About me

Gino Van Vooren (°1965, Sleidinge) is de jongste zoon uit een creatieve familie.

Na een kennismaking met de kring van actieve kunstenaars uit Wondelgem in 1996 ging ook hij actief op weg met het verlangen artistiek uitdrukking te geven aan wat het mysterie van het leven aan ervaringen, gevoelens en gedachten meebrengt.

Hij ontdekte het schilderen en experimenteerde met verschillende media en technieken, om zich gaandeweg toe te leggen op het werken met acryl en op het vertalen van innerlijkheid in een abstracte, symbolische vormgeving.

Voor Gino Van Vooren is schilderen een organisch, dynamisch gebeuren. Een schilderij wordt als het ware geboren, vanuit een gevoel van diepe verbondenheid. Beelden reiken zich aan. Een verwevenheid aan vormen en kleuren zoekt haar weg op het doek. Een ontmoeting vindt plaats, een gesprek op zielsniveau waarin ook de toeschouwer meestapt. Het schilderij roept op woordeloos te delen over wat ons raakt. We worden bij de hand genomen op de ontdekkingstocht van wat bezielt en écht doet leven.

In 2014 nam Gino Van Vooren, samen met andere kunstenaars uit verschillende disciplines, deel aan een tentoonstelling ter gelegenheid van mei-kermis in de school De Regenboog, ingericht door het Cultuurplatform Wondelgem.

Toen deze tentoonstelling in 2015 opnieuw doorging, verspreid over verschillende locaties rond Vroonstalledries, was hij er opnieuw bij.

In 2018 richtte het Cultuurplatform Wondelgem een kunstenaarswedstrijd in met als thema "Aan de rand van de stad". Daar werd hij door het aanwezige publiek tot één van de laureaten gekozen.

In mei 2018 deed hij met een groot aantal werken mee aan de Meitentoonstelling.

Gino Van Vooren gaat op weg met de gitaar op de rug. De ziel spreekt niet alleen de taal van het beeld, maar laat haar melodie graag ook letterlijk klinken.

In het kader van de wedstrijd "Aan de rand van de stad" (2018, Cultuurplatform Wondelgem) ontstond het schilderij "Thuiskomen".

Op weg naar de bron

Daar kom ik vandaan

De kern van het leven

zin van mijn bestaan

Een hand die me leidt

mijn stappen doelgericht

Verbondenheid geeft de weg

een naam en een gezicht