Σχολική Βιβλιοθήκη ITT Da Collo (Veneto, Ιταλία)

ITT Da Collo School Library
 

Κατά το σχολικό έτος 2006-07 το 2ο Γυμνάσιο Αλίμου συνεργάστηκε, στο πλαίσιο του e-Twinning, με το ιταλικό σχολείο ITT Da Collo. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό λύκειο, που βρίσκεται στο Conegliano της περιφέρειας Veneto, αρκετά κοντά στη Βενετία. 

Τον Απρίλιο του 2007, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Αλίμου, συνοδευόμενη και από μερικούς κηδεμόνες, επισκέφθηκε το συνεργαζόμενο ιταλικό σχολείο. Ένας από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ήταν και η αφεντιά μου (Σπύρος Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος της σχολικής βιβλιοθήκης).

Από την επίσκεψή μας αυτή, δημοσιεύω εδώ ορισμένες φωτογραφίες της Σχολικής Βιβλιοθήκης του ITT da Collo. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για μια βιβλιοθήκη με άνετο χώρο και φωτεινή (έρχεται φως και από τους φεγγίτες στο ταβάνι). Δυστυχώς, δεν είχα τον καιρό να συνεργαστώ στενότερα με τους Ιταλούς συναδέλφους, ώστε να πάρω πληροφορίες για τον τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Δεν έμαθα ούτε τον τρόπο επιλογής των βιβλίων της συλλογής της ούτε τις βασικές κατηγορίες βιβλίων που περιλαμβάνει. Μια άλλη φορά...

Τρεις όψεις της σχολικής βιβλιοθήκης του ITT Da Collo


Ο διευθυντής και δύο καθηγήτριες του ITT Da Collo


Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλίμου και του ITT Da Collo σε κοινή εκδρομή

Comments