Online oktatás

Az online oktatás (vagy e-learning) napjaink egyre inkább elterjedt oktatási/tanulási módszere.
Előnye, hogy az oktató és a tanítványok egymástól távol, gyakorlatilag bárhol tartózkodhatnak a tanóra ideje alatt, így a tanítványok utazási időt és pénzt spórolhatnak meg. Ezenkívül, a tanórák folyamán a tanítványok számtalan tanulási segédeszközt használhatnak gyorsan és könnyen a számítógépük képernyőjén, melyet egy személyes találkozás alkalmával jóval nehézkesebben lehetne megtenni.

Az Online oktatás videohíváson keresztül, a Skype program segítségével valósul meg. A Skype egy ingyenesen letölthető és használható program.  A program néhány perc alatt telepíthető a www.skype.com weboldalról és használata kifejezetten könnyű. Emellett természetesen más hasonló programokat is használhatunk (Viber, Facetime, Google Talks).

A Skype és más hasonló applikációk mostanra kiváló minőségű beszélgetést tesz lehetővé és a webkamera segítségével (bekapcsolása opcionális) láthatjuk is egymást. Minden tananyagot és tanítási segédeszközt elektronikus formában bocsájtok a tanítványaim rendelkezésére az adott órát megelőzően és azt követően, így az online tanóráknak semmilyen hátránya nincs a személyes találkozással szemben.