ePortafoli de geografia

En aquest lloc web de Google es recullen algunes indicacions per a l'elaboració de les pràctiques TIC de la matèria de Geografia de 2n de batxillerat de l'Institut Cubelles, així com apunts de la matèria.017. Mapa col.laboratiu d'infraestructures sorprenents: Magdeburg Water Bridge

25 de des. 2012, 2:50 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 25 de des. 2012, 3:02 ]

Magdeburg Water Bridge


Imatge sorprenent d'una infraestructura increïble!! So ho mires des de la vista satèl.lit és més impactant!!

015. Com compartir el teu sites

6 de nov. 2012, 7:44 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 6 de nov. 2012, 7:45 ]Com ja sabeu els vostres sites no poden ser públics. Els heu de compartir amb la professora exclusivament. El procediment per a compartir-lo és

1. Un cop que has iniciat sessió a Google, entres al teu sites
2. Cliques l'opció compartir, el botó marcat amb la fletxa a la imatge

3. S'obrirà la finestra on has d'inserir l'adreça de la professora on marca la fletxa 1 i després clicaràs a "Comparteix i desa", on assenyala la fletxa 2
.
4. Recorda, que prèviament has hagut de fer-lo privat, clicant a sobre d'on posa "Canvia" a l'alçada de Públic.

016. Elaborar un informe a partir de gràfics i taules

15 d’oct. 2012, 1:07 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 25 de des. 2012, 2:55 ]

A partir dels gràfics i taules que s'adjunten al passi de diapositives, s'ha d'elaborar un informe de la situació dels recursos minerals i energètics a Espanya i a Catalunya.

recursos minerals i energètics a Espanya i a Catalunya


013. Com fer un mapa de Google col.laboratiu

12 d’oct. 2012, 3:13 publicada per Geografia inscubelles

1. Creem un mapa nou o be obrim un mapa fet anteriorment. Seleccionem l'opció "Col.labora"

2. S'obrirà un quadre on haurem d'introduir les adreces de correu dels col.laboradors-es (1) i després clicarem a "envia invitacions" (2)
3. Els col.laboradors rebran al seu correu electrònic la invitació. En el correu, el col.laborador ha de clicar a l'enllaç al mapa

4. Un cop s'ha clicat sobre l'enllaç, s'obrirà el mapa en el google maps del col.laborador, i per afegir-lo als seus maps, caldrà que cliqui l'opció "Desa als meus mapes"

5. La propera vegada que el col.laborador obri el seu compte de Google maps, i seleccioni "Els meus mapes", aquest mapa ja apareixerà al llistat i, entre d'altres, el podrà afegir al seu sites.
012. Com inserir un mapa de Google al nostre sites

12 d’oct. 2012, 2:07 publicada per Geografia inscubelles
Per a inserir un mapa que hem fet a Google o que algú ha compartit amb nosaltres (opció col.labora de Google Maps, i que un cop que el reps, afegeixes als teus mapes)

1. Quan estem editant l'entrada del nostre sites on volem inserir el mapa de Google, clicarem a "Insereix" (del menú superior, l'opció de més a l'esquerra) 
Finestra d'inserir. Marcades les opcions que s'utilitzaran al llarg del curs: arxius de google docs, fotos, mapes i videos de Youtube.

2. S'obrirà un llistat d'opcions com el de la imatge superior. De les opcions que apareixen en aquesta imatge superior, clicarem a l'oció del número 3, mapa


3. A continuació, s'obrirà un altre llistat d'opcions com el de la imatge superior, cliques "Els meus mapes", després, selecciones el mapa corresponent del llistats dels teus mapes, i per últim, cliques a "selecciona".

I ja està, apareixerà el mapa en qüestió inserit en la teva entrada, un cop que hagis clicat a guardar.010: Geografia electoral i aplicar la Llei d'Hondt

7 de març 2012, 5:54 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 12 d’oct. 2012, 3:16 ]

sruiz resultats guipuzkoa eleccions 2011
011. Els mapes de les funcions urbanes a Cubelles

8 de febr. 2012, 12:50 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 12 d’oct. 2012, 3:17 ]arivera_funcions a cubelles


ZNoguera_Funciones Urbanas


jjarque_Pràctica 9: Les funcions urbanes


lnuñez_funcions urbanes


A_Fillat Cubelles


SSalvador_Cubelles
gfilicassino_cubelles


aenfedaque_cubelles funcions urbanes


aespin_cubelles funcions urbanes


rpérez_Funcions Urbanes a CubellesAColet_Cubelles


LCarrascón_Cubelles


amazquiarantorres_cubellesgivern_cubelles ‎( pract.9)‎


014. Enviar un Google map

5 de febr. 2012, 12:56 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 12 d’oct. 2012, 3:32 ]

Quan cliquem a "enviar" posem l'adreça del destinatari. El destinatari podrà visualitzar el mapa però no pas editar-lo. Si volem que el destinatari el pugui editar i modificar-lo, s'ha de fer a través de l'opció "Col.labora".

009. Fer piràmides de població amb Google spreedsheet

28 de gen. 2012, 9:47 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 12 d’oct. 2012, 3:29 ]

ESPANYA. 2011

Font: www.ine.es 

008. La distribució de la població a Catalunya

3 de gen. 2012, 23:54 publicada per Geografia inscubelles   [ actualitzat el 12 d’oct. 2012, 3:28 ]

Amb l'objectiu de treballar la distribució de la població, pujarem a Fusion Tables un full de càlcul amb la població de cadascun dels municipis de Catalunya. 


1. Abans però, cal tenir les coordenades geogràfiques amb el format que sigui reconeixible per Fusion Tables. Cal introduir les coordenades geogràfiques (latitud i longitud) de cadascun d'ells. Per aquesta raó, he compartit amb vosaltres un full de càlcul de google docs, on veureu que a la darrera columna apareix el vostre nom. Seguint aquestes passes trobareu les coordenades


Atenció que el municipi sigui a Catalunya!! En el cas de Vilanova i la Geltrú, jo ja l'he posat, perquè seguint aquest procediment, Google maps et diu que està al País Basc.

Seleccioneu les coordenades, les copieu i les enganxeu a la columna "Lat-long" del municipi corresponent. Si a més a més, apareix informat el codi postal (CP), també el copieu.

municipis cat


2. Afegirem la població. En aquest cas utilitzarem "Cifras oficiales de población resultantes de la revisión del Padrón municipal a 1 de enero de 2011" Un cop que ja tenim enllestit el full de càlcul, a Google docs, crearem un nou "table" i pujarem la taula a Fusion Tables. 

3. A Fusion tables, configurarem els estils. Un exemple pot ser aquest:
4. Per últim, després de fer públic el nostre mapa, l'inserim al nostre lloc web de google

1-10 of 17