Nieuws

U zoekt een bericht en het staat hier niet bij?
Kijk dan in het Nieuws Archief.

Passie- en Pasenzondagavondzang in de Bethelkerk

Geplaatst 16 feb. 2018 11:01 door GK Zwijndrecht   [ 16 feb. 2018 11:01 bijgewerkt ]

Het Bethelkerkkoor Zwijndrecht nodigt u uit voor de Passie- en Pasenzondagavondzang die wordt gehouden op zondag 25 maart as. om 19.30 uur in de Bethelkerk aan de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht. 

Wim de Penning geeft leiding aan koor- en samenzang. Aan deze avond werken mee: André de Jager (orgel) en Laura Struik (sopraan). In deze zondagavondzang gedenken we zingend het lijden en sterven maar ook de wederopstanding van onze Heer en Heiland. We openen deze zondagavondzang met het lied: ‘Als alles duister is’, gevolgd door ‘Op die heuvel daarginds’ en ‘Is dat, is dat mijn Koning’ maar ook gaan we zingen ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem’ en ‘Geprezen zij de Heer, die eeuwig leeft’. Het koor zingt o.a. de liederen: ‘t Is middernacht en in de hof’ en ‘Lift high the cross’. 
We sluiten de avond af met het lied ’U zij de glorie’. 

Graag tot ziens in de Bethelkerk. Namens het Bethelkerkkoor Zwijndrecht, 
Ries Knook

Spirit krast op...

Geplaatst 16 feb. 2018 10:58 door GK Zwijndrecht   [ 16 feb. 2018 10:59 bijgewerkt ]

...de Rotterdamse ijsbaan. Zoals altijd medio februari bezocht Spirit de eerste de beste schaatsbaan ten noorden van de Maas. In het noorden is het immers standaard kouder. Ook deze waarheid klopte weer als een koe. 

Sommigen waren 'de schaatskunst nog niet machtig', maar daar hebben we meteen verandering in gebracht. De avond stond bol van de leermomentjes. Zo is het sterk af te raden te rusten in de binnenbocht van de snelle baan. Tegen alle verwachting in hebben zich bij de deelnemers geen grote persoonlijke ongelukken voorgedaan. Dat viel een beetje tegen, een Spiritavond is natuurlijk niet compleet zonder minstens een flinke blauwe plek en het liefst een tand door de lip. Gelukkig voorzag de inheemse jeugd in deze behoefte. Jazeker, Spirit heeft lokale bijstand verleend bij een valpartij. Conform de catechisatie hebben wij niet behoed voor het vallen, maar geholpen met het opstaan. 

De avond werd afgesloten met een groepsfoto, ongetwijfeld elders te bewonderen. Hartelijk dank aan pa en ma van der Linden voor het rijden! De volgende Switch is op zaterdag 25 februari, 19.30 uur in de Pastorie voor klas 1,2 en 3. De Spirit daarna is op 11 maart, zelfde tijd en plaats. 

Namens de Spiritleiding,
Roland van Twist

Tip van Twist: Ook belangstelling voor een altijd keileuke zaterdagavond met onverwachte wendingen? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheid om leiding te worden bij Spirit! Affiniteit met de doelgroep niet noodzakelijk, die leren we wel aan.

'Leven door nieuw verbond' dinsdag 20 feb

Geplaatst 9 feb. 2018 01:26 door GK Zwijndrecht   [ 9 feb. 2018 01:27 bijgewerkt ]

De vijfde avond 'Ontdekkingstocht Bijbelse Spiritualiteit' heeft als thema 'Leven door nieuw verbond'. Paulus schreef hierover aan de Korintiërs: "Hij heeft ons geschikt gemaakt om het nieuwe verbond te dienen: niet het verbond van een geschreven wet, maar dat van zijn Geest. Want de letter doodt, maar de Geest maakt levend." (2 Kor. 3:6). En "Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen" (2 Kor 5:17). Het gaat over een nieuw verbond van genade waaruit wij een nieuw leven mogen ontvangen met ook nieuwe rechten en verantwoordelijkheden. Annet van Willigen zal deze avond inleiden en aan de hand van Bijbelteksten willen we met elkaar de betekenis hiervan voor ons leven hier en nu ontdekken. Er zijn reeds vier prachtige avonden geweest over Bijbelse spiritualiteit met veel ervaring en bemoediging.
Komt u ook? Iedereen is welkom. Aanvang is 20.00 uur (koffie/thee vanaf 19.45 uur), 20 februari in de Bethelkerk. 

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld; mail uw naam en 'ontdekkingstocht' naar pastoraat@gkzwijndrecht.nl of bel 612 28 49.

Vorming & Toerusting en Pastoraat Bethelkerk

Uitnodiging voor alle kinderen!

Geplaatst 9 feb. 2018 01:22 door GK Zwijndrecht   [ 9 feb. 2018 01:22 bijgewerkt ]

De diaconie van De Hoeksteen wil op a.s. woensdag een gezellige maaltijd houden.

Dit keer wordt gedacht aan pannenkoeken eten. Dit is een traditie in Angelsaksische landen. Ook is het dit jaar Valentijnsdag, dus een leuke combinatie. De maaltijd is op 14 februari aanstaande in De Hoeksteen van 17.00 uur tot 19.15 uur.
Kinderen zijn welkom!

Voor meer informatie zie het kerkblad van de afgelopen week onder De Hoeksteen ‘Maaltijd van liefde en inkeer’.

Graag opgeven via e-mail (uiterlijk 10 februari) bij l.schop@upcmail.nl

Zondagavondzang in de Bethelkerk in Zwijndrecht

Geplaatst 6 feb. 2018 11:38 door GK Zwijndrecht

Het Bethelkerkkoor Zwijndrecht nodigt u uit voor de 347ste zondagavondzang die wordt gehouden op zondag 18 februari a.s. om 19.30 uur in de Bethelkerk aan de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht. 

In deze tweede zondagavondzang in dit nieuwe jaar geeft Wim de Penning ook weer leiding aan koor- en samenzang. De organist van deze avond is Arjan Breukhoven. 
We openen deze zondagavondzang met het lied: ‘k Ben een koninklijk kind’, gevolgd door het lied ‘Ik geloof in God de Vader’. Ook zullen we zingen ‘Al mijn zonden, al mijn zorgen’ en ‘De Heer is koning, Hij regeert altijd’. Het koor zingt ‘Here I am, Lord’, en ‘We have good news to tell’. We sluiten de avond af met het bekende lied: ‘k Ben reizend naar die stad’. 

Wij rekenen op uw komst. 

Graag tot ziens in de Bethelkerk.

Het was weer geestig...

Geplaatst 31 jan. 2018 11:22 door GK Zwijndrecht   [ 31 jan. 2018 11:23 bijgewerkt ]

....bij Spirit. Met name de hokjesgeest kwam afgelopen zaterdag 27 januari aan bod. De rondvraag, waarin iedereen wordt gevraagd om zijn kattenkwaad van de afgelopen week op te biechten, kost meestal verdacht weinig tijd. Dus konden we snel door naar de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Die gelijkenis is bijna overal goed voor, dus ook om te demonstreren hoe snel we zelf met onze vooroordelen in de “hokjesgeest” vervallen. Dat bleek ook uit de quizvragen die gingen over “Maartje die vlechten heeft, altijd rokken draagt en 8 broertjes/zussen heeft...”. Natuurlijk zit die op zondag altijd twee keer in de kerk...! Of toch niet? Dat de behaalde punten later geen bonus-maar strafpunten (vanwege de vooroordelen) waren, viel een beetje tegen bij sommigen. Maar zo is het Spiritleven nu eenmaal. Om in de sfeer van de hokjesgeest te blijven vervolgden we met het beruchte snoepdammen. De ene partij speelde met fruitdropjes, de andere met Mentos. De geslagen snoepjes mochten worden opgegeten. Bij het behalen van de zogeheten “dam” door de mentospartij ontstond een nieuw probleem: hoe stapel je Mentos?
In de pauze kreeg ons kroost het voor elkaar om de oppasruimte tot pas-op-ruimte om te bouwen. In no time werd een heus trefbal-slagveld met alle soorten van obstakels gerealiseerd. Roland was afwezig vanwege een oefening op het slagveld, maar bij nader inzien had hij hiervoor dus dicht bij huis kunnen blijven. Conform de door Roland alom geprezen opvoeding van uw kinderen werd alles ook weer keurig opgeruimd.
Na de pauze resteerde nog een aantal oefeningen, waarvan een aantal onder de vlag van “don’t try this at home”, in de hoop dat deze laatste boodschap ook is blijven hangen. We zien de kids graag weer terug op zaterdag 10 februari, om 19.30 uur op de bekende plek.
Bart van Willigen

Passie in Zwijndrecht

Geplaatst 31 jan. 2018 11:21 door GK Zwijndrecht


Jaarboekje 2018-2019

Geplaatst 22 jan. 2018 10:37 door GK Zwijndrecht   [ 1 feb. 2018 03:47 bijgewerkt ]

Binnenkort in uw brievenbus: het nieuwe jaarboekje van de Bethelkerk, met daarin de nieuwste gegevens van onze gemeente. U vindt hierin:
- predikanten
- onze organisatie
- pastoraat
- diaconie
- kerkrentmeesters
- missionair werk
- taakgroep eredienst
- jeugdwerk
- ledenlijst
en veel meer.

Hou het boekje bij de hand, leg het naast de telefoon, altijd handig!

Voor deze service vragen wij een kleine (vrijwillige) bijdrage. Informatie hierover in de brief die met het boekje wordt bezorgd. Dank voor uw bijdrage!

Het is half februari en u heeft het boekje nog niet ontvangen? Stuur een bericht naar het kerkelijk bureau op: kb@gkzwijndrecht.nl

Let's escape...

Geplaatst 19 jan. 2018 03:23 door GK Zwijndrecht

Zit jij op de middelbare school (12-18 jaar)? Zin om een mysterie op te lossen? Op een schip, terwijl de klok doortikt en je tijd opraakt?

Meld je dan aan om mee te gaan naar de Escape Room van het schip van Operatie Mobilisatie in Dordrecht.

In de kerstvakantie waren er geen activiteiten gepland voor jullie leeftijd, in plaats daarvan staat dit uitje gepland.

Vanuit het jeugdwerk bezoeken we met een aantal groepen deze Escape Room, op zondag 28 januari, begin van de avond.

Wil je mee? Helemaal top, maar meld je wel snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden kan per mail via: bart.van.willigen@online.nl

Let's escape....

Spirit bakt ze bruin

Geplaatst 19 jan. 2018 02:08 door GK Zwijndrecht

Spirit is zo leuk, dat de eersten al een half uur voor aanvang op de stoep stonden voor de eerste editie van 2018. Zo zien we het graag! 

Centraal stond op 14 januari het verhaal van vijf broden en twee vissen uit het zesde van Johannes. Het belangrijkste doel: beeld en geluid creëren bij dit verhaal. Een peulenschil. Even naar de visboer voor anderhalve kilo lekkerbekken en je komt een heel eind. Jazeker, zelf brood en vissticks maken stond op het menu! Het ontvellen van de lekkerbek was een unieke ervaring, net als het proeven van de schubben. We hebben het nog maar een keertje uitgelegd... 

Eenmaal in de pan moest er maximaal boter bij de vis, naar het brood maken hadden we geen omkijken. Uitermate handig is wel om ook echt bij je pan te blijven staan. Voor je het weet, heeft het brandalarm het prima naar zijn zin. Maar ach, de eindproducten smaakten prima en werden zelfs mee naar huis genomen (wellicht voor een poging tot zware mishandeling). 

Wel heeft Johannes verzuimd te melden hoe het destijds is opgelost met de afwas. Zelfs met zijn twaalven moeten de discipelen er een hele kluif aan hebben gehad! 

De volgende Spirit is op zaterdag 27 januari voor klas 1, 2 en 3; intro's welkom. 

Namens de Spiritleiding,
Roland van Twist

PS: Nu we het over eten hebben, het opheffen van Spirit staat nog steeds op het menu. Dat lust natuurlijk niemand. Met 5 man één deeltijdfunctie delen vinden we ook best, maar handjes zijn wel degelijk nodig.

1-10 of 34