BACKROAD / COUNTRYBLUES BAND


BACKROAD is een countrybluesband, opgericht door fingerpickin'& boogieblues gitarist Peter Wessels, die speelt in de stijl van bluesartiesten uit de 20ties tot de 60ties ,zoals Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Blind Boy Fuller, en Muddy Waters  maar ook geinspireerd is door meer recente bluesartiesten als Steve Earl en Hans Theessink.  Indien gewenst kan Backroad ook een aantal bluesy rocking country & rockabilly songs zingen en spelen.

BEZETTING:  van rechts naar links op de foto :

 PETER WESSELS, bekend als gitarist van 't americanrootsmusic duo Gunfinger , de honkytonkrockband Wyatt & The Deputies , 't blues duo Wessels & Poldervaart en vd  rockabillyband Rock & Rootz, speelt zijn solide bluesfingerpicking gitaarstijl en stampende boogies met dobro's, en electrische gitaren en zingt een deel vh repertoire met zijn rauwe laidback whisky stem . ( wesspeterchannel)

 Om t geheel te ondersteunen met zijn diepe, zware lage tonen, speelt LEO VAN DER HELM de contrabass en zingt zijn nrs rauw en krachtig op zijn aparte manier. Hij is vooral bekend van nederlands top r&r- swingbluestrio The Weepers, maar ook van de Jacob Harper Bluesband.

  G J POOL bekend als zanger/ritmegitarist van het duo Gunfinger(www.gunfinger.nl ) waarin peter wessels bluegrass banjo en acoustisch gitaar speelt . GJ zingt zijn songs op een pakkende steve earl, stonesachtige manier.

Regelmatige gastbluesharpist/zanger is Jaap van Waardenberg, bekend van oa de Jacob Harper Bluesband(youtube),met ons te zien en te horen op 't eerste youtubefilmpje op een tuinfeest. J Harper is een vd betere nederlandse bluesharpisten , qua zang & speelstijl te vergelijken met charley musselwhite.
   
BACKROAD is een herstart van dit trio dat 20jaar geleden regelmatig speelde in vele cafees en kleine festivals in dezelfde stijl met Leo , Peter en destijds de bekende haagse gitarist/fiddler Willem van der Helm.
Backroad speelde sinds zomer '17 alweer met succes op oa t Under the bridge festival, op Rondje Ambacht en op t multiculturele parkfestival in Vlaardingen, verder in diverse haagse muziekcafees zoals 't Hoekpandje en de Steegh. Verder op de bluesroute 2018 bergen op zoom in cafee de Saeck aldaar.
Eerst volgende optredens:
-vrijdagmiddag 8juni Rondje Ambacht festival Vlaardingen tussen 1600-1900uur
-vrijdagavond 15juni 2100uur cafee/restaurant de Steegh/ noordeinde 14a DenHaag
-zaterdag 22 september 1300uur buurthuis trimpad 12 in vlaardingen

 Mail voor INFO & BOEKINGEN naar wessels.peter@gmail.com 

YOUTUBE:

op een prive tuinfeest met gastbluesharpist Jaap v Waardenberg, die regelmatig met ons meespeelt:

YouTube-video


 cafe de Saeck/ bluesroute bergen op zoom 23-3-2018


YouTube-video


 live in de huiskamer :

YouTube-video