Start

 
 
GEEN VLUCHTEN NA ELVEN

En in het weekend niet vóór acht uur!!!

Onderteken hier de petitie!!!
Vul Uw gegevens in en onderteken.
U krijgt dan een mail, waarmee U uw ondertekening definitief kunt maken.

In het concept-luchthavenbesluit voor Eindhoven Airport worden de openingstijden opnieuw verder opgerekt. Tussen 23.00 en 24.00 worden 8 reguliere landingen toegestaan. Bij overmacht kan er zelfs geland worden tot 01.00 en mag er worden opgestegen na 23.00. Ten overvloede wordt er ook in het weekend al vanaf 07.00 gevlogen. Dit mag niet gebeuren. Omwonenden hebben recht op een ongestoorde nachtrust van tenminste 8 uur. Die mag niet worden opgeofferd aan de marginale extra winst voor de vliegtuigen die op Eindhoven Airport hun thuisbasis hebben.

Vliegen niet na elven !
 
In het weekend niet vóór acht uur !
 
Genoeg is genoeg !!!
 
 
Steun daarom de actie "geen vluchten na elven"
 
 
 
 
De ontwikkeling van Eindhoven Airport wordt al jaren besproken aan de zogenaamde “Alderstafel”. In 2010 waren er 18.000 vluchten in combinatie met sterk beperkte openingstijden in het weekend.
Volgens het zogenaamde Aldersadvies zal het aantal vluchten toenemen tot 43.000 in 2020. Er zou worden gevlogen van 07.00 tot 23.00 en in het weekend vanaf 08.00.
Recent is het nieuwe concept-luchtvaartbesluit gepubliceerd. Hierin worden de afspraken voor de ontwikkeling van Eindhoven Airport wettelijk verankerd. Dat is flink schrikken:
      1. Het vliegveld gaat elke dag open van 07.00 tot 23.00, ook in het weekend.
      2. Maar er worden elke dag ook nog 8 reguliere landingen toegestaan tussen 23.00 en 24.00 voor vliegtuigen die op Eindhoven Airport hun thuisbasis hebben (de Home-Carriers), dus zonder een boete.
      3. Bij overmacht wordt landen toegestaan tot 01.00 en opstijgen tot 24.00.

Omwonenden zijn dus de afgelopen jaren massaal voor de gek gehouden, men blijkt ook al sluipend begonnen te zijn met landen na elven. Acht reguliere landingen na 23.00 betekent dat het vliegveld gewoon open blijft tot 24.00. Acht landingen tussen 23.00 en 24.00 is dubbel zoveel als er gemiddeld per uur overdag landen, en dat juist als mensen proberen in slaap te komen. Elke 7,5 minuut zal er een vliegtuig landen, slapen is dan onmogelijk. Daarna zal men tot 01.00 opnieuw onverwacht wakker worden van de landingen die van de extensieregeling gebruik maken.

Als we nu niet wakker worden, kunnen we straks niet slapen
 
Dit mag en zal niet gebeuren.
Ook omwonenden van Eindhoven Airport hebben recht op een ongestoorde nachtrust van tenminste 8 uur.
Steun daarom de petitie, en voorkom dat dit luchthavenbesluit zo wordt vastgesteld. 

Ga naar http://www.petities24.com/geen_vluchten_na_elven en onderteken de petitie.

Mail naar geenvluchtennaelven@gmail.com voor steun of vragen.