GeoRide Nederland

Wat is de GeoRide?
De GeoRide Nederland is een aantal jaren geleden (de eerste rit was in het najaar van 2004) ontstaan doordat twee mensen uit het Geo-Informatie werkveld, te weten Hans Vos en Jan Willem van Eck voor het eerst een motorrit organiseerden. Dit noemden ze de Geotour. Naast hun werk in de Geo-Informatie hadden ze als grote hobby het motorrijden. Maar waarom zou je die hobby niet combineren met het delen van je kennis en vergroten van je netwerk in het Geo-Informatie werkveld. Zo is de GeoRide geboren. In het najaar van 2005 is de eerste najaars GeoRide voorbereid. Henk Key, Hans Vos en Anton van Kesteren hebben deze voorbereiding gedaan (zie foto’s 2005). In de volgende jaren hebben Henk Key en Hans Vos steeds het voortouw genomen bij het organiseren van de GeoRides. Meestal reden er zo'n 15-20 mannen en vrouwen mee tijdens deze ritten. In het najaar van 2009 heeft Frank Pieper het voorwerk gedaan voor onze eerste buitenland rit en in het weekend van 3 - 5 oktober is er met een kleiner groepje (7 motoren, 8 ‘man’) via mooie wegen naar het plaatsje Bitburg in Duitsland gereden (en weer terug, uiteraard, er moet wel weer gewerkt worden).
 
En dan komen we uit bij de GeoRiders. Wie zijn dit nu eigenlijk? Zoals al gemeld allemaal mensen met één voet in het Geo-Informatie werkveld en de andere op een motorpedaal. Minimaal twee keer per jaar komen ze samen om een mooie rit te maken en daarbij, naast het motorrijden, ook te genieten van de koffie met gebak en de lunches die deze ritten steevast met zich meebrengen en nog een beetje te sleutelen aan hun netwerk. Sinds 2009 is er ook een meerdaagse versie opgestart.
Op de Geo-Informatie pagina vind je meer informatie over wat Geo-Informatie nu eigenlijk is en enkele verhalen over Geo-Informatie bedrijven.

Deze site is opgezet om onder andere foto's die gemaakt zijn tijdens de ritten en de motorritten die gereden worden met elkaar te delen. 

Hieronder tref je een overzicht aan.
  • In de Agenda tref je de diverse GeoRides aan (verleden en toekomst).
  • In de Downloads sectie tref je interessante en minder interessante downloads aan.
  • Op de Fotopagina vind je de foto's van de diverse ritten.
  • De kop Geo-Informatie brengt je bij de site met de "reclameboodschappen". Hier kunnen leden wat meer vertellen over hun werk en hun bedrijf
  • De Motorroutes-pagina huisvest de routes en de trackfiles van de routes (gepoogd wordt deze in ieder geval in Garmin en Tomtom formaat te plaatsen en zo mogelijk in Google Earth formaat). 
Ben jij ook werkzaam in het Geo-Informatie werkveld (maakt niet uit wat je doet) en rij je motor, schrijf je dan in in het ledenbestand (gratis, zie pagina "Leden") en je krijgt dan automatisch een mail als er weer een tocht aan zit te komen.

Comments