!

De volgende Switch is op zaterdag 6 mei, daarna mag iedereen uit groep 7 & 8 zich op 20 mei om 19.00 uur weer melden in de Pastorie.

Dikke knuffels van de Switchleiding, Gooitske, Ilze, Iris, Lauren, Daan, Gert Jan, Maarten, Roland en Tijmen.

PS: we zijn vergeten om de doosjes gekookte eieren in de vuilcontainer te gooien, mocht u toevallig langs de prullenbak bij de brandslang op de eerste verdieping lopen, doe ons en uzelf een plezier! De dankbaarheid is groot.

PPS: De Switchleiding wenst u en uw dierbaren met terugwerkende kracht een gezegende Pasen.

18 MAART SPEURIT

Geplaatst 30 mrt. 2017 03:09 door GK Zwijndrecht   [ 30 mrt. 2017 03:09 bijgewerkt ]

Eén Spirit overgeslagen en gelijk het ritme van het kerkblad weer kwijt. Vandaar dat u ons even gemist hebt (hopelijk). Zaterdag 18 maart had u nog tegoed.

Als start keken we in de aanloop naar Pasen een uittreksel van de film De Brug, waarin het pijnlijk duidelijk wordt hoe het voelt als iemand “zijn enige zoon geeft”.

Daarna begon de zoektocht (daarom SpeurIt in plaats van Spirit). Er werd getest of onze bollebozen wel echt op de kleintjes letten. Allerlei detailfoto’s van her en der in de Pastorie stonden op papier en zorgden voor een heuse puzzel. Het tafeltje uit het poppenhuis, een kapstokhaak op zolder… alle uithoeken kwamen aan bod. Het was zoeken naar de uitkomst van de puzzel. Uiteindelijk lag die nogal voor de hand: “SpiritIsDeLeuksteClubVanNederland”.

Met Nathan als winnaar gingen we met deze kreet ook nog op de politieke toer. Ach ja, we zijn van alle markten thuis. Daarom de vervolgopdracht: hoeveel namen van politieke partijen kun je vinden in die zin? Stuurt u ook uw oplossing naar het kerkelijk bureau? De winnaar maakt kans op gratis deelname aan een avond Spirit!

Uiteraard vloog ook deze avond weer voorbij, zelfs voor de leiding.

Zij die schrijven, groeten u,
Roland & Bart

11 maart 2017 SWITCH BUDGET-EFTELING

Geplaatst 17 mrt. 2017 08:35 door GK Zwijndrecht   [ 17 mrt. 2017 08:44 bijgewerkt ]

Op zaterdag 11 maart namen we de Switchjeugd mee in de mysterieuze wereld van de Efteling.

We begonnen met de dans van de Indische waterlelies, maar qua motoriek mankeert er nog wel het een en ander.
Vervolgens zoefden we door naar de Vliegende Fakir! Dat was in dit geval een rollend tapijt van kinderen, waarop een ander kind werd voortbewogen. Van tevoren hebben we natuurlijk niet geveegd.
Na al dit gekscheren was het tijd voor serieuze zaken. Aandachtsloos luisterden de kinderen naar het verhaal van de wolf en de zeven geitjes. Maar wat bleek in het spel? De zeven geitjes moesten als een malle naar de huisjes van de drie biggetjes, in een afvalrace à la de Dodenrit van drs. P!
Dit werd gevolgd door Ezeltje strek je, waarmee je maar liefst 20 cent kon verdienen, op de voet gevolgd door ballontrappen, oftewel de rode schoentjes.

Na de pauze was het tijd voor het waterorgel, waarbij je scorekaartjes omver kon spuiten.
Als klap op de vuurpijl moesten slaapwandelende Doornroosjes (toevallig allemaal heren) veilig door De Pastorie begeleid worden.
U begrijpt, de avond kon niet meer stuk en was zo omgevlogen!

De volgende Switch is op zaterdag 25 maart, 19.00 uur in De Pastorie voor groep 7 & 8 (en groep 6 als je echt heel lief bent).

Dikke knuffels van de Switchleiding, Gooitske, Iris, Ilze, Lauren, Daan, Gert Jan, Maarten, Roland en Tijmen.

JEUGDMENTOREN GEZOCHT

Geplaatst 17 mrt. 2017 08:04 door GK Zwijndrecht   [ 30 mrt. 2017 02:36 bijgewerkt ]

maart 2017 MENTOREN VOOR HET JEUGDWERK GEZOCHT

KLIK hierboven VOOR MEER INFORMATIE

1-5 of 5