Fakta

Her er Drammens best bevarte hemmelighet! Gjerpenkollen ligger i Skoger, like ved Fjell. Anlegget består av 4 helårsbakker med K-punkt på 8, 18 , 35og 74 meter.
 K-74 er en populær bakke for hoppere fra hele landet sommerstid, da den har en moderne profil, og er en av de få større plastbakkene som finnes sør for Lillehammer. Her har mange av våre landslagsstjerner lagt mye av grunnlaget sitt! Vi arrangerer vanligvis plastrenn i den nasjonale Norges- Cupen hvert år, som oftest med deltagelse fra noen av landslagsløperne.

I Drammen må hoppsporten konkurrere med mengder av andre idrettstilbud. Og til tross for rike tradisjoner innen skihopping, har dessverre ingen av byens mange og store skiklubber lenger noen aktivitet innen denne nordiske grenen. Det ligger derfor på Stiftelsen Gjerpenkollen Hoppanleggs skuldre å sørge for rekrutteringen til hoppsporten i Drammen, og i den forbindelse arrangerer vi hoppskole for barn hver vinter, og det er et populært tilbud!

Vi anser hoppskolen som svært viktig, og legger derfor sotre ressurser ned i dette, både i form av folk og utstyr. 
Fakta
Det har vært hoppbakke i Gjerpenkollen siden 1932. I dag består anlegget av bakkestørrelsene K-5, K-15, K-35 og K-74, med plast i K-15 og K-74. Den største bakken var ferdig i sin nåværende form i 1995. K-35 ble også anlagt dette året. I 1997 ble det lagt plast i K-74, og året etter i K-15. K-35 ble opprustet i 2003, med spormal i tilløpet og justering av bakkeprofilen.
2007 stod snøkanonanlegget ferdig, slik at vi sikrer driften på vinteren.
 

Sommeren 2009 ble det investert  ca 3,8 millioner kroner i anlegget.

Først ble K 74 reparert etter ras høsten 2008. Deretter ble K35, K8 og K 18 justert med nye profiler og plast/ porselenspor for sommerhopping. På slutten av 2009 ble det også anskaffet en tråkkemaskin med toppvinsj for å sikre prepareringen.

 

Gjerpenkollen hoppanlegg er i dag organisert i en stiftelse (org.nr. 986 282 475), som eies i fellesskap av Konnerud IL, Skoger IL, Lier IL, Sjåstad Vestre Lier IL og Røykenhopp.