XIII-945 Sluijs, Abraham van der

Abraham van der Sluijs

alternatieve spelling: Versluijs


ouders:


geboren: Gent ca 1581

gedoopt:

overleden: na 1643, voor 20-1-1652

begraven:


beroep: makelaar

woonplaats / adres: Haarlem, Amsterdam (NZ Voorburgwal, 1626; tegenover de Nieuwezijds Kerk, 1621)


relatie (1): ondertrouwt Amsterdam 5-8-1604


Maaijke de Vos (XIII-946)


ouders: Hans de Vos en Maijken Pepermans


geboren: ca 1583

gedoopt:

overleden: voor 1639

begraven:


beroep:

woonplaats / adres: Haarlem


relatie (2): ondertrouwt Amsterdam 19-8-1639


Teuntje Baerends


ouders:


geboren:

gedoopt:

overleden:

begraven: Amsterdam (Oude Kerk) 29-3-1669


beroep:

woonplaats / adres: Amsterdam (Oude Zijds Voorburgwal, 1669)

weduwe van Abraham van Acken/Ackeren


kinderen:

Biografische aantekeningen


De makelaar Abraham van der Sluijs, afkomstig uit Gent, heeft (blijkens de huwelijksaktes van zijn kinderen) enkele jaren in Haarlem gewoond, maar is vanaf januari 1626 actief in de Amsterdamse vastgoedsector. Hij woont dan al in Amsterdam, blijkens het huwelijk van zijn zoon Jan, die net als zoon Marten zijdereder is. Hij moet behoorlijk welgesteld zijn geweest, aangezien zijn dochter uit het tweede huwelijk als haar erfdeel in zijn erfenis ruim fl 1777:- ontving.

Abraham van der Sluijs trouwde na de dood van Maijke de Vos met Teuntgen Barents, de weduwe van Abraham van Acken, ook wel Van Ackeram. Na haar huwelijk, maar vooral na de dood van Van der Sluijs, noemde zij zich Teuntge van Acken. Zij had uit haar eerste huwelijk twee kinderen: Barend (* 1620) en Abraham (* 1636) van Acken, waarvan de eerste in 1661 overleed, en de tweede pas geboren is na de dood van haar man en van nog een zoon - die werden in 1636 tegelijk begraven en zijn mogelijk aan de pest overleden.


Bronnen


* 1604, 8-5: Stadsarchief Amsterdam, DTB ondertrouw Pui [665-354]: Compareerden etc Abraham van der Sluijs van Gend, aenwisijn wecke <?>, oudt 23 Jaren, wonende op 't Ruslant, hem opleggende tot haerlem meede sijn geboode te laeten gaen, vertoonende zijns moeders consent ende den <onleesbaar> <onder den hande van?> A. Willemszn 't enep: tot Haerlem ter eenre, ende Maeijken de Vos van Amsterdam, oudt 20 Jaren, woonende buijten Korsjenspoort geassisteert met Hans de Vos en Maeijken Pepermans haer vader en moeder ter andere zijde (w.g. Abraham van der Sluijs).

* 1621, 2-4: Stadsarchief Amsterdam, NA nots J. Westfrisius [532B, akte 437112, p. 107]: testament van Abraham van der Sluijs, gezworen makelaar, gezond, en Maiijke de Vosz, ziekelijk te bedde, echtgenoten wonende tegenover de Nieuwe Zijds Kerk. Ze stellen tot hun erfgenamen hun kinderen, maar zodanig dat de langstlevende (tot hertrouwen toe) in de volle posessie zal blijven van hun goederen en van de voogdijschap, ermee koophandel drijven, winning en verlies accepteren. Ook zal de langstlevende geen inzicht hoeven geven in de staat van de boedel, ook niet tegenover de weeskamer, zolang er geen sprake is van een tweede huwelijk. Voorwaarde is dat de kinderen goed worden opgevoed, zullen leren, lezen en schrijven en een ambacht of execitie leren waarmee ze bekwaam hun brood kunnen gewinnen. Als er wel sprake is van hertrouwen, dan zal de langstlevende wel voor hun beider kinderen bewijs moeten doen van zijn vaders of moeders erfdeel. (Verder geen bijzonderheden). Opgesteld ten huize van de testateurs, met buren als getuigen. W.g.: Abraham van der Sluijs (sierlijk!) en een kruisje voor Maijke de Vosz

* 1629, 14-9: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters Passeerdersstraat: Wij etc, dat op den XXIII januari 1626 verkocht is geweest aan Abraham van der Sluijs een ledich erf, getekend met nr 3, gelegen in de Passeerdersstraat, breed voor en achter 20 voeten, lang ca 84 voeten, voor de somma van fl 62:-, dat eigendom is geweest van David Costers.

* 1631, 17-9: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters Lijnbaansgracht: Wij etc, dat op 1 feb 1630 verkocht is geweest aan Abraham van der Sluijs, makelende, een huis en erve met Loodje erachter staande op de Baangracht bij de Bullebaxsluis, daar de rode hoet uithangt, met een gang, voor van de straat tot achter aan de Spijker van Nicolaes Pauw, het huis toebehoort hebbende Anna Jacobs, weduwe Gelis Engelsz, witwerker, voor fl 1800:-.

* 1634, 14-12: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters Passeerdersstraat: Wij (...) verklaren dat voor ons gekomen zijn burgemeesters en regeerders dezer stad, die gelieden dat op 16 januari 1631 verkocht is geweest Abraham van der Sluijs, makelaer, een tuin met schutting, potagie en beplanting tegelen in de Passeerdersstraat NZ, omtrent 53 voeten breed en 84 voeten lang, belend: Abraham van der Sluijs zelf aan de Westzijde en de definaste <?> gemeente aan de Oostzijde voor fl 614:-:-.

* 1639, 17-8: Stadsarchief Amsterdam, Weeskamer Inbrengregisters [register 24, fol. 134]: Teuntge Barents, weduwe van Abraham van Acken, en geassisteerd met haar gecoren voogd Salomon Versluijs, bewijst haar twee kinderen Barend (19) en Abraham (3) samen fl 1560,-, te voldoen in drie termijnen. In 1640 wordt een deel van de schuld voldaan door middel van een weesmeesterskennisse van fl 520:-:- op naam van Abraham van der Sluijs, makelaer.

* 1639, 19-8: Stadsarchief Amsterdam, DTB ondertrouw [675-172]: Abraham van der Sluijs, van Gent, wedr van Maijke de Vos, in de Hartestraet, en Teuntie Baerents, van A., wed. van Abraham van Acken, woon op de Nieuwedijck. (w.g.: Abraham van der Sluijs, Teuntie Barens) (i.m.: zij hebben bijde d'weeskamer voldaan)

* 1642, 6-2: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters Looiersgracht: Neeltge Cornelisdr, weduwe van Dirck Claesz tuinman, geassisteerd met Abraham Wachtendonk, haar voogd, en Claes Dircksz (haar zoon) en Wijnand Lambertsz, verkoopt voor fl 600:-:- aan Abraham van der Sluijs een erve, breed 16 voet, lang 108 voet, gelegen op de zuidzijde van de Looiersgracht, belend de koper (Van der Sluijs dus) aan de Westzijde en en Abraham Jacobsz Cousenaer aan de Oostzijde

* 1642, 5-9: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters Looiersgracht: Wij verklaren dat bij executie op 21-1-1639 verkocht is geweest aan Abraham van der Sluijs een huis en erve met een tuin erachter aan de Looiersgracht, met nog een ledig erf ernaast gelegen, belend Femmetgen Jans aan de westzijde en Neeltgen Keest aan de Oostzijde, toebehoord hebbende Jacob Jansz van Sutpen, voor fl 1518:-:-.

* 1650, 27-1: gahetna: Hof van Holland, rekesten om mandement [3460]: Mandament van relief d'appel met de clausule van inhibitie. Suppliant: Abraham van der Sluijs, koopman te Amsterdam eiser in conventie en verweerder in reconventie van het gerecht van Schiedam; Tegenpartij: Cornelis Gorissen Paridaen, wonende te Schiedam verweerder in conventie en eiser in de reconventie. Betreft: Bezwaar tegen een vonnis van het gerecht van Schiedam d.d. 18-12-1649 betrffende een betaling van een schuld van óf 178gld12st óf 128gld12 st (beide vermeld). Het hof stemt in met het mandement. [akte niet ingezien]

* 1652, 20-1: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters [fol. 204]: Roelant Cornelisz, huistimmerman, Rijck Gijsbertsz, huijstimmerman, Gerrit Hendrixsz, wieldraijer, en Carel van Hefsten, schoolmeester. De gemeene erfgenamen van Abraham van der Sluijs hebben uit kragte en ten overstaan als voren verkocht, en (de zo-even genoemden) hebben gekocht een huis en erve in de Passeerderstraat aan de Noordzijde. De verkopers zullen het huis leveren bij willig decreet van het Hof van Holland, ten laste van koper en verkoper samen voor fl 1700,-

* 1652, 20-1: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters [fol. 205]: Gerard Bolhamer en Lambert Gijsbertsz. Noch hebben dezelve uit kragte en ten overstaan als voren verkocht, en Bolhamer en Gijsbertsz hebben gekocht, een h+e op het einde aan de zuidzijde van de Looiersgracht, naast het hoekhuis van de Baangracht, daar de zwarte koe in de gevel staat, met twee tuinhuizen, het ene staande achter het huis de Maen, het andere achter het huis de Son, voor fl 2700:-:-

* 1652, 20-1: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters [fol. 206]: Jan Roelofszn, sleper. Noch hebben dezelve uit kragte en ten overstaan als voren verkocht, en Roelofszn heeft gekocht, een h+e met een slootje, staande en gelegen op de Lijnbaansgracht bij de Bulbacksluijs, daar de Roode Hoet plach uijt te hangen, voor fl 1630:-:-  

* 1652, 20-1: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters [207]: Teuntge Barents, wedu Abraham vander Sluijs: Noch hebben dezelve uit krachte en ten overstaan als voren verkocht, en Teuntge Barents heeft gekocht een ledig erf gelegen buiten de St Anthonispoort, aan de Hoogendijcksloot, daar lendenen van zijn of geweest zijn: Jan Jansz, huistimmerman, aan de Oostzijde, en Hendrick Teunis, comstapel, aan de Westzijde, voor fl 450,-.

* 1653, 24-1: gahetna.nl: Decreten Hof van Holland [3366/1653/003]: Willig decreet. Namen impetranten: Maerten van der Sluijs cum sociis: Abraham Bronchorst als man en voogd van Lebijntge van der Sluijs, Jan van der Sluijs en Philip de Vos, tesamen procuratie hebbende van Joost en Abraham van der Sluijs, mitsgaders Jan Thijssen, man en voogd van Francijntgen van der Sluijs en noch van Jan van der Sluijs en Philip de Vos als Oom en bloedvoogden over de drie kinderen van Jan van der Sluijs de Jonge en instaande voor Isaack van der Sluijs, naar Oost-Indië zijnde, Willem Symonssn Moens en Mr Dirck Symonssn Moens als voogden over de vier nagelaten kinderen van Jan Symonssn Moens, geprocreeerd bij Maijcken van de Sluijs, en Dirck Grijp, geordonneerd voogd over Grietgen van de Sluijs, nagelaten dochter van Abraham van der Sluijs in tweede huwelijk geprocreeerd bij Teuntgen van Ackeram, allen tesamen kinderen en kindskinderen en erfgenamen van Abraham van der Sluijs.

Namen eigenaren Maerten van der Sluijs cum sociis: Abraham Bronchorst als man en voogd van Lebijntge van der Sluijs, Jan van der Sluijs en Philip de Vos, tesamen procuratie hebbende van Joost en Abraham van der Sluijs, mitsgaders Jan Thijssen, man en voogd van Francijntgen van der Sluijs en noch van Jan van der sluijs en Philip de Vos als Oom en bloedvoogden over de drie kinderen van Jan van der Sluijs de Jonge en instaande voor Isaack van der Sluijs, naar Oost-Indië zijnde, Willem Symonssn Moens en Mr Dirck Symonssn Moens als voogden over de vier nagelaten kinderen van Jan Symonssn Moens, geprocreeerd bij Maijcken van de Sluijs, en Dirck Grijp, geordonneerd voogd over Grietgen van de Sluijs, nagelaten dochter van Abraham van der Sluijs in tweede huwelijk geprocreeerd bij Teuntgen van Ackeram, allen tesamen kinderen en kindskinderen en erfgenamen van Abraham van der Sluijs.

Namen kopers Gerrit Bolhamer en Lambert Gijsbertssn

Onroerend- en roerend goed: Amsterdam, Looiersgracht aan de zuidzijde, op het einde, naast het hoekhuis van de Baengracht, waar "De Swarte Koe"in de gevel staat: Huis, Erf, Tuin, 2 tuinhuizen, waarvan het ene staat achter het huis "De Son". [akte niet ingezien]

* 1653, 24-1: gahetna.nl: Decreten Hof van Holland [3366/1653/004]: Willig decreet. Namen impetranten: Maerten van der Sluijs cum sociis: Abraham Bronchorst als man en voogd van Lebijntge van der Sluijs, Jan van der Sluijs en Philip de Vos, tesamen procuratie hebbende van Joost en Abraham van der Sluijs, mitsgaders Jan Thijssen, man en voogd van Francijntgen van der Sluijs en noch van Jan van der Sluijs en Philip de Vos als Oom en bloedvoogden over de drie kinderen van Jan van der Sluijs de Jonge en instaande voor Isaack van der Sluijs, naar Oost-Indië zijnde, Willem Symonssn Moens en Mr Dirck Symonssn Moens als voogden over de vier nagelaten kinderen van Jan Symonssn Moens, geprocreeerd bij Maijcken van de Sluijs, en Dirck Grijp, geordonneerd voogd over Grietgen van de Sluijs, nagelaten dochter van Abraham van der Sluijs in tweede huwelijk geprocreeerd bij Teuntgen van Ackeram, allen tesamen kinderen en kindskinderen en erfgenamen van Abraham van der Sluijs

Namen eigenaren Maerten van der Sluijs cum sociis: Abraham Bronchorst als man en voogd van Lebijntge van der Sluijs, Jan van der Sluijs en Philip de Vos, tesamen procuratie hebbende van Joost en Abraham van der Sluijs, mitsgaders Jan Thijssen, man en voogd van Francijntgen van der Sluijs en noch van Jan van der sluijs en Philip de Vos als Oom en bloedvoogden over de drie kinderen van Jan van der Sluijs de Jonge en instaande voor Isaack van der Sluijs, naar Oost-Indië zijnde, Willem Symonssn Moens en Mr Dirck Symonssn Moens als voogden over de vier nagelaten kinderen van Jan Symonssn Moens, geprocreeerd bij Maijcken van de Sluijs, en Dirck Grijp, geordonneerd voogd over Grietgen van de Sluijs, nagelaten dochter van Abraham van der Sluijs in tweede huwelijk geprocreeerd bij Teuntgen van Ackeram, allen tesamen kinderen en kindskinderen en erfgenamen van Abraham van der Sluijs

Namen kopers Carel van Hartsteen

Onroerend- en roerend goed: Amsterdam, in de passeerstraat, noordzijde: Huis, Erf, Achterhuis. [akte niet ingezien]

* 1653, 24-1: gahetna.nl: Decreten Hof van Holland [3366/1653/005]: Willig decreet. Gelijkluidende akte, verkoop aan Jan Roeloffszn, sleper, van een h+e Lijnbaanstraat bij de Bulbalksluijs, waar "De Roode Hoet" placht uit te hangen: Huis, Erf, en een Loods of woning daarachter, met een gang aan de noordzijde. [akte niet ingezien]

* 1653, 24-1: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters Looiersgracht [fol. 22]: IJsbrand Cornelisz, coorndrager. De gemene erfgenamen van Abraham van der Sluijs hebben aan Ijsbrand Cornelisz Coorndrager verkocht een h+e aan de ZZ van de Looiersgracht, met De Maan in de gevel, naast het huis De Son, te verkopen bij willig decreet voor fl 1150:-:-

* 1653, 24-1: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters Looiersgracht [fol. 23]: Pieter Jacobsz Turfdrager. Dezelve (dus de erfgenamen van Abraham van der Sluijs) hebben verkocht aan Pieter Jacobsz, turfdrager, een h+e op het einde van de Looiersgracht, naast het voorgaande, daar de Son in de gevel staat, belend Jan Jansz Vlot, schuitevoerder, aan de Oostzijde, en het huis de Maan van de erven Abraham van der Sluijs, aan de Westzijde, lopende van de straat tot achter aan het tuinhuis dat bij De Swarte Koe hoort. Te leveren bij willig decreet voor fl 1413:-:-.

* 1653, 29-1: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters. Looiersgracht. Gecomp: Joost van der Sluijs, voor zichzelf en namens Abraham van der Sluijs, en vervangende Isaac van der Sluijs; Abraham Bronckhorst, man en voogd van Levijntje van der Sluijs, Philips de Vos, procuratie hebbende van Johan Thijsz, man van Francina van der Sluijs, en als oom en bloedvoogd over de twee nagelaten kinderen van Jan van der Sluijs; Willem Sijmons Moens, oom en bloedvoogd van de vier nagelaten kinderen van wijlen Jan Sijmons Moens en Maijken van der Sluijs, mitsgaders Dirck Grijs, door de weesmeesters gestelde voogd over Grietge van der Sluijs, geprocreëerd bij Teuntge van Ackeren, alle kinderen en kindskinderen respectieve van Abraham van der Sluijs. Zij hebben opgedragen en kwijtgescholden aan Willem Hendricksz Pottenbacker veertig voeten erfs, bij za: Abraham van der Sluijs in zijn leven verkocht, van het achtererf gelegen achter de drie woningen door Abraham van der Sluijs nagelaten, liggende op de Looiersgracht.

* 1653, 24-11: Stadsarchief Amsterdam, transportregisters (willig decreet). Looiersgracht. Uit de naam van Marten van der Sluijs, voor hem zelven, Abraham Bronckhorst, man en voogd van Levijntge van der Sluijs, Jan van der Sluijs en Philips de Vos, samen procureurs van Joost en Abraham van der Sluijs en van Jan Thijs, de man en voogd van Franchijntge van der Sluijs, en nog dezelfde Jan van der Sluijs en Philips de Vos als oomen en bloedvoogden over de drie kinderen van Jan van der Sluijs de jonge, en bovendien caverende de rato voor Isaac van der Sluijs (naer Oostindien zijnde), Willem Sijmons Moens en Mr. Dirck Sijmons Moens, voogden over de vier nagelaten kinderen van Jan Sijmons Moens en Maijcken van der Sluijs, en Dirck Grijp, geordonneerde voogd over Grietje van der Sluijs, nagelaten dochter van Abraham van der Sluijs in tweede huwelijk geprocreerd bij Teuntgen van Ackeram, allen te samen kinderen, kindskinderen en efgenamen van Abraham van der Sluijs. Zij hebben bij openbare veiling verkocht aan Gerrit Bolhamer en Lambert Gijsbertsz h+e ZZ Looiersgracht op ’t eind naast het hoekhuis van de Baangracht, daar de zwarte koe in de gevel staat.

* 1669, 29-3: Stadsarchief Amsterdam, DTB begraven Oude Kerk: Teuntie Barents, wedu van Abraham van der Sluijs, O. Sijts Voorburghwal, fl 15:-:-


kind 1: Jan van der Sluijs jr

* 1626, 7-3: Erfgoed Leiden e.o.: DTB ondertrouw [198-B 183]: Jan van der Sluijs zijdereder, jongman van Amsterdam, vergeselschap met Abraham van der Sluijs zijn vader, met Levina de Bocq, mede van Amsterdam, verges: met Perijntgen van Achtersone, haer bekende. (i.m.: 't I den 19-3-1626, 't II den 21-3-1626, 't III den 28-3-1626. Attestatie gegeven.)

* 1626, 14-3: Stadsarchief Amsterdam, DTB ondertrouw extraordinaris [764-3]: Zijn op acte van J. van Santwech, gesworen klerq tot Leijden ter secretarij ingeteeckent Jan van der Sluijs, van A., sijdereder, out 21 Jaeren, geassisteert met sijn vaeder Abraham van der Sluijs sijn vaeder, woont op de N.Z. Voorburghwal, met Levina de Bock, j.d. tot Leijde, ende waerde sij verclaeren (...) en vrije persoon te sijn (w.g. Jan van der Sluijs) (i.m.: 't betoogh vande 3 gegane gebode tot Leijde is goet ingebracht ... 28 meert 1626)

* 1642, 13-8: Erfgoed Leiden e.o.: NA nots Alewijn Claesz de Man [547, akte 66]: Jan van der Sluijs, koopman te Amsterdam, belooft aan Michiel van Rijn, docter in de medicijnen, de lakenije [stoffen] die hij van Van Rijn heeft gekocht, binnen zes tot acht dagen af te nemen en te betalen. Als hij daar niet in slaagt dan mag Van Rijn de stoffen aan een ander verkopen, en het verschil in opbrengst verhalen op Van der Sluijs. Jan Pietersz Baeijtrapier, wonend in de Coppelingsteech, stelt zich borg voor Jan van der Sluijs. Akte opgesteld ten huize van Hans Jorisz, lakenbereider.


kind 3: Maijcken van der Sluijs

* 1639, 2-3: Stadsarchief Amsterdam, DTB ondertrouw Pui [675-112]: Jan Sijmonsz Moons, out 30 jaren, wijnverlater, wonende in de Hartestraat, geen ouders hebbende, geassisteert met sijn broeder Willem Sijmonsz Moons, en Maijke van der Sluijs van Haerlem, out 25 Jaren, wonende als voren, geassisteert met haer vader Abraham van der Sluijs (w.g. Jan Sijmonsen Moons, Maijken van der Sluijs)

* 1640, 18-1: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Oude kerk [7-235]: Jan Sijmons Moens, Maijke van der Sluis, Willem Sijmonsz Moons, Lenora Donders en Levijntje vander Sluis brachten: Judick

* 1641, 18-7: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Oude Kerk [7-295]: Jan Sijmonsz Moons, Maijke vander Sluis, Marten van der Sluis, Levijna van der Sluis, en[de] Francina va[nder] Sluis brach[ten] Maijke

* 1643, 25-10: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Nieuwe kerk [42-380]: Jan Sijmons Moens, Maijke vander Sluijs, Maije Albertje Jans - Sijmon

* 1646, 17-5: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Nieuwe kerk [43-4]: Jan Sijmonsz Moens, Maijke vander Sluijs, Maritje Bets - Abraham


kind 4: Lavijntge van der Sluijs

* 1642, 30-1: Stadsarchief Amsterdam, DTB ondertrouw Kerk [457-200]: Abraham Bronckhorst, van A., boeckebinder, out 23 jaer, geassisteert met Riewert Bronckhorst, sijn vader, woont op de Blauwburghwall, en Lavijntie Versluijs, van Sluijs, van A, geasst met haer vader Abraham Versluijs op de Nieuwedijck (w.g.: Abraham Bronckhorst; Lavintge vand Sluis)

* 1645, 29-1: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Noorderkerk [75-129]: Abraham Bronckhorst, Lavijntge vander Sluijs, Rieuwert Bronckhorst, Marten vander Sluijs - Rieuard

* 1646, 30-1: Stadsarchief Amsterdam, DTB doop Oude Kerk [8-79]: Abraham Bronckhorst, Lavijna vander Sluis, Marte en Maijcke van der Sluis - Maricke

* 1647, 17-11: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Noorderkerk [75-203]: Aberham Bronkhorst, Lavijntie van der Sluijsz, Rieuwert Bronkhorst, Stintien Rieuwers - Rieuwert

* 1649, 31-10: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopenNoorderkerk [75-248]: Aberham Bronckhorst, Leijna van der Sluijs, Rieuwert Bronckhoerst, Klais Jaspers - Isaac

* 1651, 29-6: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Oude Kerk [8-321]: Abraham Bronchorst, Levijna vander Sluijs, Martie vander Sluijs - Trijntie

* 1652, 19-12: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Oude kerk [9-45]: Abraham Bronckhorst, Levijna van der Sluijs, Trijntie Riewerts - Abraham

* 1655, 22-8: Stadsarchief Amsterdam, DTB dopen Noorderkerk [76-38]: Abraham Bronckhorst, Levijna vander Sluijs, Trijntie Rieuwerts - Dirckje

* 1661, 12-9: Stadsarchief Amsterdam, DTB begraven Nieuwe Kerk [1055-128]: Levina vander Sluijs, op de Nieuwezijtsvoorburgwal, fl 10:13:-.


kind 8: Grietje van der Sluijs

* 1660, 29-7: Stadsarchief Amsterdam, Weeskemer Inbrengregisters [30-324]: Dirck van der Grijp, geordonneerde voogd, heeft opgebracht een weesmeestersakkoord waarin staat dat Grietie, 20 jaar, de nagelaten dochter van wijlen Abraham van der Sluijs daar moeder af is Teuntje van Acken, voor haar portie in de nagelaten goederen van Abraham van der Sluijs competeert fl 1777:15:-, in mindering waarvan hij hier heeft opgebracht een rentebrief etc. Voorts competeert zij nog veertig stvrs (...) Joost Baeck ontvangen volgens zeker akkoord, die haar wordt overhandigd in het bijzijn van Teuntie van Acken de moeder, die het behaagde. Op 21-10-1667 is de rentebrief behandigd aan Grietje van der Sluijs, geassist met Jan de Block en in aanwezigheid van Teuntie van Acken, haar moeder.


Openstaande vragen / discussie


Abraham van der Sluijs is de broer van Salomon Versluijs. En hij heeft een 'cousijn' genaamd Maerten Davidts (1636)