Gimpen


   Inhoud van de site over GIMP: (klikken op de pagina)

  1. Inleiding
  2. Hoe maak ik een selectie
  3. De jaren 60 look
  4. Wat beweging 
  5. Fotogalerij       


Hoe Begin ik er in hemelsnaam aan ?


1/ Opladen

  We beginnen natuurlijk met het ophalen van het gratis programma van het internet op Gimp.org ,je vindt het op alle sites waar gratis programma's verkregen worden.
http://sourceforge.net/,als je het direkt in het nederlands wil, http://gimp.startpagina.nl/ of http://www.gratissoftwaresite.nl/, maar zorg wel voor een betrouwbare site

2/ Wat is dit hier allemaal ?

  Zie je die hond  (Mascotte van gimp ) kijken ?  Zo zal je in het begin ook veel kijken  ( ik heb het toch gedaan ),maar als je een beetje moeite doet en je het onder de knie krijgt ,loont het echt de moeite !!

  Ik ga hier niet alles gaan uitleggen, hoor. Ten eerste: er zijn genoeg sites en boeken over dit onderwerp ( ik zal de beste opschrijven ), ten tweede , ik ken er ook maar de ballen van en het is zo uitgebreid dat misschien alleen de makers er alles van weten .

  http://www.dutchgimpers.nl/, voor oefeningen,  http://www.willempen.org/gimp/  kleine handleiding

  Cursusnetwerk ( je kan je als gast inloggen of een account maken )  http://www.cursusnetwerk.nl/moodle/course/view.php?id=40

  http://gimp-savvy.com/BOOK/index.html (engels, zeer uitgebreid ), Zie ook onderaan de link van Mr Heselmans   (mooie handleiding, zeker voor ons beginners )
  Neem eerst de handleiding eens door !!  Ook op youtube vindt je ook vanalles !
 Dit ga je zien als je gimp opent :


 
 
Dit is de plek om de foto te bewerken

 
  Dit is het selectiemateriaal, vierkant, ovaal, lasso, maar alles staat mooi uitgelegd op pagina 12
van een handleiding op het net van ene meneer Ivo Heselmans , het is geschreven voor een oudere versie
van Gimp, maar de basis blijft hetzeflde, en als je toch op de site bent , je kan alles eens doornemen en wat nog gemakkelijker is, je drukt de belangrijkste pagina's af en leg ze naast je en leer je al doende !!

     http://users.skynet.be/ihs/Fotografie/Gimp%20les.pdf