Acties en Fondsenwerving

Fysiotherapie
fysiotherapie_onderwijs200.jpgEen belangrijke, steeds opnieuw gestelde vraag vanuit het Al Eman Rehabilitation Instituut betreft fysiotherapie. Het is in Jemen moeilijk om op kinderen gerichte, in kinderen gespecialiseerde, fysiotherapeutische hulp te krijgen. De Stichting Gehandicapt Kind Jemen heeft in 2008 een door het Al Eman Rehabilitation Instituut in te schakelen Nederlandse kinderfysiotherapeute gesponsord. In overleg met het Al Eman Rehabilitation Instituut gaf de fysiotherapeute gedurende 6 maanden gemiddeld 15 uur per week fysiotherapeutische hulp aan kinderen met lichamelijke handicaps die het Al Eman Rehabilitation Instituut bezoeken.
Hierdoor is het niveau van de lokale fysiotherapeuten flink gestegen. Door regelmatig contact (wanneer mogelijk in Jemen zelf, en anders in Nederland) proberen we het niveau zo hoog mogelijk te houden en te verbeteren.
 
Fondsenwervingsactiviteiten
De fondsenwervingsactiviteiten van Stichting Gehandicapt Kind Jemen zullen zich in de komende jaren richten op onder andere:
  • gehandicaptenorganisaties;
  • steunorganisaties voor gehandicapten;
  • scholen;
  • Lion’s en Rotary clubs en vergelijkbare organisaties;
  • in Jemen gevestigde bedrijven;
  • ziekenhuizen.

De Stichting zal deze fondsenwervingsactiviteiten steunen door voorlichting te geven over het leven van gehandicapte kinderen in Jemen en het werk van het Al Eman Rehabilitation Instituut. Heeft u ideeën of wilt u helpen? Neemt u dan alstublieft contact met ons op via e-mail gehandicaptkindjemen@gmail.com, of via het adres of telefoonnummer op de contactpagina op deze website.